Az zamanda çok iş!!

94 6 5
                                    

23 Yaşında iki üniversiteyi bitirmeye hazırlanıyor.Bu kadarı ile yetinmedi 4 yabancı dil öğrendi.
İşte yeteneği doğuştan,başarısı eğitimden gelen bir gencin azimli bir başarı öyküsü....
....
23 yıla 2 diploma,4 de yabancı dil sığdırdı
Yeteneği doğuştan,başarısı eğitimden..Genç yaşına rağmen 4 yabancı dil birden öğrenmeyi başaran üniversite öğrencisi Desire Eylül Cannon,iki diplomanında sahibi olmaya hazırlanıyor.
Hukuk Fakültesi Öğrencisi olarak girdiği Yaşar üniversitesinde Mütercim tercümanlık ve psikoloji bölümlerinden de eğitim almaya hak kazanan başarılı öğrenci,yabancı dile olan büyük yeteneğini ise Avrupa Birliği bakanlığı tarafından gerçekleştirilen"Genç Çevirmenler"Yarışmasında 3.olarak gösterdi.Babası ABD li annesi ise Türk olan Eylül,en büyük hedefinin Avrupa Parlemantosu gibi bir Avrupa Birliği kurumunda çalışmak olduğunu söyledi.
...
Pek çoğumuz öylesine okula gidip gelirken,hala neler yapabileceğimize,neyi istediğimize karar veremezken,başaracağımıza dair en ufak bir inancımız yokken ,Eylül'ün hikayesi gerçekten büyük bir ilham kaynağı oluyor.
Hala pek çoğumuz yabancı birini gördüğümüzde "Hello"demeye çekiniyoruz.Oysa Eylül İngilizceyi 8 yaşından sonra öğrenmiş.
Fransızca'yı birinci olarak bitirdiği Saint Joseph lisesinde ,Portekizceyi ise Hukuk eğitimi aldığı Yaşar Üniversitesi'nden öğrenmiş.
Hepimiz Dünya'ya çıplak ve bilgisiz geldik.Edinilen her şey,kazanılan her başarı çaba harcayarak emek vererek oluyor.
Pek çoğumuz bu yazıyı okurken bile beyninizin sizi oyalamak için kullandığı bahaneleri düşünmeye başladı.
Yasemin ,o kız yaptı ama sen yapamazsın, okulun  iyi değil bir kere!!Yasemin hadi okul iyi diyelim,senin Arapça'n Fransızcan çok iyi değil onu ne yapacaksın??Zaten Fas'taki eğitim sistemi çok saçma ve zor.Sen o kız kadar zeki değilsin!Yetenekli değilsin!!O başardı ama sen başaramazsın!!Hem bu kızın başardığını nereden çıkardın?Kesin torpillidir bu;)(Biliyorum hepiniz düşündünüz)
Bırakın artık bu aptal bahaneleri arkadaşlar.Az önce saydıklarım okurken benim aklıma gelenlerdi.Özellikle yabancı dil konusunda gerçekten çok kötüyüz.Size soruyorum şimdi Türkiye'de yaşıyorsunuz rahatsınız.İlerde hiç mi başka bir yere gitmek istemeyeceksiniz?Alanında çok başarılı,hayranı olduğunuz insanlarla tanışmayı istemeyecek misiniz?Çevirisinden okuduğunuz bir kitabı orjinal haliyle okumayı,gerçek lezzetini almayı hiç mi istemeyeceksiniz??
En basitinden bunlar için arzu duymuyorsanız siz zaten yaşamıyorsunuz demektir.Ölmeden kendinizi mezara koymuşsunuz.Beyninizi abuk subuk şeylerle uyuşturup kendi köşenizde yaşamaya devam ediyorsunuz.
Özellikle kendim için söylüyorum hâla bu senenin sonunda gireceğim imtihanda başarılı olabileceğime inanmıyorum!Masanın başına geçmek istemiyorum!Etrafıma derslerim zorluklarını anlatıp duruyorum.Hâla o size bahsettiğim aptal bahanelerin arkasına saklanıp kendimi bir zavallı olarak görüyorum.
Peki sizce böyle düşünen,bu şekilde hisseden birinin başarılı olması mümkün müdür??
Kesinlikle;Hayır!!Bu düşünce ve tutumunu değiştirmediği müddetçe...
Ben kendimi anlatıyorum,ne olur siz kendinizi düşünün.Girdiğiniz o dar,sıkışık düşünce kalıplarının sizi nasıl boğduğunu bunalttığını farkedin,ve kırın o kalıpları!!
Hiçbir şey sizin kendinize olan güveninizden ve inancınızdan daha önemli ve değerli değil.
Şimdi hayalini kurduğunuz,gerçekten istediğiniz ve hedeflediğiniz her ne ise bu yazıyı kapatıp onun için çabalamaya başlayın.Tembellik sarmaşıkları bütün vücudunuzu ve benliğinizi sarmadan önce kalkın ve şunları bağıra bağıra söyleyin.
Not;Toplu taşıma araçlarında olan arkadaşlarımız için yapmasınlar!!Yazık yüzünüz gözünüz yamulmasın,Türkiye'de yaşıyoz sonuçta;)

Şu anda daha önce hiç inanmadığım kadar kendime ve hayallerime inanıyorum!!
Sonuçları umurumda bile değil!!İster kazanayım,ister kaybedeyim,isteyen istediği kadar reddetsin beni,hocalar istedikleri kadar puanımı kırsın,patronum istediği kadar azarlasın,çevrem istediği kadar alay etsin,gülsünler!!
Ben kendime ve hayallerime değer veriyorum!!Kimse için değil,kendim için çabalıyorum!!
Sonuçları umrumda bile değil!Ben bunu istiyorum ve yapacağım!!!Ben bunu istiyorum ve alacağım!!

Göreyim sizi sevgi pıtırcıklarım,kendinize çok  iyi bakın...;)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 27, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Sizin Başarı Hikayeniz!Where stories live. Discover now