Bölüm 20: Yorgunluk

228 1 0
                                    

Herkese merhaba, bugün yine gece, yine 2 haftalık uzun bir çalışma süremden sonra yorgun, yine bitkin bir haldeyim ve sizler, daha uzun bir çalışmanın verdiği yorgunlukla bitkinsiniz.

Her insan yorgunluktan bahseder. Ama yorgunluk asıl ne zaman tatlı gelir? Başardığın zaman...

Uzun süren ve seni bitiren,tüketen bir yorgunluğun sonu, eğer başarıysa ve başarılıysa, o yorgunluk yorgunluktan daha tatlı bir yorgunluğa dönüşür. Bu ''Ne kadar emek, o kadar yemek.'' sözüne benzer.

Evet, yorgunluk bizden öte vücudumuza, belki de beynimize söz getiremediğimiz ve de pes ettiğimiz radde. Fakat onun karşılığını almak daha güzel, daha pembe, daha rahatlatıcı.

Rahatlığa pembe rengini verenler var mı aranızda? Ben pembe rengini veriyorum :D

Siz bu yolculukta neler yaptınız? Şuan durduğumuz nokta, orta nokta.Şöyle bir göz geçirdiğimizde, yani arkamıza ve önümüze baktığımızda farkları görebiliyoruz.Kendimizi tartabiliyoruz doğru gözlerle baktığımızda. Doğru gözlerle, doru kararlarla doğru noktaları bulup doğruları gerçekleştirebilmek çok önemli. Şu ana kadar ödün verdiğimiz her şey, ileride geri dönecektir mutlaka..

Kimimiz uykusundan,kimimiz yemeğinden, kimimiz yorgunluğundan ve aklımıza gelmeyen bir çok şeyden. Ben buna daima inanıyorum. Hayatta yaptığın her şeyin karşılığı vardır. 

Bu noktada yaptığın şey ne olursa olsun, 'inanmak' çok önemli. Tabii ki sevgiden sonra.

Çünkü seversen sıkılmazsın, bıkmaz ve asla pes etmezsin. O şeyden yorulsan dahi, severek yaptığın için asla yorulmazsın. İşi ve herhangi bir şeyi aşkla yapmak. Ele aldığın şeyi resmeder.

Onu oyuna çevirerek sıkılmadan en iyi şekilde yapmanı sağlar.

Ben tasarım ve animasyon okuyorum. Pes ettiğim ve sıkıldığım zamanlarda hatta ağlamama sebep olabilecek zorlukta bir dersler ve ödevlerde her şeyi oyuna çevirmeye ve o şeyin sevdiğim tarafını bulmaya çalışırım. O dersi sevmemin sebebi ise, arada bulduğum güzel,sevdiğim ve farklı şeylerin olması...

Bu noktadan sonra, gerek meslek seçimlerinizde, gerek herhangi bir şey yaptığınızda, o işin sevdiğiniz yanlarını görmeye çalışın. Ben öyle öğrendim.

Umarım istediğiniz, yani aşık olduğunuz mesleği yaparsınız.

Doğru kararlar ve sevdiğiniz şeyleri yapmak dileğiyle.. Herkese iyi akşamlar...

:)

BANA ULAŞIN :

Youtube :

https://www.youtube.com/channel/UCl9nLpKspXHbEY4jLEtggiw/videos?view_as=subscriber

İnstagram : https://www.instagram.com/hilalhanli/


SINAV / MOTIVASYONWo Geschichten leben. Entdecke jetzt