2. BÖLÜM " Mutluluğu Çalınmış "

84 9 0
                                    

2. BÖLÜM  "Mutluluğu Çalınmış  "

Multimedia : Zümra

Yüzü gülen insanlara karşın somurtkan biriyimdir , kolay kolay mutlu olamam mesela . Herkese de kolay kolay güvenem, çünkü kaybetmekten korkarım . Küçücük ömrümüzde bir insana güvenip onu kalbe kilitlenmesini her zaman mantıksız bulmuşumdur hem insanoğluna ne kadar güvenilir ki?!

Ya ölüm ?!

"Hangi takımı beğendin kızım ?"  dedi ve oldukça samimi bir tebessüm yolladı kaynanam .

"Efendim benim için farketmez siz hangisini..." sözümün kesilmesiyle bakışlarımı konuşmaya başlayan kocacacığıma çevirdim .

"Anne bu kıza neden soruyorsun ki sen seç al işte , ne anlar bu kız !" dedi ve sevgili kocacım kirli sakallarını kaşıdı ve tabiki iğrenme bakışlarını yolladı  .

Kaynanama ve bana karşı kaba olan bu adamla ben bir ömür geçirecek olmak galiba en büyük imtihanlarımdan olacak ve ben mutsuzluğun dibini sıyıracaktım .

Bakışlarımı anneme çevirdim , bir umut beni savunur diye  .?

"Ahh ! Damadım haklı ." dedi ve yapmacık bir tebessüm yolladı bize .

Annem için para herşey demekti . Herkesin annesi kızını düşünür savunur ama annem için önemli olan şeyler başkaydı diğer annelere göre ,  mesela benim annemde herşeyin parayla olabileceğin inanıyor mutluluğun bile para ile satın alabilecegini düşünüyordu .

Göz devirdim . Bakalım mutluluğun para ile satın alınamacağını ne zaman anlayacaktı .!

"Olur mu ?! Kızım sen onların sözüne bakma . " dedi kaynanam ve koluma girip beni onların yanından uzaklaştırdı .

Büyük ve lüx Avm nin , yine büyük ve lüx mağzasında düğün alışverişi yapıyorduk , neredeyse herşeyi tamamlamıştık oturma odası kalmıştı .

Yine neredeyse sevgili kocacığım herşeyde huysuzluk yapmış beni elinden geldikçe görmezlikten gelmiş böcekmişim gibi davranmıştı. Katlanıyordum , biliyorum ifadesiz olamıyorum ama en azından katlanıyordum . Annem bana her gülümsediğinde  daha kolaylaşıyordu katlanmak .

Lüx ve pahalı eşyalar annemin gözünü kamaştırırken ben ise mutsuz hayata başlangıcım için hazırlık yapıyordum . Bazen düşünüyorum , ileride pişman olacak mıyım ?! .

Evet

Biliyorum olacağım , keşke evlenmeseydim diyeceğim . Ama ilk defa annem benimle gurur duyacak , beni daha çok sevecekti . Benim annemin sevgisine ihtiyacım var hayallerime değil bu yüzden böyle bir tercih yapıyorum ya . Ne kadar pişman olsamda annemin sevgisi benim için herşeyimden önemli  .

"Bu koltuklar nasıl kızım ?"

Öz annemin bana göstermediği sevgi ve ilgiyi bana tüm samimiyetiyle gösteren kaynanamın gösterdiği koltuk takımına baktım .

Kahve tonlarında , kırmızı çicek desenleri ve yeşil kırlentli  başlık kısımların da ise deri detayları olan bir koltuk takımıydı  .

Ama benim dikkatimi çeken hemen bu takımın arkasında ki toz pembe koyu pembe çicek desenleri ve beyaz ahşap detayları olan koltuk takımı hoşuma gitmişti .

Ben daha cevap vermeden .

"Beyfendi biz şu toz pembe takımı alıyoruz ."

Benim onları beğendiğimi nasıl anlamıştı .?!

GÜZ SESİWhere stories live. Discover now