Dneska si upečeme Secret boy

777 72 22
                                    

Název: Secret Boy (v překladu: "Tajný kluk")

Statečný autor: Markett04

...

taxonomické zařazení: fanfikce (Harry Potter), fantasy

počet kapitol (v momentě dovaření): 9 (nedokončené)

anotace (moje, nikoli autorčina - z toho důvodu, že prostě miluji psát anotace - a navíc tím vyjádřím, jak jsem pochopila prozatímní vývoj příběhu): Jak by se změnil život Harryho a jeho přátel, kdyby nebyli tři, ale čtyři? Záhadná Lauren přichází z Krásnohůlek do Bradavic a okamžitě se s našimi nebelvířany spřátelí. Ale co když má pro věc mnohem větší význam? Co když je jí předurčeno spojit dva naprosto znepřátelené světy?

...

Předtím než se dáme do vaření, nakoukneme do výslechové místnosti.

Otázka 1.- "Secret boy" je zajímavý název. Jak vznikl?

Odpověď 1.- Jelikož jsem od začátku věděla, že jednou z hlavních postav bude Draco Malfoy, tak jsem chtěla, aby název příběhu nějak vypovídal a aby lidé tak zhruba věděli, co je v příběhu čeká, vím, že zatím tam nic Tajemného - Secret není, ale všechno jednou přijde.

Otázka 2.- Je něco, co tě k příběhu inspirovalo? Jak jsi přišla k nápadu, že napíšeš fan fiction na HP?

Odpověď 2.- Už od malička jsem milovník Harryho Pottera, viděla jsem všechny díly nejmíň 1000x a četla jsem knížky (musím se teda přiznat, že jsem je ještě nedočetla, za což se hrozně stydím a snad to co nejdřív napravím), k napsání samostatné fan fikce mě inspiroval vlastně Wattpad, spousta lidí na něm píše nějaké fan fikce, ale já chtěla přijít s něčím novým, příběh je ale teprve na začátku a proto není ještě tak rozvinutý, jak bych chtěla.

Otázka 3.- Zmiňovala jsi se, že hlavní hrdinka (Lauren) má základy ve skutečné osobě. Máš nějakou postavu, která by měla něco společného s tebou samotnou?

Odpověď 3.- Lauren je psaná podle mojí kamarádky, se kterou jsem se seznámila na dovolené a strašně jsem si jí oblíbila, ale postava, která by nějak konkrétně vystihovala mě, asi není. Ve spoustě věcech si jsem podobná s Hermionou, ale tu se snažím psát jako Rowlingová. Vlastně v každé z postav v mém příběhu je část mě.

Otázka 4.- Na kterou scénu nebo kapitolu jsi nejvíce hrdá? A pokud chceš, můžeš i říct, na kterou naopak hrdá nejsi.

Odpověď 4.- Hrdá jsem na všechny kapitoly, protože všechny pro mě něco znamenají, když bych teď měla psát tento příběh od začátku, tak bych asi víc vysvětlila nástup Lauren do děje a celkově bych začátek nějak upravila, ale na začátku jsem pořád a vše jde nějak zlepšovat a věřím, že se ještě naskytne příležitost Lauren nějak popsat a přiblížit její příchod.

Otázka 5.- Pro jakou skupinu čtenářů je tvůj příběh primárně mířen?

Odpověď 5.- Myslím si, že můj příběh není speciálně pro nějakou věkovou skupinu, ale určitě se nebude líbit lidem, co nemají rádi Harryho Pottera, a nebo lidem, kteří hodně lpí na tom, že Rowlingová to napsala nejlíp. Je to prostě fan fikce, kterou většinou lidi píšou z toho důvodu, že jim v originále buď něco chybí a nebo prostě je to baví. Jde o vkus, který máme každý jiný.

...

Takže, o tuto recenzi jsem nebyla přímo požádána - spíše je to jakýsi příspěvek do výměnného obchodu, který mezi mnou a Markett probíhá. (Původně jsem ještě chtěla od Markett získat informaci, zda-li je to její první povídka, nebo ne, ale bohužel, kvůli tomu, že se mi pomalu plní pořadník a já nechci nikoho nechávat čekat, to musím dneska zveřejnit, aniž bych to věděla. Jinými slovy, pokud je to tvůj první příběh, pak tuhle recenzi ber s rezervou - protože co se psaní týče, prvenství rozhodně omlouvá. A nejen to - dokonce se říká, že u naprosto každého je prvních 500 stránek vesměs mizerných.)

Sušenkožrout kritizuje (recenze) (momentálně uzavřeno)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora