Duygusal Sivrisineklerimiz

604 87 11
                                    

"Hiçbir yaşam boşuna harcanmamıştır.

Gelişimi durmuş olanların dışında?"

Oscar WILDE



Sivrisineklerden hoşlanan, onları evinde besleyen, onlar öldüğü zaman gözyaşı döken biri olduğunu hiç sanmıyorum. Hiç kimse sivrisineğine tasma takarak onu sokaklarda gezdirmiyor. Bilmiyorum, belki de vardır böyle insanlar. Ama genellikle sivrisineklerden pek hoşlanmayız. Onlar yaşıyorken, tatlı bir uykuya dalmak çok zordur. Onları öldürdüğümüzde ise, huzurlu bir şekilde gözlerimizi kaparız.

Biraz tuhaf değil mi? Dünyada hayvan hakları savunuculuğu yapan binlerce dernek var. Ama o derneklerin fanatik üyeleri bile, sivrisinekleri acımadan öldürüyorlar.

Peki, neden sivrisinekler üzerinde bu kadar çok duruyoruz bu bölümde merak ettiniz mi? Çünkü onlar kan emici, bağışıklık sistemini zayıflatıcı ve hasta edici canlılar da ondan...

Tıpkı olumsuz düşüncelerimiz gibi!

Olumsuz düşüncelerimizin de, sivrisineklerden bir farkı olduğunu sanmıyorum.

Tıpkı sivrisinekler gibi, onlar da sinsice evimize girer, pusuya yatar, bizim en zayıf ânımızı kollar ve sonra da kanımızı emip, bizi güçsüz ve hasta edip giderler.

Biraz detaylıca baktığınızda, zehirli düşüncelerimizle sivrisineklerin çok benzer olduğunu göreceksiniz.

Şimdi size daha da garip bir bilgi vermek istiyorum. Bunu mutlaka yaşamışsınızdır. Yazın ailece ya da arkadaşlarla birlikte bir tatile gidersiniz. Gece herkes uykuya dalar. Sabah olduğunda ise, sivrisinek mağdurlarının çığlıkları birer birer duyulmaya başlar. Yüzlerindeki ve kollarındaki kızarıklıkları gösterirler size.

Gariptir ama bu kişiler sivrisineklerden en çok korkan, en çok tetikte bekleyen kişilerdir. Size kollarındaki izleri gösterir ve sonra da derler ki; "Ben zaten biliyordum böyle olacağını..."

Evet, gerçekten de biliyorlardır. Hatta o kadar biliyorlardır ki, bütün hücrelerine sivrisinekleri davet etmeleri konusunda bir davetiye bile göndermişlerdir. Sivrisinekler, onca kişinin arasından gidip sadece onları bulur ve sonra da operasyon başlar.

Atalarımız bunu önceden öngörmüşler ve demişler ki, "Korktuğun şey başına gelir"

Gerçekler değişebilir. Değişmesi en zor olan şeyler ise, zihnimizin içindeki gerçeklerdir.

Ve sanıldığının aksine, hayatımızı dışımızdakiler değil, tamamen içimizdekiler şekillendirir.

Şimdi işin en heyecanlı kısmı başlıyor artık.

Merak etmeyin, sivrisineklere birazdan yeniden tekrar döneceğiz.

Emniyet kemerlerinizi bağlayın, çünkü bambaşka bir gerçekliğe doğru kanatlarımızı açmak üzereyiz... 


Mutsuz Olmak Günahtır - (Raflarda)Where stories live. Discover now