FNaF World Tanıtımı

1.3K 20 15
                                    

Selam! Uzun zamandır bölüm yazmıyordum ama biliyorsunuz ki, Fnaf World birkaç gün önce çıktı ve bende yeni bölüm yazmak için oyunun bitmesini bekledim. En sonunda bitirdim ve şimdi oyunu size tanıtacağım.
Öncelikle başlamak gerekirsek oyun 6 jumptan oluşuyor ve  jumpta bölüm gibi birşey. Her başka bir atladığınızda exp ve faz token (oyun parası) kazancı artıyor. Oyuna başladığınızda kullanacağınız takımları seçersiniz. Başlangıçta 8 tane karakter açıktır. Toylar ve oldlar. Takımları seçtikten sonra fredbear sizle konuşuyor ve bosslardan bahsedebiliyor. Her yeni jumpa geçtiğinizde fredbear bir yerde bekler ve siz yanına gidersiniz sizle konuşur. Oyun 8 bit maalesef ama savaşırken grafikler iyi.
Oyunda freddyle hareket ediyoruz. Bu özelliği değiştiremiyoruz ama savaşırken illede freddyle savaşmak zorunda değiliz.Oyundaki bosslardan bahsedersek; Bosslar çoğu bölgede 2 tane var. 1.tür bosslar zaman zaman çıkan bosslar, 2.tür bosslar oyunun sonuna doğru anahtarı alıp kilide takıp sayılmasını sağlamak için düğmeye basacağımız zaman çıkan bosslardır. 2.tür bosslar diğerlerine göre daha güçlüdür ve sizin zamanınızı alabilir. Özellikle anahtarı koruyan 4.jumptaki boss.(Baya zamanımı almıştı)Bir üst jumpa atlayıp, alt jumpa giderseniz bir şey kaybetmezsiniz. Karakter açmak için o karakterle savaşmanız gerekmektedir. Karakterler rasgele çıkar yani siz isteyip bu karakteri açmak için savaşıyım diyemezsiniz. Normal savaşların sonunda kazandığınız explerle karakterin levelini arttırabilirsiniz. Levelleri arttıkça canı ve güçleride artar. Level atladığını karakter seçme de görebilirsiniz. Oyun multiplayer değildir. Medyadaki boss, ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkacaktır.
Şimdide geçtik jumplara.                                                                Maden boyutu : Mysterius mine

Not: 6.Jump hariç diğer bütün jumplar mysterius mine geçit boyutunu içerir.

1.Jump: Fazbear Hills: Bu jump oldukça oldukça kolaydır. Etrafta evler vardır. Balıkçı dükkanı, Endoskelet mendo'nun dükkanı Lolbit'in arı dükkanı burdadır. Etraf ağaçlarla doludur. Boss'u bir tilkidir.

2.Jump: Choppy's Woods: Bu jump 1.jump a bitişiktir. Lolbit'in medpot dükkanı bulunur(şifacı gibi birşey)Fazla birşey içermez. Boss tilki burdada gözükür.

3.Jump: Dusting Fields: Kar biyomudur. Boss'u bir elleri taramalı kardanadamdır. Lolbit'in reaper(biçici) dükkanı buradadır. Süs olarak lunapark ve kürsüde konuşan bir freddy heykeli vardır.

4.Jump: Lilygear Lake: Bu jumpa Choppy's Woodstan başlanır.  Gölde geçer. Herşeyin kilidini açan anahtar buradadır. Burda anahtarı koruyan bir domuz şeklinde boss ve kilidin oradaki ahtapot bossu vardır.

5.Jump: Blacktomb Yarb: Bir mağarada geçmektedir. Lolbit'in bomba dükkanı buradadır. Buraya su yolu üzerinden gidilir.

Mysterius mine: Bu bir jump değildir ek bölge gibi birşeydir. Çoğu kırmızı sandık buradadır. Ancak ışınlanılarak gidilebilir. 

Deep metal mine: Bu yer 5.jump'ın altındadır. Lolbit'in lazer gözü dükkanı buradadır.

6.Jump: Pinwheel Circus: Oyundaki son jumptır. Oyuncak BBler bulunur. Bossu tekkaşlı bir oyuncak bebektir.  Lolbit'in ufo dükkanı burdadır. Oyunun son ve en büyük bossu baykuş boss Securtiy burdadır. 

Chips: Oyunda karakterlere özellik veren kart gibi şeylerdir 20 tane kadar vardır.

Bytes: Havada uçan ve düşmanın zarar veremediği yardımcı şeylerdir. Arılar, Biçiciler, Bombalar, medpotlar ve ufolar burdadır. Bunların hepsi 3 erlidir.

Lolbit: Bize bytes eşyalarını satan mangle'a benzeyen bir satıcıdır.

Arılar iğne atar. Küçüğü 25 token, Ortancası 75, Büyüğü: 150 tokendir.

Medpotlar can arttırırlar. Küçük 25 token, orta 100 token büyük 500 tokendir.

Bombalar ne yaptığını söylemeye gerek yok herhalde. Küçük 99 token, orta 999 token, büyük 4999 tokendir.

Biçiciler uzaktan tırpan atarlar. Küçük 100 token, orta 1500 token, büyük 2000 tokendir.

Ufolar uzaktan lazer atar. Küçüğü 200 token, orta 500 token, büyük 1500 tokendir.

Gözler sadece bosslara hasar verir ama bir okadarda güçlüdürler. Küçük 200 token, orta 1500 token, büyük 5000 tokendir.

Mendo'nun dükkanı: Mendo endoskelettir ve endoskelet satar. Küçük boyut olan reinforced 250 token, orta tür olan steel endoskelet 1500 token ve en üst model olan titan endoskelet 9000 token olup oyundaki en pahalı eşyadır. Bu endoskeletler karakterlerimizin dayanıklılıklarını arttırır.

Fnaf World çok kapsamlı bir oyun. Ayrıca karmaşık bir oyun bir sonraki bölümde taktik vereceğim.

Not:Duyduğum haberlere göre fnaf world steamdan kaldırılmış ben baktım harbiden öyleymiş. Scott oyunu geliştirecekmiş. Buraya kadar olan kısım kesin. Ancak birde ücrestsiz olarak satacakmış. Bunun gerçekliği kesin olarak bilinmez ,ancak önümüzdeki günlerde anlayacağız. Yorumlarda linkini bulabilirsiniz fakat oyun pc içindir. 
Görüşürüz. Kendinize iyi bakın.






Five Nights At Freddy's taktikleriWhere stories live. Discover now