DEFNENİN AGZİNDAN

21 8 3
                                    

5 gün geçti hastalığım geçti denilecek kadar azaldı hastaneye gittigimdede o cocugu görememiştim. zaten ne saçma bir durumdu bu
Hastaneden direk okula geçtim girmem gereken 3 dersim vardı ilkini kaçırdım öğleden sonra ki iki derse girip eve döndüm..
Annem yine " şu suratin birgün de asik olmasın vallahi çatlayıp öleceğim defne gerçekten öleceğim sanki dunyanin derdi senin omuzlarinda Yediğin önünde yemedigin arkanda...."
Karşılık versemde vermesemde 2 saat nefes almadan konuşabilirdi anneciğim, hiç tepki vermeden odama girip kapıyı kapadim uzerimdekilerle beraber yatağıma yattim uyuyakalmisim ..
Uyandigimda saat 20:50 olmuş karnımda acliktan ziller çalıyordu. Yemek yemek için mutfağa indim tam tabagimi alıp odama çıkıyordum ki 2. Laf yeme vakasiyla karşı karşıya kaldim .
"defne hanım yesin icsin yatsın odasina yemek taşısın yatakta ekmek yesin panda yavrusu gibi yasasin annesi burda esek başı çünkü, hanımefendinin arkasini toplasın, bulasik, çamaşır, yemek, hepsine yetişsin bir günde anne sen dur da ben bi buraların tozunu aliyim bulasik yıkayın desin ama yooook nerde amca yat..."
Aaaah! Çileden çıkmamak için kendimi zor zaptettim. Elimde tabakla geri mutfağa döndüm masaya oturdum yemeğimi yedim tabağımi makinaya yerlestirdim annemden aferimi aldim odama çıktım telefonda oynamaya başladım...

1 ay sonra

Okulun kapanmasina çok az kalmisti finaller başlamış kafamı kitaplardan defterlerden kaldiramiyordum. Telefonu bile elime alamaz olmuştum o kadar didinmistim sonunda başarılı olamazsam baya canım sıkılırdi. O yüzden çalışmalara son gaz devam di. Bir ara bunalıp bilgisayarı elime aldim gezinmeye başladım profil stalklama gelenegimi bozmayip herkesin profilini stalklamaya başladım.
Kendime yeni dedikodular bulup bunları zeynepe aktaracaktim :) :) :)

Okuldu vizelerdi finallerdi derken 2. Dönemin de sonuna gelmiştik ve bu demek oluyordu ki 2 yıllık üniversite hayatım da sona ermiş bulunmaktaydı mezuniyet, kep töreni, diploma, veda partisi, mezuniyet balosu hergün yeni bir sedde cikariyorlardi
Sonunda okulun son gunuydu herkes valizleri hazirladi memleketine donuyordu. Ben şanslıydım yaşadığım yerde okuyordum. Neyse herkesle vedalasip eve döndüm uzun uzun dinlenme planlarım vardı yasasin! Mis gibi tatil çok güzel cooooook..

Babam yurtdışından dönmüştü yeniden ben annem ve babam bir arasaydım geziyor tozuyor tatilin tadini cikarmaya başlamıştık uzun zamandır kaybettiğim o gulumsemem tekrar yuzumde beliriyor depresif halimin aksine çok pozitif davranıyordum.
Yine gezip tozdugumuz günlerden biriydi güneşin sıcağı elimde su sisesinin içinde olan buzlu suyu birden eritmeye yetiyor uzun kıvırcık saçlarım terden islanip t-shirtimi islatiyordu .
" şu cafeye girelim artık çok sicak yaniyorumm" dedim
" Tamam hadi girelim birer dondurmayı hak ettik " dedi babamda.
Cafeye girdik köşedeki masaya oturduk babamla annem karsimda bense tek oturuyordum babam garsona seslendi bende o sırada telefonla uğraşıyordum
"hoşgeldiniz efendim ne alirdiniz?"
Bu ses tanidikti. Kafamı kaldırıp gozlerimi bu sesin sahibinin gözlerine diktim bu gözler ses tonu evet çok tanidik geldi.
Bir saniyee bu benim stajyer cocuga ne kadar da benziyor ama ne alaka?
O niye burda calissin en son hastanedeydi. sakalları birbirine karışmış uzun zamandır kesilmemiş gibi görünüyordu ama nasıl olur bu o olamaz yaka kartında ismi yaziyordu "SELİM". Keske o stajyer çocuğun adını bilseydim.. bu o stajyer cocuksa bir insan bir bucuk ay gibi bir sürede nasıl bu kadar çökebilirdi kafamda deli sorular bunu ogrenmenin bi yolu olmalıydı
Telefonumdaki mesaj sesiyle irkildim kendime geldim annem;
"defne sabahtan beri senin siparişini bekliyor cocuk hadisene!" Dedi
"ahhh ozur dilerim dalmisim karışık dondurma lutfen " dedim
Ağır adımlarla yanımızdan uzaklaştı bense üzerimdeki mor tshirt le aynı renk olmuştum
"b-ben bi lavaboya gitsem iyi olacak çok sicak elimi yüzümü yikayim" dedim ve masadan kalktim lavaboya gittim..

Yeni bölüm geciktiği için ozur dilerim mesaj atan arkadaşlardan gerçekten kusura bakmayin bu hafta böyle olması gerekiyordu bundan sonraki bolumleri vote ve okuma sayilarina gore yapacagim 210 okuma 72 vote de yeni bölüm gelecek okuduğunuz için tesekkur ederim vote yapmayı unutmayin lutfen :) :)

Aşkın KırıntısıWhere stories live. Discover now