Chapter 73.

2.2K 149 10
                                    

"You and me got a whole lot of history."


Ellie's P.O.V.


"Kako je prošlo?" Prije nego uspijem izuti starke i skinuti kaputić sa sebe, dočekala su me dva zeleno-plava oka i snažan britanski naglasak. Naslonjen je na okvir vrata u dnevni boravak, dok su mu ruke prekrižene na prsima. Na sebi ima jedino košarkaški šorc, i običnu bijelu majicu.

"Nešto muljaju," uzdahnem duboko, stavljajući kaput na vješalicu i torbicu ispod kaputa. Starke uredno stavim pokraj Harry'evih čizmi i stanem ispred Harry'a.

Omota svoje ruke oko mojih ramena, i privuče me u zagrljaj. Omotam svoje ruke oko njegovog struka, još više se stisnem uz njega. Stavljajući svoju bradu na vrh moje glave, dok je moje glava na njegovim prsima.

"Zašto misliš da nešto muljaju?" Upita me, zatvorim oči slušajući njegove otkucaje srca i usporeno disanje. Slegnem ramenima, uzimajući duboki udah. I u nosnice mi uđe miris mente i njegovog skupocjenog parfema.

"Nešto su mi prešutjeli," podignem glavu kako bi ga mogla pogledati u oči, "Nešto su trabunjali da je opasan za mene. Definitivno znaju nešto što ja ne znam." Njegove zelenkasto-plave oči proučavaju svaku crtu na mojem licu, zaustavljajući se između očiju i usana.

"Slažem se sa njima," kaže Harry, na što ja preokrenem očima. "Samo zato što te nazvao Henry, i ubijao pogledom?" Upitam ga, i malo nakrivim glavu sada ja promatrajući njegove crte lica.

"Ne," odmahne glavom i skupi obrve u ravnu crtu. "Jednostavno nešto u vezi njega me odbija." Kaže zamišljeno, i svoje ruke spusti niz moja ramena i sklopi ih na mojim leđima.

"Neće ti biti dečko pa da te privlači." Našalim se na što Harry preokrene očima.

"Ali me zato njegova sestra privlači." Vragolasto se nasmiješi, pokazujući jamice na obrazima. Što ne prođe da ih ja ne bocnem prstima. Kao i inače.

Ništa ne kažem nego se popnem na prste i spojim naše usne u nježni i dugi poljubac. Odmaknem se od njega kada osjetim neugodni miris koji se širi kućom. "Harry, što ovo smrdi?" Upitam ga, Harry'eve oči se širom otvore.

"Sranje," opsuje i makne se od mene i trčećim korakom krene prema kuhinji. Odmah za njim uđem u kuhinju i vidim kako krpu koja se dimi miče sa štednjaka i stavlja ju u sudoper pod hladnu vodu.

"Stvarno si ostavio krpu na upaljenom štednjaku?" Upitam ga iznenađeno, hodajući do prozora i otvorim ga širom da uđe svježi zrak. Okrenem se prema njemu, a on je naslonjen na kuhinjsku ploču sa rumenim obrazima.

"Slučajno," uzdahne i protrlja rukama lice, "Mislio sam da sam ga ugasio, i da sam krpu ostavio pokraj." Gasi vodu, kada provjeri da je krpa dovoljno mokra, baca ju u kantu za smeće.

Popne se, i sjedne na radnu ploču. Stanem između njegovih nogu, i nježno stisnem njegova bedra. "Harry," dozovem ga, ali se nastavlja igrati sa svojim prstenima na ruci i ne obraća pažnju na mene.

"Harry pogledaj me." Prstima uhvatim njegovu bradu i podignem ju tako da su njegove plavo-zelene oči bile uperene u moje. "To se moglo svakome dogoditi." Kažem mu, i poklonim mu uvjerljivi osmijeh.

"Znam," mali osmijeh mu zaigra na licu, te se nagne i ostavi mali poljubac na mojim usnama. "Kada ćeš krenuti sa kuhanjem?" Upita me, i moju kosu prebaci prema iza, otkrivajući moje lice.

Love actually » h.s.Where stories live. Discover now