2 ♛ Prenses ve Kraliçe

2K 175 23
                                    

♛ 2

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

♛ 2. Bölüm ♛

PRENSES VE KRALİÇE

Buz Diyarı, Kuvars

Salirhenia'nın umutları masumdu. Belki de tüm hayatı bugüne bağlıydı ve o her şeyi düzgün yapmaya çalışacaktı. O kraliçe olmak için eğitilmişti, prenses kalmak için değil.

"Artık hazırım." Annesini gördüğü an söylediği ilk kelimeler bunlardı. On yıldır görmediği annesinin gümüş gözlerinin onu sevinçle sarmalayacağını, sarayda yanına alacağını ve en çok da onu özlediğini söyleyeceğini düşünmüştü.

"Merhaba, Salirhenia." dedi Kar Kraliçesi Vaeldria. Buzlarla kaplı tahtından ona bakıyordu. Salirhenia etrafa dikkat veremiyordu. Tüm dikkati Kar Kraliçesi'ndeydi. "Ne kadar da büyümüşsün."

"Beni almaya geleceğini umuyordum." Salirhenia bu sözleri yanlışlıkla ağzından kaçırmıştı. Düşüncelerinin sessiz kalmalarını umuyordu.

Vaeldria tahtından kalkmadı. Tahtı kızının çok yükseğindeydi. Salirhenia ise bunu doğru bulmuyordu. Karşısındaki kadının en azından ona karşı bir kraliçe değil de bir anne olmasını istiyordu.

"Zanen'le tanışmanı istedim." Vaeldria'nın bahsettiği yeni temsilci Salirhenia'nın yanından ayrılmıştı, yolda pek fazla konuşmamışlardı. "Artık Buz Ejderhasının Temsilcisi. o"

"Ben-"

"Senden tek bir isteğim var, Salirhenia." Kraliçe tahtından ayağa kalktı. Kar taneleriyle kaplı kanatları iki yanına doğru uzanıyordu. Beyaz saçları kızınınkinden çok daha kısa ve hissizdi. Kraliçenin kıyafetinde bile kar vardı ki sarayın içinde kar yağmasına imkan yoktu. "Yarın için hazırlan, konsey üyelerim beni bekliyor. Yarın akşam tekrar görüşeceğiz."

Salirhenia'nın tek kelime etmesine izin vermeden hızla tahtından aşağı inip beyaz ve mavi renklerinin yoğunlukta olduğu taht odasından ayrıldı.

Salirhenia ne beklediğini bilmiyordu, bunu beklemediği kesindi. Kraliçe'nin arkasından bakakaldı.

"Soğuk ve buz." diye fısıldadı kendi kendine. "Belki de buz hükümdarlarını diğer hükümdarlardan ayıran tek şey budur. Biz buzla kaplıyız ve her şekilde soğuğuz."

♛  

Buz Halkı tüm halklardan güçlüdür.

Bu doğduğu andan beri duyduğu şeydi. Buz Halkından başka hiçbir halkın bu kadar soğuğa dayanamayacağı kesindi.

Büyük salon prensesin dönüşü için süslenmişti. Kristallerden yapılmış büyük bir avize, camlarla kaplanmış ve ardından yıldızlar görünen tavanı süslüyordu. Yerler gümüş rengiydi. Duvarlar ise buz mavisi.

Salirhenia az önce halktan çok az kişinin buraya geleceğini ve o gelenlerin de ondan haberinin olmadığını öğrenmişti.

Yanında duran Zanen konuşmaya başladığında dikkatini ona verdi. "Kraliçe sizi çağırdığında içeri gireceksiniz."

Kraliçe beni sevmiyor mu? Neden böyle davranıyor? diye sormak istedi. Tek kelime etmedi.

"Bundan hoşlanmadığınızı biliyorum."

"Bunu beklemiyordum." Salirhenia en sonunda düşüncelerini dile getirdi. Bu iki kelime her şeyi açıklıyordu.

"Yıllardır saraydan uzaktaydınız tek tanıdığınız kişi ise Valios'tu."

"Sen bunu nasıl biliyorsun?"

"Nasıl mı biliyorum? Temsilcilerin de siz hükümdarlarla aynı tür eğitimden geçtiklerini biliyorum."

Salirhenia bunu da beklemiyordu. "Kraliçe olacağımı sanmıyorum, Temsilci." Fakat ses tonu öyle söylemiyordu. Gümüşe parıldayan gözleri de aksini kanıtlıyordu.

"Yarın tahta çıkacağınızı söylesem bana inanır mıydınız?" Salirhenia, beyaz saçlı ve koyu mavi gözlü adama döndü. Belki de onu ilk defa bu denli inceliyordu. Yüzünde ya da sözlerinde alaya benzer bir şeye karşılaşmamıştı.

"Kanıtla."

"Yılın ilk günü, gümüş gözler ve her geçen gün daha da halka kötü davranan bir kraliçe. Bundan daha ne haberci olabilir?"

Salirhenia'nın gözleri kristal simgesi olan kapılardan içeri giren yüksek zümreden olan kişileri inceliyordu. Fakat kulakları ve düşünceleri onlarda değil, Zanen'in bahsettiği hükümdarlıktaydı.

"Efsanelere inanmam ben."

"Annenizin gözleri artık eski rengine dönmüyor. Bu hükümdarlığının sonunu işaret etmiyor mu?" Zanen doğru söylüyordu. Bu sözler Salirhenia'yı ikna etmedi.

"Ben asla kraliçe olamayacağım. Beni öldürecek, öyle değil mi? Bunun için beni buraya getirdi. Belki de başka bir kardeşimi tahta geçirecek. Kar Kraliçesi Vaeldria buna asla izin vermeyecek." Artık Zanen'in dediklerini kabullendiği anlaşılıyordu.

"Ondan kimse izin istemiyor."

Salirhenia'nın gözleri bir kez daha gümüş rengine parıldamaya başladı.


19.12.2015, 22.31
Düzenleme: 06.06.2016, 16.07
04.05.2021

KIŞ GÜLÜ ♛ Diyar'ın HükümdarlarıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin