8. Chytání bouře

7.6K 602 69
                                    

*Kate - základna SHIELD*

Přihlížející agenti přisunuli další tři židle, jakoby se právě neodehrála krvavá bitva o poslední kus. Celkově tak zahladili mé vítězství. „Proč jste nahatí?" zeptal se udiveně Tony a moc se mu nelíbilo, že to musí říkat zrovna mně a Stevovi. Tak trochu jsem spoléhala, že šupiny neprohlédne.

„Malá nehoda," odmávla jsem to, ale pohledy všech se se zájmem zastavily na mně. Oh, jasně. Chápu. Dvojsmysl. Ha-ha.

„Vrazila jsem do lešení," uvedla jsem vše na pravou míru, ale jejich zájem tím ještě narostl, jakoby mi tu příhodu chtěli vyškrabkat z mozku.

„To je jedno," zašeptala jsem a doufala, že už se to nebude řešit. Fury naštěstí nebyl nijak zaujat mou nehodou a začal rozebírat pravý důvod, proč jsme všichni tady.

„Kate, říkala jsi, že se tato dívka dokáže proměnit v kočku?" řekl s lehce nedůvěřivým tónem.

„Myslíte si snad, že lžu?" zeptala jsem se ho nabroušeně, ale bylo to zbytečné. Nikdy se nenechal naštvat.

„Dějí se i divnější věci. Jenom si s vámi ladím fakta," uklidňoval mě a já se nechala, nemůžu být pořád tak agresivní. Mám to po matce. Nebo po Tonym. 

„Co potřebujete vědět?" zeptala jsem se, abychom se pohnuli z místa. 

„Popiš nám to," vyzval mě Fury a já zapřemýšlela, kde začít. Všichni mi viseli na rtech.

„No, když dojde ke zrychlení tepu, začne pravděpodobně buněčná přeměna vnější pokožky. Příčinou může být cokoli. Stres, strach, vzrušení, chvilkové zděšení nebo prostě jenom zlost. Znaky po přeměně jsou totožné s kočičími. Zorničky, drápky, zuby a pravděpodobně i hlasové ústrojí."

U celého proslovu jsem se musela tvářit velechytře, protože na mě z boku posměšně hleděl Bucky. V duchu jsem nad ním protočila oči. Je mi tak podobný, až mě to děsí. Jak se mnou lidé můžou vydržet?!

„Takže říkáte, že s každým emočním výkyvem se tato dívka stává neovladatelnou a nebezpečnou?" ujasnil si to Fury, na což jsem mohla pouze kývnout. Chvilku zamyšleně koukal do země. Poslala jsem Zoey povzbudivý pohled, ale nedokázala mi ho oplatit bez zachvění.

„Zatím vám přidělíme obytnou jednotku, pokud souhlasíte, necháme si vás tady na pozorování. A doktor Banner bude jistě tak laskav a prodiskutuje s vámi vše potřebné," oznámil Fury a kouknul u toho na Bruce, který jen s úsměvem přikývl. Přesně takový úsměv jsem použila na učitele, když mi dal ten zpropadený projekt. Asi hodně velké nadšení, co, Bruci?

Zoey se zatvářila zděšeně, ale Fury ještě neskončil. „Kate, vy jistě budete poblíž, kdyby bylo třeba."

„Jistě," souhlasila jsem a koukla na Zoey, která se zdála být o něco klidnější.

„Tento problém je prozatím zajištěný. Další záležitost vám představí doktor Banner," předal Fury slovo nesmělému doktorovi. Ach, Bruci, pořád stejné kalhoty. To není dobrý. Chtěla jsem zatleskat, což se normálně po takovém uvedení dělá, ale byla jsem příliš unavená na blbosti.

„Za poslední dva týdny se na Zemi otevřelo devět portálů," oznámil nám s divokým výrazem, ochotný o tom diskutovat.

„Máte na mysli Bifrost?" ujistil se zděšeně Thor a přestal rodinku pohupovat na koleni.

„Ano," Bruce vypadal nespokojeně, protože by raději mluvil jako fyzik... ne mytolog.

„Asgard mi už dva roky neodpověděl, myslel jsem, že se něco stalo s Bifrostem," uvažoval Thor nahlas a táhl tak k sobě všechny pohledy.

GOD • Avengers (Kate2)Where stories live. Discover now