PASTA

14.2K 637 72
                                    

Girer girmez gözüme kestirdiğim raftan kapları çıkardım.

"Bence bir şey yapamazsın.Yanı beceremezsin.Hiç kalkışma bence ." Diyen yunan tanrısına baktım.

"Öyle bir pasta yaparım ki.Öyle bir kapak olursun ki. Yerinde duramazsın." dedim sırtımı  tezgaha yasladım.

"Tamam yap hadi .Bak un şu en alttaki tezgahta."Gösterdiği yere baktım şaka yapıyor olmalıydı.Mutfak lavabosunun altında un mu olurmuş?

Korkarak açtım ve oradaki çiçekli kabı çekerek çıkardım.Masanın üstüne koydum.Kapağı yavaşça açtım.Açtığım gibi geri kapattım.Gözlerimi kapatıp kocaman açtım ve yarım karış açılmış ağzımla Ayaz denilen varlığa döndüm.Bana bakıp kaşlarını çattı. Bana doğru bir adım attığında çığlık çığlığa  mutfağın köşesindeki sandelye ye çıkarak tepinmeye başladım.

Ayaz hızlı adımlarla gelip kapağı kaldırdı .İlk kaşları alayla kalktı sonra kahkaha atmaya başladı.

"Sen bundan mı korktun?" dedi kahkalarının arasından .Tamam orada kocaman bir örümcek vardı! Ben korkuyordum .Sevmiyorum onları!

"Bu korkunu bana göstermemeliydin.Neyse bunu atalım hem sadece unla bir şey olmaz .Ben sana kalem kağıt veririm .Alınacakları yazarsın." dedi .Nereden çıkarttığını bilmediğim kağıt ve kalemi bana uzattı. Titrek ellerimle kalemle kağıdı tutmayı çalışırken o gülüyordu. Pasta ve pasta süslerini yazdım ve ona verdim.

*******

İzbandut gibi bir adam gelince elindeki poşetleri masaya koydu.

"Kumsal inmeyecek misin oradan ?"

"I-ıh!" dedim yarım saattir beni indirmeye çalışıyordu istese tek hareketiyle indirirdi ama sanki öyle yapmam ona haz veriyormuş gibi bir hali vardı. Ellerimi kocaman açarak "Tam bu kadar örümcek varken nasıl inebilirim!" diye sitem ettim.

"Kumsal o un  1-2 senedir orada tabikide olabilir bak yenileri geldi .Hadi güzelim in artık." dedi.

Oha 1-2 Senedir oradaymış. Neden oradaydı hiç mi yemek yapmıyordu ."O örümcek öldü mü?" dedim tek kaşımı kaldırarak.

"Evet hadi." ona hayretle bakarak aşağı indim.

"Neden demiyorsun! yarım saattir beni orada dikiyorsun!"  Adamların getirdiği malzemeleri dışarıya çıkarttım.

****

Yüzüme ve çoğunlukla saçıma gelen unla yerimde sıçradım. Yunan tanrısı bana un atmıştı .Elime gelen bir avuç unu onun yanındaki sandalyeye çıkarak başın aşağıya attım.

"Bir kızın saçına un atmadan önce iki kere düşün derim." deyip yaptığım pasta süslemesine devam ettim.

  Yunan tanrısının yüzüne bakınca saçlarını eliyle dağıtıp unlardan arınmaya çalışıyordu. Ama bilmiyordu ki banyo yapmadan çıkmaz onlar.

Ellerimi cebime attım. Elime telefonumun gelmesini beklerden hiç bir şey yoktu.

"Yunan tan- Ay! Ayaz ! Ben ne diyorum ya? Telefonumu gördün mü?" dedi. Ben ne dedim yada diyordum?

Arka cebine eline attı bana uzattı. Tek kaşını kaldırıp "Ne yapacaksın?" diye sordu.

"Selie .İnstagram .Takipçiler.Fotoğraf." dedim. İlk önce  ön kamerayı açtım sonra Ayaz'a gel işareti yaptım yanıma geldi. Pasta tabağını elime aldım ve fotoğrafı  çektim. Elimdekini bıraktıktan sonra fotoğrafa baktım.Ayaz sırıtıyordu aynı zamanda bana bakıyordu  ben alt dudağımı dişleyerek aynı zamanda burnumu kırıştırıp gülümseyerek  ekrana bakıyordum. onu instagrama attım açıklamasınada .'Gece Gece Ne Bu Pasta Sevdası?' yazmıştım.

ÖNEMLİ!

ARKADAŞLARRRR....SELAMMMM EĞENDİNİZ Mİ BÖLÜMÜ ? TAMAM SİZE ÖNEMLİ BİRŞEY SÖYLEYECEĞİM KİTABIM İÇİN KAPAK YAPABİLECEK BİRİSİ VAR MI ? AMA 2 TANE  BİRİSİ METEOR MAFYA BİRİSİ İSE YAZ YAĞMURLARI KİTABIM İÇİN .HIM BU SIRADA  YAZ YAĞMURLARI KİTABIMI OKUMANIZI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ÖNERİRİM . O İSE Kck_Yazarr  WATTPADIMDE VAR  ÖNERİRİM.VE OKURSANIZ ÇOKKKK SEVİNİRİM SİZİ SEV İYORUM. 

 YAZ YAĞMURLARI  ANA KARAKTERLER BORA VE DEFNE DİR. BORA FRANSİSCO LACHOWSKİE DEFNE İSE EBBA ZİNGMARK . 

METEOR MAFYAWhere stories live. Discover now