4. bölüm

22 5 0
                                    

Mert: Merhaba kötü bir başlangıç yapmış olabiliriz ama ben mert. Bundan sonra buralardayım. Sen?
Sera:(utana sıkıla)adım sera. Mimarlık Bölümundeyim canlarla beraberiz tekrardan Hoşgeldin.
Mert: saol. Neyse hadi okulu gezdirin bana ya .
Can: tamam koçum hadi gezdirelim.
Okulu gezdik daha sonra sıkıcı derslere girdik. Nihayet okul bitmişti. Barış la beraber eve geldik. Zili çaldık. Annem hızla kapıyı açtı ve:
-sera kızım hadi git bavulunu hazırla memlekete Mardin'e gidiyoruz.Baris oğlum sende hazırla bizimle gel. Hadi çocuklar acele edin.
-anne bi dakka ya biz hani oraya bidaha gitmicektik. Noldu ne değişti?
- kızım babanı deden çağırmış 3 gündür ordaymis. Baban da bizi çağırıyor. Barismislar işte ne kurcaliyorsun.
-peki anne.
Dedim ama ben bu işin peşini bırakıp miydim? TABIKIDE HAYIR! arastiracaktim. Dedem bizi boşu boşuna çağırmaz oraya. Neyse odalara dağıldık. Bavula eşyalarımi, makyaj ürünlerimi falan koydum. Küçük çantama iPad, telefon , şarj cihazı falan koydum. Bir tane kot pantalon giydim. Bu sıcakta uzun pantolon giymezdim ama Mardin'i bilirsiniz neyse üstüne "PERFECT" yazan tişört giydim. Spor ayakkabilarimi giyerek aşağıya indim. Annem biletleri falan ayarlamış. Evden çıktık. Taksiyle havaalanina gittik. Can'a birkaç gün burada olmayacagima dair mesaj attım. Daha sonra uçağa bindik. Yolculuk sorunsuz geçmişti. Mardindeydim... Aşiret yüzünden kactigim sehirdeydim. Burdan bu yüzden nefret ediyordum. Dedemlerin evine geldik. Izbandutlarin arasından geçip avluya girdim. Babannem ağıt yakiyordu. Herkes ağlıyordu. Kime sorsam aglamaktan cevap vermiyorladi Noluyo burda ya?
Babamı aradım sormak için yoktu. Dedemler dayimlar yoktu. Kafayı yicektim. Yanımdaki anneme dönerek şöyle dedim.
-anne Noluyo burda yaa
-bilmiyorum kızım dedi ama kesin bişeyler biliyordu ama çıkardı yakinda kokusu. Bu yüzden ses cikarmadim. Yukarı çıktım herzamanki odama girdim. Eşyalarımi yerlestirdim. Bu arada içeri Barış geldi.
-sera ben nerde kalmak ha?
-dur ben seni misafir odasına goturiyim. Dedim. Onca işin arasında unuttuk bunu iyi ki geldi. Götürdüm ve nereye yerleşeceğini gösterdim. Daha sonra yine odaya çıktım. Yatağa uzandim. Çok uykum vardı. 5 dakika geçti geçmedi uyudum. Silah ve bagirisma sesleriyle uyandım. Koşarak aşağıya indim. Silahlı adamlar Dedemlere silah çekmiş öylece duruyordu. Bende o anki cesaretle
-Noluyo burda! Sabahtan beri ağlayan ağlayana. artik biri bana burda neler döndüğünü aciklayabilirmi? Diye bağırdim. Sesim biraz fazla çıkmıştı galiba. Çünkü herkes bana bakıyordu. Silahlı adamlardan biri bana su cevabı verdi.
-senin amcan olacak hüseyin aga kardeşim dicleyi kaçırdı. Bizde infaz etmeye geldik. Ucu ölümdur ya da berdel?
Off hüseyin amca ya. Yıllardır dicleyi seviyordu. Dicle de onu. Ama istediler de vermediler diye duymuştum. Amcam son çare kaçırmış heralde. Babama baktım bir de dedeme. Çökmüş görünüyordu. Berdel olursa kimi seçerler acaba? Ben olmam demi olamaz yani. Selin, seda, pelin de var onlar benden büyük. Selin 24, seda 22, pelin 21 yaşında. Ben daha 19'um olamaz demi.yok imkanı yok. Babam beni vermez. Uff KAFAMDA DELI SORULAR?
bi bu eksikti zaten...

Değişen HayatımWhere stories live. Discover now