Continua...

229 5 2
                                    

Îmi minjesc ochii si o vad pe Leah. Se uita la mine cu furie. Are ochii roșii si miroase a băutură de la o posta. Se pune in genunchi lângă mine îmi pune mâinile la gat si ma apăsa. Aerul îmi dispare din plămâni încetul cu încetul. Privirea mi se încețoșează,nu răspund nu am niciun motiv pentru care as putea sa o înfrunt înafară de raslzbunare. Merit asta pentru ca mi am dezamăgit familia,prietenii si mai ales pe Jacob. Nu merita asta.
Lacrimi îmi cad pe obraji. Privesc stelele care se înmulțesc ,simt pământul care am sustine ,vântul care vrea sa ma aduca la viață la fel cum m a învățat Benjamin,natura îmi era alaturi,dar este prea târziu, nu mai merit lucrurile astea, am făcut prea mult rău,multi ai suferit din cauza mea.
In ultimul moment cineva o ia pe Leah de pe mine. Privesc ochii tatălui meu plini cu lacrimi, se arunca in genunchi lângă mime si ma ține in brațe. De asta aveam nevoie. Ma ia in brațele lui si începe sa mi spună tot felul de lucruri care il macină in momentul de fata:
~Ti minte când erai mica si Jacob te învăța sa mergi cu motocicleta si ai intrat in garaj si mi ai lovit mașină? Sau când ai fost furioasa si ai distrus mașină lui Jasper? Sau prima dată când i am atins burtă mamei tale și am vorbit cu tine? Și serile în către îți spuneam poveștile cu care ei am crescut? Nu mai putea vorbi, lacrimile ii sting glasul, îl îneacă.
Am dat din cap. Nu aveam cum să uit lucrurile astea.
~ Țări spunem o poveste...
~ A fost odată o fata care niciodată nu s a dat bătută, care asculta de părinții ei și care niciodată nu i ar fi trădat, dar într o zi lucrurile s și schimbat a devenit o persoană pe care nimeni nu o mai recunoștea , nimeni nu știrea motivul din cauza căruia ea se schimbase, dar ea metri va fi fetiță pe care toată lumea o iubește și o adora.
Știu ca vorbește despre mine. Îmi spune ce îl supăra. Vroia să continue dar an fost întrerupți de Jacob care s a așezat lângă noi. M a luat de la tata din brațe și m a așezat în brațele lui. Mă mângâia și legăna până când am închis ochii și am adormit în brațele lui. Căldura mă acoperă, iar ultimele cuvinte pe care le am auzit au fost ,,Nu vreau da te pierd...,,
*******
Îmi deschid ochii încetul cu încetul...luminile par sa se miște in camera mea. O silueta sta in fata patului meu. Stai! Pat! Am adormit in brațele lui Jacob.
Jonathan sta in fata patului meu. Ma privește cu tristețe si superioritate. Ma ridic in fund îmi dau plapuma jos si ma plumb prin camera cautandu mi haine si uitandu ma după vreun indiciu care sa îmi spună ce s a întâmplat azi noapte. Înafară de rochia mea roșie care era pusa pe scaun nu era nimic in neregula.
~ Nessie, pune ceva pe tine ?
~ In primul rand ma numesc Renesmee si in al doilea rand ești liber sa pleci nu te țin eu aici. Altceva?
Se uita ciudat la mine. In doua secunde sunt lipita de perete si sărutata de Jonathan. Il împing d e pe mine cu toată forța pe care o am si ajunge lipit de peretele opus.
~ De ce ai făcut asta?
~ Ti am spus sa pui ceva pe tine ,nu? De fiecare fata când îți spun nu asculți si pana la urma tot eu te salvez.
~ Da, acuma ti se pare ca tot tu mai salvat,asai? Dacă tot vrei sa mi faci pe plac si sa mi fi folositor spune mi ce s a întâmplat aseară.
~ Ai adormit in brațele ăluia,inca puți a câine apropo si te a adus in camera ta. V am lăsat câteva minute singuri după care a plecat supa ce tea pupat. Altceva mai vrei?
~ Da, mai vreau inca ceva...sa stai departe de mine...nu am nevoi de tine...
~ Nu poți sa mi ceri asta?
~ De ce nu?
~ Fiindcă nu meriti...nu meriti nimic.
A închis ușă in urma lui. Ma uit la dulap,ceva nu e in regula cu el,pare dezordonat. Deschid ușile si vad o mulțime de poze xu mine si familia mea lipite înăuntru,cu Jacob. Îmi trec degetele peste fata lui. In poza aia eram foarte fericiți. Am închis dulapul,mi am luat o pereche de pantaloni scurti negrii si un maieu de același culoare.
Nici bine nu am coborât scările ca aceeași femeie de ieri ma oprește îmi pune coroana pe cap si pleacă. De ce trebuie sa port asta? Toată lumea de aici știe cine sunt?
Merg in salon. Totul e gol,nu e nimeni aici,apoi dau de Jonathan si ma prefac ca nu l am observat,dar are un rânjet ciudat pe buze care ma sperie. Se apropie demine, e tot mai aproape. Ma prinde de talie si isi apropie buzele de urechea mea. Imi sopteste ceva apo pleaca.

