Bölüm 32

37.9K 1.8K 211
                                    

Musmutlu günler canlarım. Ayrıca keyifli okumalar <3

32. Bölüm

Lorenna, atının mandırada kalmasına aldırmamaya çalışarak gözlerini kapadı ve arkasındaki bedene biraz daha sokuldu. Onun sıcaklığına, daha doğrusu şu an sergilediği şefkate ihtiyacı vardı. Bunu gizlemesinin de bir anlamı yoktu. Oldukça kötü bir gün geçirmişti. Bunları aklından çıkarması gerekiyordu, başka şeyler için tasalanması değil...

Gözlerini açmadan huzursuzca kıpırdandı ve yanağını bilinçsizce Dük Richmond'ın gömleğinin yumuşak dokusuna sürttü.

"Nereye gidiyoruz?" Sesi, yorgunluğunu ve çaresizliğini ele veriyordu. Nathaniel onun bu haline alışkın değildi. O yüzden kısa bir süre afalladı. Ardından çenesinin onun başının üstüne yerleştirerek tepesine önce küçük bir öpücük kondurdu.

"Annemin evine," diye açıklarken sesi Lorenna'yı ağlatabilecek seviyede şefkatli çıkmıştı. "Benimkine gidersek, evlilik arifesinin üstüne bir sürü dedikodu eklenir. Ve ben artık senin için doğru şeyler yapmak istiyorum." Kaşları hafifçe çatıldığında, "En azından başkalarının gözünde..." diye tamamladı sözlerini. Doğruluk tartışılırdı ve Lorenna'nın aklını karıştırmaya gerek yoktu.

Yolculukları kısa sürmüş sayılmazdı. Fırtınalı hava göz önüne alırsa bir hayli de kötü geçmişti. Üstlerinde onları yağmurdan koruyan eski bir battaniye vardı ama o bile bir yere kadardı. İliklerine kadar ıslanmış bir halde Düşes Richmond'ın malikanesinin önünde durduklarında, Nathaniel'ın beklediği gibi annesinin baş kahyası anında dış kapıda belirdi.

Gözleri olanları anlamak için fıldır fıldır gezinirken karşısındaki çiftin neden bu halde olduğunu deli gibi merak ediyordu.

"Dük Richmond?" Sesindeki dehşet, Nathaniel'ı az kalsın güldürecekti. "Efendim siz iyi misiniz?"

Lorenna attan indiğinde, kollarını etrafına sararak ısınmaya ve soğuktan korunmaya çalışırken gözleri Dük Richmond ve kahya arasında gidip geldi.

"Boşver bunları. Hemen herkesi kaldır. Atı ahıra götürün. Aynı zamanda sıcak bir şeylere ihtiyacımız var." Gözleri Lorenna'ya çevrildi.

"Sıcak bir banyo. Ardından da sıcak bir şeyler. Ona yeni kıyafetler ayarla. Kalın olsun. Adelia yardımcı olacaktır. Ne yap et, hasta olmamasını sağla, beni anlıyor musun?"

Baş kahya onun sesindeki tehditkar tonla ürperirken "Emredersiniz efendim," dedi ciddi bir kararlılıkla. Ardından evin içine doğru "Herkes salona!" diye bağırarak ellerini birbirine çarptı.

Lorenna adamın onu nazikçe içeri itmesine ses çıkarmadı. İçeri adım attığı an hole doğru koşarak gelen oda hizmetçilerine tedirgince baktı. "Hemen kalın bir sabahlık istiyorum." Baş kahyanın emri çok kısa bir süre içinde yerine getirildi. Lorenna omuzlarına bırakılan sabahlığa sıkıca sarındı.

"Maddy derhal banyoyu hazırla. Anna sen de sıcak bir şeyler getir. Aşçıya söyle şifalı bir şeyler kaynatsın. Cara sen de Leydi Adelia'dan kalın bir kaç parça kıyafet iste. Herkes iş başına!"

Odanın içindeki insanlar ok gibi aniden etrafa fırladıklarında Lorenna gözlerini birkaç kez kırpıştırmak zorunda kaldı. Salonun ortasında öylece dikilirken baş kahyanın "Sizi misafir odasına çıkartayım," dediğini duydu.

Çok kısa bir süre içinde bir hayli ısıtılmış olan odanın içine girdiğinde, Lorenna konforlu yatağa özlemle baktı. Herkesi başından kovup şu haliyle kendini oraya atmak ve uzunca bir süre uyumak istiyordu ama baş kahyanın buna müsaade etmeyeceğinden bir hayli emindi. Şöminenin yanındaki pufa oturtulduğunda aynı zamanda, odanın içine bir küvet getirilmiş, birkaç hizmetçi de koştura koştura elindeki kovalarla sıcak su taşıyordu.

LorennaWhere stories live. Discover now