Pismo za Albusa

123 20 0
                                    

Već idućeg jutra se osjećao bolje. Prisjetio se jučerašnjih događaja i sna od prošle noći. Postavio je mnoga pitanja ali odgovore nije znao. Spremio se i otišao do društvene prostorije koja je bila gotovo prazna. Odlučio je otići do knjižnice.

-Da! Tamo ću naći sve odgovore!- mislio je u sebi.

No, čim je ušao u knjižnicu osjetio je nelagodu. Rijetko je ovdje zalazio pa nije ni znao da se nedjeljom u knjižnici organizira grupno čitanje. Uglavnom su tu Ravenclawi. Pokušao se provući između polica kako ga ovi ne bi primjetili. Najednom je komešanje prestalo a grupica je počela došaptavanje. James je bio uvjeren kako se radi o njemu i njegovom kolapsu na jučerašnjoj utakmici. Vrativši se nazad u društvenu prostoriju zatekao je svog brata uzbuđenog. Cerio se i izvodio čudne grimase. Pored njega je sjedila pepeljasta sova koja je zadovoljno kljucala zalogaje koje joj je Al dao. Pred Albusom je bio rastvoren komad pergamenta, na kojom je zelenom tintom urednim rukopisom bilo ispisano nekoliko rečenica. James zaželi dograbiti pismo, no u tome ga spriječi Albus, koji je bio odlučan u svojoj nakani da Jamesu ne dade pismo.

-Od koga je?-

Albus se, ni ne pogledavši, okrene na peti i otrči do spavaonice gdje je boravilo nekoliko dječaka s prve godine.

James je ostao sjediti zbunjen.

Već idućeg jutra je zatekao Albusa u Velikoj dvorani, s istim onim žarom. Bio je sav rastresen te je u tanjur usipao potpuno nespojive kombinacije jela. Pored njega je bio onaj pergament od jučer. James izvuče svoj štapić i potiho izgovori: „Accio pergament"

Pergament doleti u njegove ruke. On ga rastvori i otpočne čitati.

Dragi Al!

Kako ti je u školi? Zabavljaš li se? Lily i ja smo jučer bile u zoološkom. Bio je to moj prvi posjet vrtu. Vidjeli smo svakojake životinje.

Jesi li se popravio u napitcima? Imaš velike pozdrave od svih nas!

Elissa

Harry Potter and a girl with delayed giftWhere stories live. Discover now