Dnes si upečeme Chci jen normální život.!

443 35 11
                                    

Název: Chci jen normální život.

Statečný autor: aniee_kratochvil

...

Taxonomické zařazení: romantická teenfikce (s velmi mírnými prvky fanfikce)

počet kapitol v momentě uvaření: 19 (nedokončeno)

anotace (sušenkožroutova): Na první pohled je Clarice obyčejná sympatická středoškolačka. Dobře, její rodina a jejich konto už zase tak normální není, ale... V této povídce můžete sledovat příhody Claricina každodenního života, který záhadný a okouzlující Nicolas převrátí vzhůru nohama.

(Fuj, tomu říkám kostrbatá anotace. Za tohle mě má autorka právo prohnat sušičkou.)

...

Zdravím! Sušenkožrout už se ulejval moc dlouho, je na čase nasadit zase recenzní klobouk, naostřit vidličku a vrhnout se na to! Nuže, nejprve vás vítám ve výslechové místnosti!

Otázka 1. - Tradičně dneska začnu od jmen! "Clarice" je velmi pěkné. Máš nějaký speciální důvod, proč jsi vybrala zrovna toto? (pokud jsi použila nějaký speciální pojmenovávací postup u někoho jiného, než hlavní hrdinky, sem s tím :) )

Odpověď 1. - Kdysi jsem si jména výhradně vymýšlela, dnes raději používám reálná jména, která jsou krásná, ale nepříliš obvyklá. Clarice i Rosette (její druhé jméno) mezi ně patří. Jak jsem na ně přišla si už přesně nepamatuji, ale rozhodně mě zaujali, proto jsem je použila ve své první povídce na wattpad :)

Otázka 2. - Existuje něco, třeba nějaká písnička, odkud čerpáš inspiraci?

Odpověď 2. - Většinou čerpám inspiraci, když sedím v tramvaji nebo autobusu. Ráda sleduji dění na ulici, takže, když mě něco zaujme, snažím se to napsat do povídky.

Otázka 3. - Vidím, že Chci jen normální život. ještě není dokončené. Kolik kapitol přibližně plánuješ?

Odpověď 3. - Ano, povídka ještě není dokončená. Kolik plánuji kapitol? Sama nevím, ale tuším, že to bude do čtyřiceti.

Otázka 4. - Na kterou scénu/kapitolu jsi nejvíce hrdá? Jestli chceš, můžeš říct, i na kterou hrdá nejsi.

Odpověď 4. - Určitě na osmnáctou kapitolu! Musím se sama pochválit, ale ta scéna v kavárně mi přijde velmi intimní a příjemná.

Otázka 5.- Kterému typu/které kategorii čtenářů bys svou povídku nejvíce doporučovala?

Odpověď 5. - Nejvíce povídku doporučuji čtenářům, kteří si přečtou něco klidného, nic složitého na přemýšlení, ale zároveň i trochu romantického :)

...

Achjo, proč mi jen lezou pod vidličku samí staří známí? Dnešní statečná autorka a sušenkožrout už spolu měli tu čest na blogu, takže musím autorce složit poklonu za odvahu, že za mnou vůbec přišla. (zajisté je příjemnější, když se vám v povídce rejpe anonymní recenzent než starý kolega)

Ale to mi ani v nejmenším nezabrání si tvou povídku dnes opéct pěkně dozlatova!

Připravena začít?

Postavy

Máš ode mě pochvalu, že hraješ na jistotu. Nevodíš si tam postav zbytečně moc a spíše pěstuješ charaktery hlavních hrdinů.

Když už o těch mluvíme, ráda bych tě vychválila za psychologii Clarice. Dobře, bez mučení se přiznávám, kdyby si sušenkožrout měl sepsat seznam těch nejzajímavějších postav, na které kdy narazil, asi by tam na ni místo nezbylo, ale za to se ti u mě povedlo dosáhnout jiného úspěchu. Neměla jsem ji chuť vzít ledničkou po hlavě. To sice nezní nic moc, ale věř mi, tohle se 90% hlavních hrdinek romantických příběhů nepovede.

Sušenkožrout kritizuje (recenze) (momentálně uzavřeno)Where stories live. Discover now