17.Condamnat la moarte

326 29 3
                                    

Trecusera doua zile de cand Rose devenise regina, sa spunem. Inca se afla la academie, dar era pregatita sa plece la renumitul castel al vampirilor. In acest moment se plimba de brat cu Richard, pe holurile academiei. Elevii o priveau cu respect, iar profesorii erau uluiti de prezenta ei, totusi Rose se simtea... de fapt nu simtea nimic. Aproape ca uitase ca-si oprise sentimentele.

-Ce facem astazi Richard?

-Nimic interesant, my queen.

Probabil va intrebati cum de au devenit atat de apropiati Rose si Richard. Pai, Richard fiind singurul vampir care a sustinut-o din prima pe Rose, aceasta a hotarat sa-l tina aproape. Rose avea ceva dubii, dar credea ca si el si-a oprit sentimentele, ceea ce o atragea mai mult de el. Mersul lor intepat, a fost intrerup de un tipat. Rose privi multumita in jur. Astepta de multa vreme putina actiune. Spre ghinionul ei, vampirii luptatori au sarit sa o inconjure pentru a o proteja. Rose inainta, impingandu-i cu putere pe vampirii ce trebuiau sa o protejeze. Richard o urma indeaproape. Rose inainta printre elevii panicati pana ajunse in fata unui corp. Statea intins pe jos tremurand si scotand niste sunete teribile. Rose se apleca si observa ca baiatul era Boyd. Se uita mai atent si observa, pe brat, o muscatura de varcolac.

-Cine a facut asta? spuse Rose pe un ton linistit.

Din multime, un corp masiv isi facu loc sa iasa afara. Statea cu privirea aplecata.

-Ridica-ti privirea si uita-te in ochii mei! tipa Rose.

Respectivul baiat nu se clintise. Richard se apropia de el, ridicandu-i barbia. Drep recompensa ca nu a ascultat de actuala regina ii oferii un pumn puternic in fata. Rose privi scena destul de interesata. Ii placea genul acesta de actiune. Richard se indeparta si facu loc sa se vada chipul vinovatului. Era Philip.

-Cum ai putut sa faci asta? intreba Rose, cam neinteresata, dar pentru publicul de fata ii oferi o palma sanatoasa. Stii ca Boyd va muri acum, nu? spuse Rose, iar din multime se auzi un zgomot socat.

Philip nu se clintea deloc. Parca Rose incepea sa simt cum o cuprinde furia, dar se calma repede. In caz ca incepea sa simta iarasi orice fel de sentiment, ii reaparea umanitatea, iar ea nu dorea asta.

-Duceti-l de aici! Discutam mai tarziu pedeapsa.

Rose privi cum Philip era luat de vreo 6 vampiri si indepartat de ea. Isi intoarse privirea spre Richard, care se uita la ea cu admiratie. Ranji multumita, iar apoi observa cum corpul lui Boyd este luat. Evident ca nu vroia ca nimeni sa afle ca si-a oprit umanitatea, caci stia ca atunci vor incerca sa o "repare", asa ca ii urma pe vampirii ce-l duceau pe Boyd. Richard ramase in urma.

Odata ajunsa la spitalul academiei, evident fara Richard, o intalnii acolo pe Dakota. Exact persoana pe care dorea sa o evite cel mai mult. Stia ca Dakota va observa ca ceva e inneregula cu ea si asta nu-i convenea. Brusc fusese scoasa din gandurile ei de vocea enervanta a Dakotei.

-Rose, cat ma bucur sa te vad! Am auzit de domnul Thompson si imi pare rau.

-Mie nu, spuse Rose sec, regretand vorbele.

-Poftim?! intreba Dakota confuza.

-Aaaa, mie nu stiu daca-mi pare rau, pentru ca nu prea l-am cunoscut. Stii tu cum e.

-Da, spuse Dakota putin suspicioasa. De ce esti aici?

-Boyd a fost atacat de Philip.

-Ce? De ce a facut asta? Boyd e bine?

-Nu prea e bine. O sa moara pentru ca l-a muscat. Si chiar habar n-am de ce a facut asta, dar te asigur ca va fi pedepsit pe masura, spuse Rose dupa ce o vazu pe Dakota ca incepe sa planga.

BloodTasteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum