3-Yine mi sen ?

145 5 0
                                    

Multimedia : Ceren.

-Ceren'den...

Kalbim heyecanla çarpıyordu.. Yerimde duramıyorum. Kimdi o ? İki olmuştu bu. Yoksa Ediz'in Doğa'ya dediği gibi Klasik bir çarpışma ile mi başlamıştı hikayemiz ? la salak mısın öyle şeyler anca kitaplarda olur sus şimdi.. İç sesime sitem ederek yürümeye başladım.

Bence vardı ve kesinlikle kendi Aamir'imi bulacaktım.!

Daha sonra ben bunları düşünürkenYaren heyecanla konuşmaya başladı. ''Okul çıkışında iş aramaya gideceğiz unutma !'' tabii ki unutmam. ''Tamam'' diyerek cevap verdim ona. Sonra tekrar konuşmaya başladı.

''Ben birkaç yer buldum ayrıca Cem ve Egemen de bize yardım edecek ! Ah Ceren çok heyecanlıyım bir bilsen !'' Ona tebessüm ettim ve sınıfa girdik.

Son dersin son dakikaları ve... kesinlikle sıkıcı ! Defterimden bir parça koparıp yuvarlak şeklini verdim ve Cem'e attım. Son hızla arkasını döndü. Hemen kafamı başka yöne çevirip ıslık çalar gibi yaptım. Tam bana bir atak yapacaktı ki zil çaldı ve sınıftan koşarak çıktım.

Son dersti çıkışta Yaren'le buluşup otobüs durağına doğru ilerledik. Arkamızdan Cem ve Egemen son anda yetiştiler. Hep birlikte otobüse binerken fark ettim ki yer yoktu dert etmedim kulaklığımı takıp şarkı açtım. Kulaklarıma o hint şarkılarının güzel sezgisi dolarken gülümsedim. Kesinlikle huzur buydu ; Müzik .

Otobüste giderken benden biraz büyük bir erkek yanıma yaklaştı ve giderek üstüme gelmeye başladı. Hafiften hafiften öksürsem de Yaren anlamamıştı. Telefonuyla ilgileniyordu. Son anda Egemen fark etti ve adama öyle bir yumruk attı ki kaşı patladı. Egemen hemen bileğimden tutarak indirdi . Yaren'i ise Cem almıştı.

''Bir daha otobüs yok ! Yürüyerek gidin ! Hem spor olur. Benim arabam elimden alındı Ceminki ise kaza yaptı. Sizi biz bırakırız arada kendinize sahip çıkın ! '' diyerek sitem etti bize. Yaren onu rahatlatmak istercesine tebessümle cevap verdi.

''Merak etme. Cem'in birkaç esprisini yaparız zaten çocuk kendiliğinden ölür.''

Ben buna kahkahalarla gülerken Cem sadece tebessüm etmişti. Neyse ki Yaren'in dediği yere gelmiştik ama burası bir Bardı ve.. Çok sapıkça şeyler yapıyorlardı. İçeridekilerin yarısının üstü yoktu. Müzik o kadar yüksekti ki kulaklarımı tıkamak zorunda kaldım. Herkes kendi halindeydi ve içerisi sigara dumanından , leş ter kokularından geçilmiyordu. İstemsizce yüzümü buruşturdum.

''Kesinlikle olmaz ! Asla burada çalışamazsınız. İzin vermiyoruz!'' Cem aşırı sesten dolayı bağırıyordu fakat onu hala duyamıyorduk . Egemen ikimizinde bileklerini tutarak dışarı çıkardı . Tam o sırada Yaren konuşmaya başladı.

''Bunu istiyoruz. Bize engel olamazsınız. Burayı ben buldum ve ben bulduysam kötü bir şey olmayacağına emin olabilirsiniz ! Siz bize güvenmiyor musunuz ? Biz aptal kızlara mı benziyoruz ? Elbette kendimizi koruyabiliriz. Para kazanmak istiyoruz. Hem bize iyi gelir okul dışında çalışırız. Aksi bir şey olunca geleceğinizi hatta her zaman duracağınızı söylediniz yani sorun yok !''

Acaba nefes almış mıydı ? Her neyse ona katılır gibi başımı salladım ve bir Anjali ile Rahul gibi birbirimizin ellerine vurup burunlarımıza dokunduk. Bunu her zaman yapardık . Çok şirin duruyordu bir kere.

