Το θύμα, η Scarlett και ένα χαζό πάρτυ

104 15 0
                                    

Κεφάλαιο 2


Όσο περιμένω να εμφανιστεί η Scarlett, διαβάζω ένα βιβλίο μυστηρίου που έχει να κάνει με μία κοπέλα που ξαφνικά εξαφανίζεται από την πόλη της και βρίσκεται ύστερα από δύο χρόνια νεκρή στο εξοχικό της αγαπημένης της φίλης. Όλα δείχνουν πως την έχει δολοφονήσει εκείνη αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό. Από την άλλη πόσο ειρωνικό και θλιβερό είναι που διαβάζω ένα τέτοιο βιβλίο και όλα τα γεγονότα μέσα σε αυτό μου θυμίζουν την νεκρή κολλητή μου; Είναι σαν να υποβάλλω τον εαυτό μου σε ένα μαρτύριο , σαν να θέλω να πάρω όλη την ευθύνη για τον θάνατο της, ακόμα κι αν κανείς δεν φταίει. Δέχομαι ένα δυνατό χτύπημα στον ώμο και ο υπαίτιος φυσικά είναι η Scarlett που κάθετε δίπλα μου κάπως αναστατωμένη. Κλείνω το βιβλίο , αφήνοντας το δίπλα μου, και στρέφω όλη τη προσοχή μου σε εκείνη.

''Καλημέρα και σε σένα, να ρωτήσω τι έγινε ή θα με χτυπήσεις πάλι;'' Την κοιτάω προσπαθώντας να καταλάβω τι έχει. H Scarlett δεν στεναχωριόταν σχεδόν ποτέ. Ο ψυχολόγος της λέει ότι βιώνει τον πόνο μέσα της και οι δαίμονες της μένουν βαθιά κρυμμένοι. Ήταν δυνατή από την πρώτη στιγμή και ήταν το στήριγμα μου μέχρι να ξαναβρώ την αυτοσυγκράτηση μου .Την πρώτη μέρα που γύρισα πίσω στο σχολείο πλάκωσα ένα κορίτσι με κακό βαμμένα κόκκινα μαλλιά επειδή μου είπε πόσο με καταλαβαίνει και προσπάθησε να μου συμπαρασταθεί .Λες και είχα την ανάγκη της. Αυτό που έβλεπα μπροστά μου ήταν σαν το θύμα που από στιγμή σε στιγμή αν έκανε το λάθος να με ξανά ακουμπήσει στην πλάτη θα όρμαγα .Και το ξανά έκανε. Όρμημα πάνω της και της έβγαλα κάποιες τούφες από την ρίζα. Φυσικά και με απέβαλαν. Έτσι την επόμενη εβδομάδα που επέστρεψα από την τιμωρία κανείς πλέον δεν μου έλεγε πόσο λυπάται .Έφτασαν σε σημείο να φοβούνται να περάσουν από δίπλα μου. Η Scarlett διασκέδαζε πολύ με αυτή την κατάσταση και όταν κάποιος περνούσε δίπλα μας λουσμένος από τον φόβο , του φώναζε "boo". Είχε στα αλήθεια πολύ πλάκα .Το καλό με όλη αυτή την ιστορία ήταν ότι δεν ξανά είδα ποτέ εκείνο το κορίτσι ,αφού έκανε μεταγραφή σε κάποιο άλλο σχολείο.

Γύρισε προβληματισμένη προς το μέρος μου.

"Ο Simon μας κάλεσε στο party του αύριο βράδυ. Μου τόνισε ότι θα μαζευτεί κόσμος και πολλά παιδιά από την Πανεπιστημιούπολη. Δεν πρέπει να το χάσω. " Μου είπε λες και ήταν κακό που μας κάλεσε.
"Και γιατί το λες έτσι; Εσύ τρελαίνεσαι για αυτά."Της είπα χωρίς να καταλαβαίνω την περίεργη συμπεριφορά της.
"Το θέμα είσαι εσύ,Olivia , όχι εγώ." Έσκυψε το κεφάλι.

Girl can you keep my secret? Where stories live. Discover now