HAYAT

53 4 3
                                    

Bugün ne kadar da güzel değil mi, güneş,hava, kuşlar, bulutlar, bir de şu havada uçan uçaklar. Onlarla birlikte ben de uçuyormuşum gibi oluyor. Küçükken hep böyle hissederdim hep, kollarımı iki yana açar gözlerimi kapatır, o hissi yeniden canlandırırdım yeniden zihnimde. Büyüyünce birşey değişti mi diye sorarsanız, hiçbirşey değişmedi, sadece farklı yerdeyim, farklı düşünceler ve arayışlardayım ama onu hala arasına yaparım birocuk gibi hala.

Büyüyünce de yapıyor musun bunları gerçekten diye sorarsanız da buna evet cevabını veririm, çünkü büyüyünce kaçış yolları arar hep insan, çünkü çocuklukta hayal ettiği her şey mükemmeldir, öyle olacağına inanır gelecekte, ama hayat farklı. Senin içinden herşeyi çekip alabilir.

İnsan 80 yaşına da gelse hep çocuktur, şu hayatta yaşadığı sürece hep çocuktur, çocuk kalacaktır. Öyle de olmalı. Hayat insanı herşeyden vazgeçiyor, unutturmaya çalışıyor. Herşeyi hatırlayın, hayata inat, inadına üzerine gidin hayallerinizin, sevdiğinizin, farklı bir ülkeden bile olsa. Şu hayatta herşeyin çaresi vardır. Ama yapamadıkların çaresi ve pişmanlığı bir zamandan sonra olmuyor. Bazen içimize düşer arada keşke yapsaydım böyle olacaktı düşüncesi, eğer içinde bir sıcaklık hissediyorsan düşünürken bunu, bunu yapmalıydın belki de. Çünkü şu hayatta yapılamayacak hiçbirşey yok, ve hayatın kendisi aslında biziz, onu şekillendiren, anlam katan, yaşatan...
Ne olur hayatını güzel yaşa, hiçbir duvar koyma hayallerine, bırak gitsin ama asla durdurma anladın mı?
Bırak her ne varsa yaşa gitsin, sen yeter ki bırak onları, hayat seni anlayacaktır...

..

SINAV / MOTIVASYONTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang