3. Kapitola- "Už sme blízko."

62 1 0
                                    

Ráno Hawke zobudil Chrisa a šli cestou k Bukovému lesu. Boli hladný a smädný no nemali čas na lovenie alebo hľadanie potôčikov. Šli cez pláň Hmlis. Bola posiata kríkmi a kde tu boli nejaké stromi. " Uhm...ua.... Hawke som unavený oddýchnime si." Nariekal Chris. " Nie! Chris, spal si celú noc. Ja som nezážmuril oko lebo som ťa strážil. Takže ja budem hovoriť čo budeme robiť!" Chris súhlasil a šli ďalej.

Keď boli na polceste k Bukovému lesu, už aj Hawke si potreboval oddýchnuť. Sadli si pri menšom sústromí. Naokolo boli veľké kríky cez ktoré nebolo nič vidieť, iba konce korún stromov Bukového lesa. No oddýchovanie netrvalo dlho. Z kríkov vybehli dvaja zatúlaný vŕči jazdci. Hawke si ich hneď všimol a vrhol sa na nich. Prvý ktorý na ňho vyskočil sa napichol na meč a Hawke potom zabil ohyzda ktorý bol na ňom. Druhý sa na Hawkea bezhlavo rútil. Keď bol jazdec blízko, Hawke odskočil a mečom odsekol hlavu jazdcovi. Potom sa zúrivy vrhol na vŕka do ktoré sekol ešte niekoľko krát aj keď bol už mŕtvy. " Chris, stávaj musíme ísť" Zobral Chrisa cez plece a bežali smerom ku korunám stromov.

Prechádzali cez bludisko kríkov no našli cestu von a Bukový les bol pred nimi. " Už sme tu." Hawke šepol pred lesom. " Poď Chris. Tu sa už ďaleko neodvážia ísť." Vošli do lesa. No z kríkov vyšli ďaľší piati jazdci aj s veliteľom na bielom vŕkovi ktorý zaútočil na Tatraris a aj ohyzd ktorý utiekol pred priateľmi. Bežali za nimi. Hawke a Chris utekali hlbšie do lesa aby sa pred nimi skrili. No koreňe stromov boli také veľké že po niekoľkých metroch sa Hawke z Chrisom potkol. Už nemohli ďalej utekať mohli len bojovať. Chris sa odplazil k najbližšiemu stromu a Hawke tasil meč. Po chvíli k nim prišli jazdci. Zastavili. Vyšiel z nich jeden ohyzd. Veliteľ ohyzdov na bielom vŕkovi bol väčší a strašnejší ako ostatní ohyzdi. Bol celý bledý a na tele mal jazvy. V ruke držal ohyzdiu dvojručnú sekeru. Prehovoril svojím hadím hlasom: " Kash kharuluk gurbatuulúk sharúl! Doneste mi ich škaredé hlavy (To Chrisa rozzúrilo) a ich bezhlavé telá zohavte! Tash Khazuur!" Všetci sa na nich vrhli. Hawke pobil všetkých a ohyzdovi ktorý pred tým utiekol odsekol hlavu. Potom pristúpil bledý vŕči jazdec. " Takže to musím spraviť ja osobne." Zasmial sa diabolsky. " Bar gulúr, mŕtvy človeče!" Dopovedal nadávky v jeho jazyku a zaútočil. Sekal po Hawkeovi sekerou a jeho vŕk sa ho pokúšal uhryznúť. Hawke sa vždy uhol. Nevedel čo robiť. Stál sám hladný a smädný proti bledému ohyzdovi. Po chvíli dostal nápad. Zobral zo zeme ohyzdiu šablu a začal s ňou trieť o svoj meč. Z trenia vychádzali iskri ohňa. Vŕky nemajú radi oheň. Keď sa im raz dostane do srsti už sa ho nezbavia. Tak sa aj stalo s týmto veľkým bielým vŕkom. Začal sa metať a kňučať. Zapálený začal behať po lese. Zapálil pár kríčkov ale nespravil žiadny veľký požiar. Bledý ohyzd z neho zoskočil skôr ako sa začal besniť z ohňa. Hawke naňho spravil ako prvý výpad no ohyzd  sa ubránil. Potom spolu bojovali. Hawke padol na zem. Keď sa bledý ohyzd pripravoval zasadiť posledný úder, Hawke sa uhol, postavil a odsekol mu pravú ruku. Spolu s ňou na zem padla aj sekera. Potom ohyzda prepichol. No ohyzd meč druhou rukou vnáral do seba aby sa dostal bližšie ku Hawkeovi a mohol ho uhryznúť svojími tesákmi. No Hawke meč vybral, spravil otočku a odsekol ohyzdovi hlavu. Chris prehovoril pri strome: " Hawke si v poriadku?" "Áno." Dobre tak ho prehľadaj možno bude mať pri sebe niečo dôležité." Hawke podišiel k telu bezhlavého ohyzda a našiel pár  mešcov zlatých mincí. Zavesil si ich na opasok, zdvihol Chrisa a šli hlbšie do lesa.

Boli unavení. No na chvílu sa na nich usmialo šťastie. V lese našli menší potôčik s čistou vodou. Bola krásne strieborná a chutila skvelo. No to sa niekomu nepáčilo. Ani nie hodnú chvílu čo začali piť ich obklúčili kentauri a mierili na nich svojimi lukmi a oštepmi. Mali na sebe lesklé krúžkové brnenie s hrudným plátom a na hlave prilbu s tvarom býčich rohov. Jeden z nich prehovoril: " Basra (ich označenie pre ľudí), čo tu hľadáš nie si tu vítaný. Toto je územie kmeňa Cheirančanov. Hovor!" Hawke ich ukludňoval: " Pokoj, nie sme nepriatelia. Hľadáme len bezpečie. Prenásledujú nás ohyzdi." Kentaur sa nazúril keď započul slovo ohyzd " Ohyzdi! Tie špinavé stvorenia! Ste ich nepriatelia? Tak potom pôjdete s nami! Odovzdajte nám svoje meče!" Hawke si na chvílu vydýchol " Zaiste, prosím pomôžte môjmu priateľovi. Je vyčerpaný zo zranenia. Ranu som mu zapečatil ohňom ale neviem čo mám robiť. Nevyznám sa v liečiteľstve." " Neboj sa. V osade mu pomôžu. Následujte ma" A tak sa Hawke a Chris vydali ďalej lesom v spoločnosti kentaurských hraničiarov. Svitalo ráno.

 

Steps of DestinyWhere stories live. Discover now