1.Fejezet

4.5K 278 4
                                    


Harry Styles halkan elkáromkodta magát. A jeges decemberi szél az arcába vágott. Felhajtotta a gallérját és felhúzta a vállát,hogy valamelyest védeni próbálja magát a hideg elől. A haja máris csupa hó volt,és még egyre hullottak az arcába a hópihék.

Alig hihető hogy néhány órával ezelőtt szinte felhőtlenül tiszta volt az égbolt! De aztán teljesen megváltozott körülötte a világ- a faágakat vastag fehér réteg borította, és a szél dombokká hordta össze a havat.

Harry motorkerékpárja elakadt az úton,sürgősen segítségre szorult.

Már harmadszor kopogott a farmház ajtaján. Kell valakinek lennie odabenn,hiszen az imént fényt látott kiszűrődni az ablakfüggönyök résein! Hallgatózott. Semmi nesz, csak a szél zúgatta a fákat.

Leszállt az este, és a férfi fázni kezdett. 5 kilométer Jeffersonig, a legközelebbi városig, s az ebben az időben nem lesz kellemes séta. Fölöttébb kétséges hogy egyáltalán eljut odáig.

Hát nem így képzelte a szabadságát annyi szent.

Gemma, a testvére és a családja várták az ünnepekre, már csak néhány nap és itt a karácsony. Harry mindig nagyon örült ha karácsony reggelén elgyönyörködhetett unokahúgocskája és unokaöccse izgatott várakozástól és reménykedéstől ragyogó arcocskájában.

Rálehelt gémberedett kezére,hogy kissé felmelegítse, és fázósan topogott. Ekkor kinyílt az öreg farmház ajtaja. A résen fény szökött ki,és egy férfi hang megkérdezte:

-Segíthetek valamiben?

Harry a fénypászmába lépett,hogy a férfi láthassa,az azonban továbbra is meghúzódott az ajtószárny árnyékában. Harry dermedt ujjával a hótorlaszba süppedt, s már alig látható Harleyra mutatott.

-Elakadt a motorom a hófúvásban.

A férfi hallgatott és nem is mutatkozott.

-Megengedi hogy használjam a telefonját,és felhívjam a mentőszolgálatot?- kérdezte Harry udvariasan.

Néhány másodpercig csend volt,aztán a férfi kitárta az ajtót. Harry nem várt további felszólításra,letisztította a csizmájáról a havat a lábtörlőn,és nedves bőrkesztyűjét kezében tartva belépett a házba.

A férfi becsukta az ajtót mögötte. Harry-t kellemes meleg ölelte körül, s jóleső meghittség érzése töltötte el. Eddig még úgyszólván egyetlen pillantást sem vethetett a férfira. A csendet hirtelen hangos zaj törte meg.

A férfi elsápadt és kiszaladt a helyiségből.

-Bocsásson meg!.-vetette oda.

Harry csak állt, nem tudta mi tévő legyen. Ajánlja fel a segítséget?

-Hogy a fene...-.hallatszott a fojtott felkiáltás.

Harry nem töprengett sokáig a hang irányába sietett. Ahogy átvágott a nappalin ismét felhangzott a furcsa csörömpölés. A konyhába érve egy halom konzerv doboz között,a padlón kuporogva találta vendéglátóját. Mellette nagy fehér kutya állt és mancsát diadalittas ábrázattal egy színes táskán nyugtatta. Valamelyest hasonlított egy skót juhász kutyára.

-Minden rendben?-kérdezte Harry a fiatal férfitől.

Amaz rémülten megfordult. Barna haja kissé az arcába hullott,de nem takarta el teljesen nagy kék szemét,melynek mélyén szomorúság bujkált.

Warm Up (Larry Stylinson)Where stories live. Discover now