İSLAM'A GÖRE GİYİM ÖNERİLERİ

2.3K 79 45
                                    

Bu bölümümüzde nasıl giyinmemiz gerektiğinde bahsedeceğiz. Allah'ın ve Efendimiz'in bize nasıl giyinmemiz gerektiğini emrettiğini anlatacağım.
İslam'da giyim kadınlar ve erkeklerin olmak üzere iki çeşittir. Bu giyim kadınların ve erkeklerin avret yerlerine göre belirlenmiştir. Kadınlar el ve yüzler dışında diğer yerlerini, erkekler ise göbek ve diz kapağı arasında kalan yerlerini örtmekle yükümlüdürler. Allah'ın bu tesettür emirlerine uymak her müslümanın yapması gereken bir iştir. Bu emirlere uymayanlar ahirette cezalarını çekecektir. Şimdi bu konuya girmiyorum.
Kardeşlerim, Kur'an'da açıkça belirtilmiştir ki tesettür farzdır. Kur'an'da geçen bir ayet bu emri açıkça ortaya koyar. Bazı kendini bilmezlerin yaptığı tesettürün farz olmadığı şeklindeki iddialarına bu ayete dayanarak kulak asmayalım. Neyse. Biz Kur'an'da belirtildiği gibi başörtümüzü omuzlarımıza kadar örtmeliyiz. Bazen sokakta başı-örtülü kadınlar görüyoruz. Özellikle başı-örtülü yazdım, çünkü bunlar sadece başlarını örtüyor ve oldukça dar bir biçimde vücut hatlarını belli eden kıyafetler giyiyorlar. Allah bizden bunu istememiş. Bol giyinmemizi, başımızı örtmemizi ve dizlerimize kadar bir kıyafet giymemizi istemiş(Yani erkeklere benzemememizi istemiş). Çünkü sadece pantolon giyerse bir bayanın bir erkeğe benzeyeceği belirtilmiş. Neyse. Asıl konumuza dönelim. İşte bu başı-örtülü olanlardan değil, başörtülülerden olalım. Bununla ilgili olarak dini bilgisine güvendiğiniz kişilere sorabilirsiniz.
KOMBİNLER
★Kareli gömlek+uzun etek+şal
★Diz altına inen bir tunik+bol pantolon+şal
★Uzun hırka+pantolon+eşarp
★Ferace+feraceyle aynı renkte bir eşarp
Renk önerileri:
●Siyah-beyaz
●Sarı-mor
●Pembe-mavi
●Mor-pembe
●Kırmızı-lacivert
●Kırmızı-yeşil
●Beyaz-mavi
●Siyah-yeşil
●Yeşil-beyaz
●Pembe-yeşil
●Kırmızı-beyaz
NOT:Tesettürde önemli olan renklerin ve desenlerin fazla dikkat çekici olmamasıdır. Bu yüzden renklere fazla takılmayalım:)


TESETTÜRLÜLERE HAYATIN İÇİNDEN TAVSİYELEROù les histoires vivent. Découvrez maintenant