Kapitola 8 - Krok vpřed

77 3 2
                                    

 Bylo pozdní odpoledne, svítilo slunko, ale foukal studený vítr. V kostele bylo rušno, stále se tu něco řešilo.

 ,,Takže s nima budeme muset bojovat?'' zeptala se Blátivka k Flameovi. Z jeho předchozího proslovu moc nepochopila, co po nich Flame chce. On sám byl z toho dost vedle a tak mohly být jeho věty těžší k pochopení.

 ,,No, bylo by pro nás lepší, kdybychom se prostě stáhli a přesunuli se jinam. Třeba do stodoly.'' Flame to samozřejmě nechtěl hned vzdávat, ale musel myslet na to, co je nejlepší pro ně všechny. Mají tu dvě štěňata, dva psi pod 50cm a zbytek ve většině fenky. Pokud se na kostel vrhne smečka bojových psů, mají malou šanci.

 ,,Cože? To ne! Tenhle kostel je náš!'' vyhrkla Nisha. Mínila si za tímhle kostelem stát. Nehodlala se stáhnout. Ace a Keila odpočívali na sedadlech. Ace však seskočil dolů.

 ,,K čemu nám bude přesun? Pokud mají nevyřízené účty - což mají, tak si nás najdou tak i tak.'' řekl Ace. Grippen už nějakou dobu seděl seděl u schodů z kostela a koukala se velkýma vratama ven. Poslouchal rozhovor ostatních.

 ,,Nemyslím si, že se nám podaří do stodoly nepozorovatelně přesunout. Jde se tam přes park, kde už nás dvakrát pes napadl.'' Grippen zamířil k ostatním. Ace mu věnoval pohled.

 ,,Acovi se povedlo jednoho psa skolit, ale jen na chvíli a hlavně .. mohla to být náhoda.'' dodal ještě. Flame vypadal, že o tom co řekl Grippen přemýšlí.

 ,,Nechám to na vás. Budu stát při vás, ikdyž se rozhodnete jakkoliv.'' po téhle větě nastalo ticho a vyměnování pohledů, čí šeptání.

 ,,Byla jsem vyšlechtěna na lov medvědů.'' prolomila ticho rozespalá Keila. Všichni na ní vrhli pohled. Keila byla skoro stejně velká, jako Grippen, takže se tomu těžko věřilo.

 ,,Vážně?'' zeptal se Gripp.

 ,,No vážně, můj páníček mě na lov vzal.'' řekla Keila a také seskočila z lavice. Dalo se tomu těžko věřit, ale nic jiného psům prostě nezbývalo.

 ,,Tak dobře..myslím, že všichni budou se mnou souhlasit, když řeknu, že v kostele zůstaneme a nevzáme se ho.'' řekla Blátivka. Někteří psi štěkli, jiní jen přikývli.

 ,,Dobře .. nevíme kdy zaútočí, takže bychom měli být připraveni každý den.'' řekl Flame, ikdyž nevěděl, jak toho docílit. Zavolal si k sobě Nishu, rád by s ní něco probral.

 ,,Jdu lovit, jde někdo se mnou?'' štěkla ke psům Michelle. Lovit uměla opravdu bravurně, proto byla většinou ta, kdo se staral o jídlo. Ale ráda by to naučila i ostatní, kteří lovit neumí.

 ,,Já půjdu!'' přihlásil se Ace a přiskočil k ní. Michelle na něj kývla a oba pomalu odcházeli pryč z kostela. Gripp začínal pociťovat únavu a tak si šel lehnout na jednu z laviček. Ještě nezamhouřil oka, takže maximální vyčerpanost ho začínala volat. Jenže Keila rozhodla, že spát nebude. Přiskočila k němu na sedačku a vypadalo to, že chce něco říct.

 ,,Je tu minimálně dvacet dalších lavic, proč sis vybrala právě tu, na které ležím já?'' řekl Gripp bez toho, aniž by se na fenku podíval. Ta nějak nevěděl, co říct.

 ,,No.. nevím, prostě jentak...'' na chvíli se odmlčela.

 ,,Co umíš ty?'' zeptala se ho nakonec. Gripp se na ní podíval.

 ,,Já? Heh, pravděpodobně nic. To mi jde dobře. A taky umím skvěle kritizovat psy.'' uchechtl se. Opravdu nenašel žádnou jinou důležitou schopnost, která by mu šla. Uměl ještě chytat frisbee .. to mu šlo skvěle. A taky uměl spoustu cirkusových triků, ale to neřekl, protože se nehodlal ztrapňovat.

Ztracená smečkaWhere stories live. Discover now