05 PERŞEMBE

43 6 0
                                    

Sevgili Salak Günlük,

Annem ve Kokulu çok tuhaf davranıyorlar; bu yüzden de onun Parıltılı Zehirlenmesi geçirmediğinden emin olmak ya da bir kutu yaldız yemek size ne yapıyorsa o hastalığa tutulmuş mu diye bakmak için Kokulu'yu veterinere götürmek zorunda kaldık.

Isabella da bizimle geldi, çünkü gerçekten de bir köpek yavrusu almak istiyor, ama annesi izin vermiyor, çünkü Isabella ev hayvanları konusunda çok sanssız.

Isabella; belki veteriner bedava köpek yavrusu veriyorsa ve onlardan biriyle öyle eve giderse, annesi hayır demez diye düşünüyordu. Çünkü bir köpek yavrusunun gözlerine doğrudan bakıp onu sevmediğinizi söylemek bilimsel açıdan imkansızdır.

Ne yazık ki bedava köpek yavrusu verilmiyordu ve hatta ne yazık ki bilin bakalım kime rastladık? Angeline ile annesine.

Ve bilin bakalım kim aynen benden kopya çekerek bir köpel alıyor? Evet, doğru: Angeline. Ve sanki benden kopya çekmesi yeterince kötü değilmiş gibi, bir de Amerika' daki yaklaşık elli milyon köpek sahibinden de kopya çekiyor. Böylece bu şimdiye kadar belgelenmiş en kötü kopya çekme olaylarından biri olacak.

Angeline tabii sırf gösteriş yapmak için, sıradan bir köpek alamazdı, gidip bir KURTARMA KÖPEĞİ aldı.

Kurtarma köpeği, barınakta kimsenin istemediği o köpeklerden biridir. Genellikle yavru olmazlar ama bir eve gereksinimi olan şirin, akıllı köpeklerdir (Ama eğer ben köpek olsaydım ve barınak ile Angeline arasında bir şeçim yapmak zorunda kalsaydım, barınağı seçerdim, eğer üçüncü seçenek Angeline'i barınaksız bırakmak değilse tabii.).

Angeline'in dişi kurtarma köpeğinin nefis bir adı (Yapışkan Kurabiye) olsa da, ne yazık ki diğer kurtarma köpeklerine benzemiyor çünkü hem acayip çirkin, hem de beyin hasarı var. Kokulu onun yüzünü yalayıp da midesi bulanmayınca anladım, insanlar açısından Bakacak olursak, şey gibi olur... Yani, Kokulu sizin insan yüzünüzü yalamış gibi.

Yapışkan Kurabiye berbat ve salak olsa da Isabella, Angeline'in köpeğini acayip kıskanıyor. Bunu hemen alayabilirdiniz, çünkü hiç kıskanmıyormuş gibi görünüyordu ki bu da kıskanç görünmekten daha da kıskanç bir şeymiş. Isabella, örtbas etme ustasıdır. Ve annesi ona bir kurtarma kôpeği alacağını söyleyince, Isabella bir yavru köpek isteğini söylemiş. Ve sonra da bana birkaç kez "yavru" yu harf harf tekrarladı. Ben de onun bozulduğunu anladım, çünkü insanlar ancak bir şeye bozulurlarsa kelimeleri size harf harf söylerler.

Veteriner, Kokulu'yu defalarca kontrol etti ve iyi göründüğünü söyledi, yani bence yaldız ve kötülükle dolu köpek biçimindeki bir balon ne kadar iyi görünürse, o kadar iyi göründüğünü anlatmak istedi. Ama açıkcası, veterineri doğru dürüst dinlemiyordum. Angeline'in köpeğinin gudubetliği beni çok keyiflendirmişti ve afişime dönüp, Angeline ile Yapışkan Kurabiye'yi geride bırakmak istiyordum.

SEVGİLİ SALAK GÜNLÜKWhere stories live. Discover now