''Tamam , kabul ediyoruz fakat aksi bir şey olursa derhal buradan çıkacaksınız. Şimdi gidin konuşun. Sizinle beraber geleceğiz.'' dedi Egemen. Kafamızla onaylayıp yöneticinin olduğu yere gittik ve ben konuşmaya başladım.

''Öhm.. Şey pek tecrübemiz yok ama çabuk öğreniriz ve hiç hata yapmayacağımıza söz veriyoruz. Ben Ceren ve arkadaşım Yaren. '' tedirgindim açıkçası adamın yüzünde piç smile gülümsemesi vardı.

''Böyle bir yere çalışmaya geldiğinize göre paraya gerçekten ihtiyacınız var demektir.'' dedi yarım ağız sırıtarak ve devam etti ''Çalışma saatleriniz akşam dokuzdan gece üçe kadar. Para işine gelirsek İki bin beş yüz ile başlıyoruz.''

Yaren ama okulumuz var diye itiraz edecekken onu susturdum ve tebessüm ederek cevap verdim. ''Tabi olur nasıl isterseniz peki görevlerimiz ne olacak ?''

Adam sırtını dikleştirerek cevap verdi. ''Cerendi sanırım değil mi ?'' Dedi beni göstererek. Evet dercesine salladım kafamı. ''Sen barmen ol arkadaşın ise garson olsun. Aşağıda size eşlik edecek ve görevlerinizi öğretecek diğer çalışanımız Kaya var. Onun yanına inin.'' Kafamızı sallayıp aşağı indik. Cem ve Egemen çoktan bir yere geçmişlerdi.

Bar tezgahının önünde sarı saçlı , yeşil gözlü bir çocuk duruyordu. Etrafı kızlarla çevriliydi. Şişeleri evirip çevirip onlara gösteriş yapıyordu. Bay Ego ne olacak ! Yaren yanına gidip konuşmaya başladı ben ise etrafı izliyordum. Ne kadarda itici diye düşünmeden edemedim. Buraya gelen insanların amacı neydi ? Hele kızları gördükçe içimde kusma isteği uyanıyordu.

Bir süre sonra Yaren elinde tepsi ve tepsinin üzerinde bir sürü şişe ile geldi. Ve bana bir şey söylemeden kalabalığın içine girdi. Tekrar etrafı izlemeye başlamıştım ki Kaya'yı gördüm bana eliyle gel işareti yaptı ve oraya gittim.

''Sen yeni kızlardan Ceren olmalısın. Bak görevin barmenlik. İçkilerin olduğu yerde isimleri yazıyor. Müşteri isteyince karşısına koyacaksın bu kadar. Ah ve ben Kaya..'' Gülümseyerek elimi uzattım ve tokalaştık daha sonra işime başladım.

Şimdiye 3 müşteriyi atlatmıştım ve hepsi sorunsuzdu. Harika gidiyordu. Bir müşteri daha geldi. ''Ne istersiniz ?'' diye kibarca sordum.

Adam pis pis sırıtarak ''Seni güzelim bu gece boş musun ?'' diye sordu. Ve bar tezgahına yaklaşmaya başladı. Kaya yoktu. Yaren müşterilerle ilgileniyordu. Cem ve Egemen desen kendi halindeydi. Kahretsin.. Biri beni kurtarsın.

Adam çenemi sertçe tutarak yüzümü yüzüne yaklaştırdı. ''Seni istiyorum ufak-'' adamın sözünü kesen oydu. Tekrar o. Yine.

Adamı yere yatırıp üstüne çıktı ve onu yumruklamaya başladı. Bir yandan küfürler savuruyor bağırıyordu. ''Adam mısın lan sen ?! Gebertirim lan seni !'' Ayırmaya çalışıyordum. Sonunda adamı bıraktı. Adamın kaşı patlamış dudağı kanamıştı. Hemen burayı terk etti. Çocuk bar taburesine oturdu ve konuşmaya başladı.

''Bir bira barmen''

''Şey beni kurtardığın için teşekkür ederim.'' dedim mahcup bir ifadeyle.

''Bir bira istemiştim.'' diye cevap verdi bıkkın bir şekilde.

''Ah ! Yine mi öküz sen ?'' diye cevap verdim göz devirerek.

''Evet yine ben.'' sırıttı. Piç.


Benim Dünyam SensinHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin