E L V A - dejting

1.4K 108 23
                                    

Nästa morgon vaknar jag av en knackning mot dörren. Yrvaket mumlar jag något osammanhängande som svar och handtaget trycks ner för att avslöja Oscars ansikte utanför dörren.

"Äh ville bara vara säker på att du, äh inte höll på med annat"

Säger han retsamt och jag rodnar lätt innan jag häver upp mig i sittande ställning och klappar lätt mot madrassen bredvid mig. Han ger mig ett litet leende innan han slinker in genom dörren och sjunker ner på madrassen.

"Jag ville bara tacka för igår. Det var jättetrevligt. Ni är en härlig familj"

Säger han försiktigt och jag ler svagt.

"Inga problem. Tack själv för att du följde med. Det var härligt att se dig så glad. Och alla älskade dig precis som jag trodde"

Säger jag och han nickar svagt innan han vänder upp blicken och möter mina ögon.

"Din farfar var lite misstänksam först men jag vann nog över honom"

Säger han skämtsamt och blinkar med ögat vilket får mig att skratta innan vi båda tystnar och Oscar sänker ner blicken i madrassen. Jag märker på honom att det är något mer och jag låter honom få en stunds tystnad innan jag bestämmer mig för att hjälpa honom lite på traven.

"Var det något mer?"

Frågar jag försiktigt och han hajar till en aning innan han drar en hand genom håret vilket jag fått lära mig innebär att han är aningen obekväm.

"Eh nej men vi tar det sen, det är inte så viktigt"

Säger han snabbt innan han reser sig upp och försvinner ut genom dörröppningen innan jag kan kommentera vidare och jag suckar tyst innan jag kliver ur sängen och går över till garderoben. Snabbt drar jag på mig arbetsoverallen innan jag kliver ut i köket. För en gångs skull så har Oscar väntat på mig och sitter vid köksbordet och tuggar i sig en macka. Stämningen i köket är stel och jag märker på honom att det är något han vill säga men jag vill inte pressa honom så jag håller tyst.

Hela bilresan märker jag hur orden vilar på tungan på honom men varje gång han vänder sig mot mig för att säga något så verkar han ångra sig och vänder tillbaka blicken ut genom rutan.

Hela arbetsdagen rullar förbi och till slut så tröttnar jag på hans beteende.

"Oscar vad är det? Jag märker att det är något du vill säga?"

Frågar jag till slut och han rycker till en aning innan han sticker ut huvudet över kanten och tittar ner på mig.

"Ehm jag-nej men det är dumt"

Får han fram innan han sticker in huvudet igen och jag suckar tyst.

"Nej men säg nu Oscar, det är inte dumt"

Säger jag och ställer mig med armarna i kors över bröstet och blickar upp mot honom. Han suckar högljutt innan han tar tag i tampen och svingar sig ner på marken. Jag möter hans nervösa blick när han går fram till mig och han drar en hand genom håret innan han biter sig löst i läppen.

"Alltså det är löjligt, jag vet inte riktigt hur jag ska fråga"

Säger han och jag förblir tyst för att ge honom en chans att fråga.

"Vill du liksom, gå på en dejt med mig?"

Frågar han nervöst och jag blir så överrumplad att jag bara stirrar på honom med halvöppen mun vilket gör att han misstolkar min reaktion.

"Nej glöm det, d-det är löjligt. Jag-"

Hasplar han ur sig medan han vänder sig om för att gå ifrån mig men jag reagerar snabbt och hugger tag i hans arm för att få honom att vända sig mot mig igen.

"Nej Oscar vänta. Jag vill jätte gärna gå på dejt med dig"

Säger jag glatt och nu är det hans tur att stirra på mig med en halvöppen mun och jag fnissar tyst över hans reaktion.

"Vill du?"

Frågar han dumt och jag nickar snabbt vilket får honom att le.

"Men då hämtar jag upp dig, eller ja jag bor ju hos dig. Då åker vi hemifrån vid sju ikväll, om det passar?"

Får han ur sig med en exalterad stämma och jag skrattar lågt över hans gulliga reaktion innan jag nickar snabbt.

"Det blir jättebra"

..

När klockan slår 6 så kliver Oscar in i duschen och jag ligger i sängen med fuktigt hår och ett leende på läpparna medan jag hör hur han slår på duschen och nynnar svagt. Jag har alltid vetat att stugan har dåligt isolerade väggar men har aldrig tidigare uppskattat det så mycket som nu. När ett plötsligt stön hörs från övervåningen så kan jag inte låta bli att skratta till innan jag täcker för munnen med handen. Flera upprepade mörka stön hörs och det börjar kännas aningen genant att ligga och lyssna på när han tillfredsställer sig själv. Så för att få någonting annat att göra så reser jag mig ur sängen och väljer ut en fin med bekväm outfit för kvällen.

När jag är färdigklädd och fixar till det sista med håret framför spegeln så stiger Oscar in i rummet och jag uppfattar hans välklädda kropp i spegeln vilket får mig att humma gillande. Han ser alltid bra ut men ikväll iklädd en mörkblå skjorta och ett par svarta tighta jeans ser han löjligt bra ut.

"Är du redo?"

Frågar han och jag nickar svagt innan jag vänder mig mot honom för att ta emot en gillande blick och ett enkelt "wow" som slinker ur honom vilket får mig att le stort.

"Var det skönt?"

Kan jag inte låta bli att fråga när vi sätter oss i bilen och han tittar över på mig med en frågvis blick innan han verkar inse vad jag pratar om. Ett lurigt flin spricker upp på hans läppar och han nickar kort.

"Du hade kunnat göra mig sällskap vet du"

Säger han retsamt och jag flinar svagt som svar medan rodnaden blossar upp.

"Vart ska vi förresten?"

Frågor jag och han fiskar fram en skrynklig lapp ur fickan vilket får mitt hjärta att smälta och ett litet leende att pryda mina läppar.

"Wendy's heter det tydligen. Stefan tipsade mig, han och hans fru var där på deras bröllopsdag tydligen. Jätte romantiskt, enligt dem iallafall"

Säger han nervöst vilket gör att jag inte kan låta bli att placera min hand över hans och ett leende spricker upp i hans felfria ansikte.

Det känns som att det kommer att bli en bra kväll.

Vita Stjärna >> FoscarWhere stories live. Discover now