Tüm Hacker Türleri

2.1K 59 21
                                    

Black Hat Hacker ;
Bu hacker türü sadece saldıracağı kişinin istediği bilgiyi almasıyla kalmaz o bilgiyi kötüye kullanıp sistemine zarar verir.Amacı ya öç almak ya da kötülükte zirve yapmaktır.

White Hat Hacker :
Bu hacker türlerinde en iyi olanıdır.Amaçları Black Hat'a göre daha farklıdır.Ammaçları o sistemi korumak ve elde ettiği bilgiyi kötüye kullanmayıp gizlemektir.

Ethical Hacker :
Bu hacker ise sadece bir şirketin yazılımından veya güvenliğinden sorumludur.şirketi yada kurumu güçlü yada güçsüz saldırılardan korumaktır.

Lamer :
Bu türdekiler ise ediği birkaç terimin (ddos,dos vb.) anlamlarını öğrenerek kendilerini hacker sanan bazı kişi yada küçük çaplı gruplardır.size zarar veremez çünkü bundan korkar.

Hacktivist: Hacktivist'ler kendilerine göre kötü veya yanlış olan toplumsal veya politik sorunları dile getirmek amacıyla belirli siteleri hack'leyerek mesajlarını yerleştirirler.

Gri şapkalı: Yasallık sınırında saldırı yapan, iyi veya kötü olabilen hacker'lardır.

Yazılım korsanı: Yazılım korsanları bilgisayar programlarının kopya korumalarını kırarak, bu programları izinsiz olarak dağıtımına olanak sağlayıp para kazanırlar. Piyasaya korsan oyun ve program CD'lerini yazılım korsanları çıkarır.

Phreaker: Telefon ağları üzerinde çalışan, telefon sistemlerini hackleyerek bedava görüşme yapmaya çalışan kişilerdir.

Script Kiddie: Script kiddie'ler hacker'lığa özenen kişilerdir. Tam anlamıyla hacker değillerdir. Script kiddieler genellikle kişilerin e-posta veya anında mesajlaşma şifrelerini çalarlar.

Şimdi sizde türünüzü seçin ve bu dünyaya 1 adım atın.

HackerlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin