Bölüm 8

205 27 4
                                    

Emre'nin ağzından aynı gün...



Sabah uyandığımda telefonumda bir mesaj olduğunu gördüm. Deniz'dendi ve sabah erken uyandığı için erken gideceğini söylüyordu.


Okula gittiğimde bizimkiler yine havasındaydı. Hele Ozan, bu gün baya bir keyifliydi ve bizi kötü esprilerinden mahrum bırakmıyordu. En son Dilara'ya "Dil-ara, burun-çaldır," dedikten sonra Dilara'nın öldürücü bakışlarına maruz kalmıştı. Melisa yine geç de olsa anlamış ve kahkahalara boğulmuştu.


Öğle arasına kadar böyle: Ders, sohbet, muhabbet devam ettik. Okulda bütün sabah görmediğim gibi öğle arası da Deniz'i hiç görmemiştim. Deniz, hani şu her tenefüf bahçeye çıkan Deniz, bu gün hiç ortalarda görünmüyordu.


Öğle arası yemeklerimizi yemiş kantinde bir masada oturuyorduk. Kaya ve Dilara sokak dövüşleri hakkında konuşuyordu. Ozan, Melisa üzerinde yeni esprilerini deniyor, Aslı ve Mert de kendi hallerinde sohbet ediyordu. Derin de telefondan sevgilisi ile konuşuyordu. Bense oturmuş masada dönen muhabbetleri izliyordum.


Derin ile göz göze gelince sadece dudaklarımı oynatarak "Kapat artık!" dedim. Gözlerini tamam anlamında kapatıp açtı.


Sevgilisiyle vedalaşıyordu. En sonunda "Ben de seni," dedi son harfini uzatarak.


Kapatacağını düşünüyordum ama telefon hala kulağındaydı. Birden gözleri yaşarınca kaşlarım istemsizce çatıldı. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken Derin'in sol gözünden bir damla yaş süzüldü ve yanağında düz bir yol izleyip dizinin üzerine düştü.


"Ne oldu?" dediğimde sorumu yanıtsız bıraktı. Telefonu elinden kayıp masanın üzerine düştüğünde artık herkes Derin'e bakıyordu.


Masanın üzerindeki telefonu elime aldım ve ekranına baktım. Konuşma hala kapatılmamıştı. Telefonu kulağıma götürürken Derin masadan kalktı ve koşarak uzaklaştı. Kaya da birkaç saniyenin ardından kalktı ve peşinden gitti.


Ben telefonu kulağıma getirince Derin'in sevgilisinin sesini duydum.


"Gerçekten salak bu kız, onu sevdiğimi sanıyor."


Bahsettiği 'salak kız' Derin mi oluyordu? Kan beynime sıçradı.


Sevgilisinin yanında bir kız vardı ve kahkahalarının arasından konuştu.


"Neden hala basmadın tekmeyi?"


"Zor bir kız, onunla daha işimiz bitmedi," dediğinde artık dinlemeye tahammülümün olmadığını anladım ve kapattım.


Herkes bana meraklı gözlerle bakarken Kaya da geldi.


"Nereye gittiğini göremedim. Kahretsin! Sen ne olduğunu anladın mı?" dedi nefes nefeseyken.


Bu KızDonde viven las historias. Descúbrelo ahora