Mentor

1.6K 143 18
                                    

Michael:

Segítettem neki felállni, remegve szorongatta kezeimet, halk zokogása visszhangzott a kihallgató teremben. Magamhoz öleltem és frissen mosott ébenfekete haját cirógattam. Fejét mellkasomra hajtotta míg én csitítgattam. Miután sikerült lenyugodnia, bevittem a szobájába és otthagytam Amyvel.

A fém ajtó kicsapódott. Akik a tárgyalóban voltak, egy emberként fordultak az új jövevény felé. A fiú keze ökölbe szorult. Fekete haja csapzottan lógott bele dühös tekintetébe. Mellkasa fel-le pumpált, a futástól lihegett. Majd megszólalt.

- Apa, beszélnünk kell!

Az őszes hajú, fekete egyenruhát viselő idősebb férfi, kinek arcát pár kisebb, begyógyult heg ékesítette, mérges pillantásokat lövellt a fiú felé. Kora ellenére jól tartotta magát. Harcra kész lelke, teste sugározta a tekintély parancsolást.

- Nem érünk rá, éppen tárgyalunk. Téged vártunk, ülj le és kezd.....

-MOST!!!

Az egész terem csendbe borult. Még a fiú is meglepődött saját tettén. A csend súlya lavinaként zúdult a résztvevőkre. A férfi hátra tolta székét és felállt.

-Nem beszélhetsz így velem! - nem kiabált, nem ordított, de mégis mindenkinek megfagyott a vér az ereiben.

-TE MEG NEM POFOZHATSZ FEL ÁRTATLAN ÉS MAGATEHETETLEN LÁNYOKAT, AMIKOR CSAK KEDVED TARTJA!
Senki nem mer megmozdulni.
Mr. Fewerd hangja negédesen csengett.
- Bocsássanak meg egy pillanatra!
Miután kisétáltak az ajtón, kiabálás szűrődött be a terembe. Egymást felülmúlva ordítottak, majd egy hosszú szónoklat, elkeseredett beleegyezés és folytatódott a megbeszélés.

316-os lány:

Amy a szobában maradt velem, nagy nehezen sikerült rávennie, hogy kifésülhesse a hajamat és befonja. Majd beszélgettünk egy kicsit. Megtudtam, hogy egy elfajult utcai rablás miatt maradt árván, majd az egyik járőröző megtalálta. Az az álma, hogy megtisztítsa az utcákat a söpredékektől és életeket mentsen. Emellett olyan dolgokról mesélt amiknek még a létezéséről sem tudtam. Mint például a szivárvány. Annyi szín egyszerre, és maga a természet hozza létre. Mesélt az évszakokról és még egy csomó mindenről! Megkértem hogy máskor meséljen, tanítson meg ilyen dolgokra. Boldogan egyezett bele, aztán szólt, hogy ideje lefeküdnöm. Miután ágyba bújtam, éreztem, hogy megsimítja a hajam és kimegy. Beszélgetés hangját hallottam, de olyan fáradt voltam, hogy azonnal elaludtam.

Michael:

-Hogy tehet ilyet? Nem látja hogy olyan törékeny?! Konkrétan két napja szabadítottuk ki a pokolból!
-Szerinted én döntöttem így? Apának abban igaza volt hogy így válhat hasznunkra, de ki gondolta volna hogy egyből?
- Ezt nem mondhatod komolyan!
- Nyugodj meg Amy! Még a végén felébreszted!
- Huh.......remélem minden rendben lesz.
- Én is.
Amyvel sokat mondóan egymásra néztünk, majd elindultunk a szobáinkba. Egész éjjel forgolódtam majd mikor elaludtam ébredhettem is.
Remek napnak nézünk elébe...

316-os:

A mai rémálmom nem éppen volt kellemes, viszont jobb mint a tegnapi. Michael keltett reggel 6-kor,hogy mennyünk futni. Őszintén valva megijedtem, de egyben kíváncsi is voltam. A hajamat meghagytam Amy fonásában majd felvettem egy szürke nadrágot, fekete pólóval (természetesen mindegyik alján ott volt a vörös sas)
Amint kinyitottam az ajtóm szembetalálkoztam Michael gyönyörű kék szempárával. Az öltözékünk összeillett csak ő atlétában volt.
-Szia
-Szia
-Akkor mehetünk?
- Asszem...
- Ne aggódj csak 1 km.

A lábam sajog, a tüdőm majd szétrobban, levegő után kapkodok, de mintha nem tudnék lélegezni, az arcomról patakban folyik az izzadtság, az előbb hánytam de lehet hogy még egyszer fogok. Michael már 10 perce itt áll mellettem és arra vár hogy vissza menjünk és átöltözzünk. Neki láthatólag meg sem kottyant, míg én úgy érzem magam mint aki szó szerint kiköpte a veséjét. Mire sikerült visszavánszorognom a (földalatti) tornateremből a szobámba, teljesen elfáradtam. A forró víz először csípte a sebeimet, de utána egészen megnyugtatott. Még a hajamat törölgettem amikor Michael hirtelen betorpant.
- Hollókisasszony! Bemutatom neked Megant, ő lesz a mentorod.
Akkor vettem észre hogy mögötte belibben egy lángoló vörös hajú fiatal nő, kinek fél haja fel van borotválva, szakadt farmerban van, combjára kés kötve, fekete atléta,oldalán fegyver. Nem most kezdte az biztos...
- Miért kell nekem mentor?
- Hogy segítsen a kiképzésben.
- A MIBEN?

A 316-os lányWhere stories live. Discover now