Kapitola 33 - Silvester (Časť prvá)

7.5K 333 10
                                    

Taká predvianočná, zajtra čakajte ďalšiu :3

-SB

Ak doteraz nezomrela, tak už nikdy. Je nervózna ako nikdy doteraz. Na sebe má čierne šaty s trojštvrťovým rukávom, ktoré majú áčkovú sukňu. Po dne si dá čierne silonky a na to čižmy. Má dojem, že pôsobí akoby išla na pohreb a nie oslavu príchodu nového roka. Jej mama ju však chváli, Romana krčí nosom. Tú malú potvoru však ignoruje, pretože ona má na sebe červené flitrované šaty a vyzerá ako diskoguľa. A to nehovoriac o jej mejkape, ktorý je vyslovene nevhodný k jej veku.

Ale nestará sa. Ona sa namaľuje jemne, nechce to preháňať, ale zas chce, aby to aspoň nejako vyzeralo. Vlasy tento krát starostlivo natočí a potom ich len prehrabne rukou. Je so sebou spokojná a to je hlavné. Netrpezlivo čaká na príchod Dominika, ktorý má prísť niečo pred siedmou. Je napätá a celá bez seba.

Jej mama a nevlastný otec sa tiež chystajú niekam vonku, čo je celkom prekvapivé. Jej mamina sa nikdy nebavila a nemala rada akcie, takže sa čuduje, že s niečim takýmto súhlasí.

Dominik prichádza presne tak, ako sa dohodli. Vystupuje zo svojho čierneho auta, čo vyvolá na jej tvár úsmev. Sleduje ho spoza záclony a slintá nad Dominikom v obleku, ktorý mieri k ich domu.

„Štipnite ma, pretože toto nemôže byť môj chlap." krúti hlavou.

„Čo vravíš drahá??" kričí na ňu mama.

„Nič nič." odstúpi od okna, aby ju náhodou nezbadal ako sliedi. Otáča sa a zbadá svoju mamu. „Vau," dostane zo seba. „Mami, vyzeráš úžasne."

Jej mama sa zapýri a pohodí rukou. „Ale choď."

A naozaj. Jej mama žiari. Na sebe má tmavý kostým, ktorý jej perfektne pasuje. Napriek všetkému aký je jej nevlastný otec a ako ho neznáša, musí uznať, že na jej mamu má dobrý vplyv. Má pocit akoby omladla.

„Si krásna," znova jej zalichotí, pretože si myslí, že by tieto slová mala počuť a mala by vedieť ako vyzerá. Okúzľujúco, mlado krásne.

Domom sa roznesie známe ding-dong a toto je je chvíľa. Nechce ísť hneď otvoriť, aby si nemyslel, že na neho čakala, aj keď to robila. Pred tým než otvorí, pozrie sa do zrkadla a odraz prikývne hlavou. „Ideme na to." zašepká a otvára dvere.

„Ahoj."

„Ahoj," odpovedá mu.

„Pripravená?"

„Uhm," prikývne a dá si na seba kabát. Siaha po svojej listovej kabelke a kontroluje jej obsah. Mobil, peniaze, doklady, vreckovky, žuvačky, rúž a malé zrkadlo. Čo jej chýba?

Kľúče!

Naťahuje sa po svoj zväzok, keď sa dole objavuje diskogula.

„Dominik," povie sladkým hláskom a mieri k nemu na svojich štekličkách. „Vyzeráš dokonalo." uznanlivo po ňom prejde pohľadom.

Dominik neodpovedá, jej sestra pokračuje. „Vlastne sa čudujem, prečo sa zahadzuješ s niekym ako moja nevlastná sestra." prehodí vyžehlenými vlasmi.

„Tvoja sestra je moja frajerka a ja sa s ňou nezahadzujem." prehovára ticho, ale varovne. „Váž svoje slová, keď si v mojej spoločnosti."

„Och," prekrúca očami. „Čokoľvek. Vrana k vrane sadá." pohodí rukou a odchádza. Emily prekrúca očami a niečo kričí zvyšku rodiny.

„Pripravená?" pýta sa jej a ona prikyvuje. Ruku jej pokladá na kríže a vedie si ju k autu. Ona cestou zápasí so šálom, ktorý si chce omotať okolo krku, ale on nejako nespolupracuje.

DominikWhere stories live. Discover now