Zaman

22 4 0
                                    

Antalya'ya geleli baya bir çok oldu. Öyle ki ben artık lise iki degil üçüncu sıniftayım. Yaz tatilinde Ahmet'in yanına gitmek istemiştim ama agbim bu yaz benim okul degiştirdigim için daha çok ders çalışmam gerektigini söyledi. Yani ben gidemedim. Onun yerine Ahmet benim yanıma geldi. Bir kaç ay kaldıktan sonra geri döndü. Yani ben onu geri gönderdim. Çünkü: burda haddinden fazla kaldı. Babasının onun için ayarladıgı işten kovulacak kadar hemde.

Onbeş tatilde ise Meryagil bize gelince bu sefer Ahmet'le beraber Atilla'da geldi. Biz arada sırada dışarı çıkmak bahanesiyle bizimkilerle buluşmaya gidiyorduk.

Yine öyle bir günde Ahmet, ben, Merya ve Atilla gezmeye çıkmıştık. Ama bugün onbeş tatilin son günü. Bu yüzden Meryagil de gidiyor. Bende Ahmet'i onlarla yolluyacagım için bugün normalden daha fazla vakit geçiricektik sevgililerimizle.

İlk buluştugumuda kahvaltı branc arası bir yemek yedik. Daha sonra burda ki Avm'lerden birine girdik. Sözde erkekler kızlar
alışveriş yaparken yanımızda duracaklarmış. Buda yetmezmiş gibi birde aldıklarımızın parasını vereceklermiş. Hadi bakalım ne olacak.

Girdigimiz ilk magazada Merya en az yirmi elbise denedikten sonra birşey beyenmeden magazadan çıktı. Ayrıca magazadaki elaman kız Merya'nın arkasından "Herşeyi denedi bir de bir şey alıp çıksaydı bari. Neyse kızın tipide salak bir şey zaten."deyince Merya'nın geri dönüp kızı dövmesi bir oldu. Atilla en sonunda kızı Merya'nın elinden ayırınca artık kız için çok geçti. Kızın saçları elektirik çarpmış gibiydi ve güzelim beyaz yüzü artık tırnak izleriyle doluydu. Yani ne diyeyim kıza yazik oldu.

Henüz Merya'nın siniri geçmemişken. Atilla çok büyük bir hata yaptı ve:

"Hayatım kim ne derse desin ben seni bu halinlede seviyorum. Yani ister salak istersende aptal ol." Dedi.

Demesiyle birlikte Merya onun üzerine atladı ve saçlarını çekmeye başladı.

Merya'yı sakinleştirdik. Ve o da durmadan alışveriş yaptı. Ben iseAhmet'in bana zoru zoruna giydirdigi kıyafetleri denedikten sonra bana almasına müsade ettim. Genellikle bizde en çok alışveriş yapmayı seven Merya'dır. Ben genellikle ablamın eskilerini giyerdim. Bu yüzden Merya akşama kadar alış veriş yaptı. Akşam eve giderken Ahmet'le ben çift olarak önden Meryagilde arkadan geliyorladı.

Bir ara ben susadıgım için Ahmet benim yerime markete su almak için girdiginde ben de onu dışarda beklerken bana bir süpriz yaklaşıyordu. Ama nasıl olurda bu kadar degişebilir. Eski mavi gözleri sanki eskisi kadar ışık saçmıyordu. Ve saçlarınıda uzatınca aynı bir serseriye benzemişdi. Bahs ettigim kişi Hilmi şu anda bana dogru suratında igrenç bir sırıtışla yaklaşıyordu ki Ahmet marketten çıkıp yanıma gelice yani Hilmi Ahmet'i görünce arkasına bakmadan kaçmaya basladı. Ciddiyim.

Ahmet'le bakıştıktan sonra bir kezde Hilmi'ye baktık ve ikimizde gülme krizine girdik. Ayaklarını kıçına vurmak deyiminin canlısını görüyorduk sonuçta.

Sonunda biz eve giderken çocuklarla veda ederken Ahmet'le birbirimize sımsıkı sarıldık. Geri çekildigimizde ise dudaklarıma kocaman bir öpücük kondurdugu sırada sahiden utançtan yerin bin kat dibine girdim. Neyse ki Atilla bir şey söyliyecegi sırada Merya onu susturdu.

Eve girdigimizde haam Meya'nın elindeki poşetleri sorup durdu. Tabii sordugu kişi Merya tek ayak üstünde on tane yalan söyliyebilir.
Yemek yedikten sonra halamgili gitmek için yolculadıktan donra yarın okul oldugu için hazırlıklarımı yaptım. Ve Ahmet'e 'iyi geceler' mesajı attıktan hemen sonra uykuya daldım.

Bu dönem boyunca Ahmet özlemime dayanamayıp yanıma geldi. Sahiden onu özlemişim.

~~okular tatil olunca yani Yaz tatilinde~~

"İnanamıyorum. Daha yeni ne dedin sen? "

"Hazal anlaman mı kıt? Anlamıyorum ama yirminci defa yeniden söylüyorum tabi bir daha ban söyletmiyecegin şartıyla.Ahmet'i askerlikten çagrıyorlar. Yani Ahmet askerlige gidecek hemde bu yaz sonu."

Evet gidiyordu. Hem bu her erkegin yapması gereken bir şey ama ben onsuzluga nasıl katlanırım. Bilmiyorum. Neyse ki beni hergün arıyacagına ve mesaj atcagına söz verdi. Ben Ahmet'e gveniyorum.

Yine de yaz tatili çok çabuk geçmez umarım...

İg:@yazarmbk

SEVMEKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin