hoofdstuk 1

1.8K 106 7
                                    

P.o.v. Fay
Flashback

Geschreeuw vult de ziekenzaal als een jonge vrouw ondersteund door een man bezig is met bevallen. Als de baby er is zegt de zuster dat het een meisje is, de vrouw zegt gelijk dat ze de baby Fay noemt.

Einde flashback

Ik schrik wakker. Dat was al de zoveelste keer dat ik die droom heb. Ik weet niet waarom ik die droom krijg of wat die betekent. Maar er is een rede dat ik deze droom krijg. "Aah je bent wakker hoor ik achter me." "Jup." Antwoord ik. "Mooi iedereen lijkt jou vergeten te zijn dus ik breng je naar het dorp." "Yes eindelijk naar het dorp." Zeg ik blij.

We zijn net aangekomen en iedereen kijkt de man die me brengt boos aan. Ik weet niet waarom maar ik voel me niet veilig in het dorp met al die mensen.

Ik zit in het weeshuis, die man heeft mij in een verdomme weeshuis gebracht! Ik ken hier niemand en ik wil hier weg maar ik weet niet hoe. Ik heb een kamergenoot ze heet Denise, ze is best aardig. Denise heeft lang blond haar en ze heeft groene ogen, ze ziet er erg verzorgt uit. Er zijn stapelbedden en ik slaap onder omdat ik hoogtevrees heb. Ik snap dan ook niet dat die man me in bomen liet slapen, vaak als hij weg was klom ik dan naar beneden en ging ik op de grond slapen. Maar nu op de grond slapen is raar volgens mij.

"Iedereen, we gaan eten." "Oke." Roep ik terug. Eindelijk gaan we eten ik heb honger man. Ik ren naar beneden en loop rustig de eetzaal binnen. Ik loop met een bord naar de kantine en krijg voedsel op mijn bord gekwakt. "Wat is dit Denise?" Vraag ik. "Dit is hutspot." "Wat is hutspot Denise?" "Dat is iets waar wortel in zit dat ken je toch wel? Wotels?" "Ja natuurlijk. Waar smaakt het naar?" "Eet nou maar purple-eyes." Ja, zo heeft Denise me genoemd omdat niemand mijn naam weet, zelfs ik niet.

P.o.v. Denise

Ik vind mijn kamergenoot maar raar omdat ze niet weet wat hutspot is en ze weet niet eens haar eigen naam. Dus ik heb haar purple-eyes genoemd omdat ze paarse ogen heeft net als de koningin, best raar dat ze paarse ogen heeft want bijna niemand heeft dat. Maar ja, dadelijk ga ik nog denken dat ze de verloren prinses is.

The Lost Princess #Netties2017Where stories live. Discover now