Urc scarile tot cate doua. Ma indrept dpre biroul lui Aro trebuie s ama asigur de un lucru.Holul este din ce in ce mai intunecat,sunt apropae de usa si fara ca macar sa bat intru. Raman surprinsa cand vad. Jacob sta si discuta cu Aro,un fel de intelegere ?

- Ce cauta el aici? Spune mi.incep sa zbier. Nu mai am puterea s aindur toate lucrurile astea.Stiu ca asta e planul meu,dar nu vreau ca el sa aiba de aface cu toate astea.

Ma uitam la el. Nu este aceasi persoana pe care am lasat o in urma. Ochii ii sunt reci cand ma priveste. Chipul poarta o umbra pe care nu am mai vazut o niciodata la el. Este schimbat,din cauza mea. Vroiam s ao iau la fuga,dar privirea lui ma tine captiva. Exista o lumina in ochii lui pe care o recunosc.

- Aseaza te, Renesmee. Stai calma totul e in regula. Jacob a venit aici cu o propunere,dar eu nu sunt sigur ca sunt in stare sa iau decizii in numele tau asa ca tu vei fi cea care decide.Aro se uita la Jacob cu subanteles.

- Am venit ca sa ti spun ca tatal tau se va muta aici,bineinteles daca vrei. Si apropo Seth va fi mana ta dreapta aici.

- Ce? De ce l ai lasa pe Seth s avina aici? Jacob este sub protectia ta, in haita ta cum poti sa faci asta? Ti e ca un frate mai mic... Nu te mai recunosc nu mai esti aceasi persoana pe care eu o iubesc... Lacrimile imi cadeau siroaie. Aro este singurul tacut,incearca sa mi citeasca gandurile ,dar imi retrag mana si il sfasii cu privirea. Dau sa ies,dar sunt prinsa de mana,si intoarsa. Sunt lipita de pieptul lui si il vad cum scrasneste din dinti ca sa nu planga. Ma retrag,dar inainte sa ies spun ,,Nu,, si plec.

Nu ma mir cand dau nas in nas cu Jonathan care fac pariu ca a ascultat conversatia mea. Il privesc urat insa primesc o privire frumoasa. Ma prinde de mana si ma trage dupa el pana in biroul din care tocmai am iesit.

- Scuzati ma ca va intrerup,domnule,dar se pare ca Nessie e cautata de cineva care vrea sa va vorbeasca, Majestate.Aro se uita la mine si apoii face semn lui Jonathan care ma invita inainte spre intarrea in castel. In fata mea sta Seth rezemat de o coloana a castelului. E cu zambetul pe buze cand ma vede. Vine si ma imbratiseaza ridicandu ma d ela sal si invartindu ma in aer. Se pare ca e un lucru bun ca Seth va sta aici. Ma voi simti mai bine.

Jonathan este in spatele nostru si isi musc buzele de furie,exceptand pumnii care sunt stransi iar articulatiile i se vad foarte clar. Il iau pe Seth de mana si il treg spre mine pana la garaj. Deschid usa si ii arat minunatiile care ma fac s ama desprind de lumea asta rea. Isi mareste ochii si ma priveste cu un zambet de cretin.

- Alege una ...ii spun.

-Nu stiu sa conduc...Urma sa ma invete Jacob,dar....
~ Alege o mașină...
Seth se apropia din ce în ce mai tare de mașină mea. Puse mâna pe ea și mi făcuse semn.
~ Bun, vas ca și gusturi pune...
Am început sa radem amândoi. Seth s a urcat la volan, iar eu în locul din dreapta. Seth studiază mașină și se oprește când vede poza cu mine și Jacob de pe bord.
~ Ți e dor de el?aprob. Să știi ca și el ține toate pozele cu tine. Sunt lipite pe pereții din camera ta.
~ Știu. Am fost acasă. Dar un pădure, nu am intrat. Okey, să terminam cu astă. Deci prima fața pornești motorul, apoasă unic accelerația ca sa auzi răgetul motorului. Ia piciorul de pe acceleratie , da i drumul frânei de mâna. Apasă piciorul pe ambreiaj și schimba l ușor cu accelerația.
Seth se descurca bine. A învățat să condică foarte repede. Goneam pe străzi, eu finind la volan cu 210 km la ora. Seth se mira de fiecare dată când făceam un drift sau o curbă mai periculoasă. Suntem deja în față castelului. Mă sau jos și mă îndrept spre scatii, fiind urmată de Seth. Ceva nu era in regulă, era prea multă liniște.
~ De unde știi sa conduci așa?
~ Curse...
~ Curse! Și ei vreau.
Am început să rad de el. M a ia de mâna și mă trage după el în interior. Intram. Liniște. Îl strâng mai tare de mâna pe Seth și ii șv semn spre ușă salonului. Nimeni.
Mă desprind de mâna lui și merg spre biroul lui Aro. Intru. Aro, Caius și Marcus mă privesc uluiți alături de Kate și Jonathan. Apoi fac câte o plecăciune.
~ Ce se întâmpla?întreb.
Kate se ridica in picioare si se apropie de mine. Ma prinde de mana si ma privește intens in ochi.
~ Renesmee, eu si Jonathan...

Twilight saga 6Where stories live. Discover now