Gelmişinize Geçmişinize Arz Ederim

8.7K 1.2K 193
                                    

Wattpad'de genel olarak 3 adet kesim var:
1. Herkesle kavga edenler
2. Kavga edenlere karşılık vermeye çalışanlar
3. Her şeyden bir haber yazıp okuyanlar.

Ben üçüncü grubun saygın bir üyesiyim arkadaşlar. Zaten o kadar umurumda değil ki benimle ilgili bir şey olunca bile birkaç gün sonra haberim oluyor. Zaten benim girdiğim kavgalar "Yine geldi amına koyduğumun delisi, kaçın yine saçmalayacak" denilerek dağılıyor.
Birinci gruba bir defasında rast geldim ve hararetli bir kavganın ortasında kalmak bana saçma sapan bir keyif verdi. Bir taraf laf atıyor öteki taraf karşılık veriyor, yazarın okurları bir olup ordu kuruyorlar, diğer grup da aynı şekil. Birbirleri ile alakalı ifşalar çıkartmaya çalışıyorlar. Her şey ortaya dökülüyor ve biz çekirdek çitleyerek izliyoruz. Ancak ben bu tür kavgalarda her daim biraz üzülürüm. Çünkü birbirine giren her iki tarafın da bir zamanlar çok iyi arkadaş olduğu aşikar. En çok da bu kırıyor insanı, zaten kavganın sonunda taraflar uzun süreli (çok uzun bir süre) birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Bir daha bir araya gelme ihtimalleri %0.01'e denk geliyor. Yani her iki taraf da hem okuyucu kaybediyor hem rezil oluyor hem de bir arkadaşlık yitirmiş oluyor. Yazarken bir miktar üzüldüm.

Kavgaların çıkış sebebi konusunda herhangi bir bilgim yok. Taraflar neden bu kadar celalleniyor onu da bilmiyorum. Beni en çok güldüren şey toplulukların Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i ikiye böldüğü iyi taraflara ayrılmaları. Sen yazarın sadık kölesi misin? Bırak onlar istedikleri gibi birbirilerini tırmalasın, izlemek daha eğlenceli.

"Okuduğum ve çok sevdiğim yazarı canım pahasına korudum. Ama o benim varlığımdan haberdar değil. Olsun, BUGÜN DE KUTSAL GÖREVİMİ LAYIKI İLE YERİNE GETİRDİM."

Savaşa girsek böyle coşku ile uğraşmazlar. Kavga eden yazarların da kafası çok ayrı bir dünya. Yemiyor içmiyor karşısındakinin açığını arıyor. Karşınızda Türkiye'de FBI olma aşamaları:

-Tanışılır
-Arkadaş olunur / İş ilerlerse bir ilişki...
-Taraflar birkaç ay takılır ve birbirlerinin hakkında bir şeyler öğrenir
-Kavga çıkar, taraflar ayrılır
-"Şu konuşmaların ekran görüntüsünü alayım da zamanı gelince kullanırım."
Artık bir FBI ajanısınız, tebrikler.

Şu anlattıklarımın aynısını bugünlerde yaşıyoruz: Rusya ve Türkiye'nin atarlı ilişkisi. Türkiye meyve&sebze ihracatını keserek Rusya'yı batıracağını zannediyor. Rusya Türkiye'ye gidip gelişleri iptal edip Türkiye demeyi yasaklayarak bizi çökertecek. Rusya ülke toplantılarında kankilerine "Kanka çaktırmadan bir baksana bana bakıyor mu?" diye soracak. Türkiye Nataşaları hayatından çıkartarak "GéLéNé MéRHaba, gidéné éLweDa" politikası izliyor.

Y.N/ Bu sefer biraz saçmalamış gibi hissettim ama ziyanı yok. Bölümleri önceden yazıp biriktirmiyorum, o an ne düşünüyorsam/hissediyorsam o çıkıyor. Bölümlerin böylesine saçma sapan olmasının sebebi bu. Şikayeti olan mı var krdş (manyakça randomlar ve yazar geldiği gibi uzaklaşır) 




MandalinaWhere stories live. Discover now