Povratak u školu

157 20 2
                                    

Sunce je zasjalo nad Grimmauldovim trgom. Djeca su bezbrižno trčkarala, starci i starice su se oslanjali na štapove dok su njihovi ljubimci već umorni od života, kaskali za njima.
U domu Potterovih je vladala zbrka. Djeca su ubacivali stvari u kovčege bez imalo reda. Kašnjenje nije bilo uobičajeno za njih, no ovoga jutra je bilo drukčije.
Vlak na Kings Crossu već je bio spreman za polazak kada su se, nekoliko sekundi prije 11, kroz pregradu provukli James i Albus užurbani i zadihani.
(...)
Idućeg jutra James nije htio razgovarati s Albusom, te ga je za dlaku izbjegao u društvenoj prostoriji Gryffindora. Znao je što bi uslijedilo. Razgovor o njoj. Odkako je došao na praznike pa sve do izlaska iz vlaka James je morao slušati o njoj. Prisjetio se jedine sretne misli koja ga je tada mogla oraspoložiti: metloboj. Uskoro će zaigrati protiv Ravenclawa, a ta je utakmica presudna jer će ekipa koja pobjedi ući u borbu za metlobojski pokal. James je igrao na mjestu tragača. Ušao je u ekipu ove godine(2.godina).

Harry Potter and a girl with delayed giftWhere stories live. Discover now