Návod

5.6K 423 24
                                    

"Nechtěla bys dělat i něco jiného, než celé prázdniny prosedět u televize?" zeptala se mě sestra. Obrátila jsem oči v sloup, už to tu bylo zase, opět má problém s mým životním stylem, který mně ale nevadí. Nevadí mi se nenávidět, jsem přece v pubertě, je to běžné, jen čekám, až to všechno přejde, pak se uvidí, jestli začnu se svým už tak podělaným životem něco dělat.

"Omlouvám se, že nejsem stejně tak nadšená ze života jako ty!" vyprskla jsem na ni hnusně. Nechtěla jsem se už o tom bavit, pak se cítím ještě hůř a moje dobrá nálada je na bodě mrazu. Povzdechla si.

"Sestřičko, kdy pochopíš, že musíš začít u sebe? Theo je po prázdninách v posledním ročníku, a tím, že o prázdninách budeš sedět u televize, si ho nezískáš." Zarazila jsem se a odložila pěkně pomalu ovladač na stůl, nadzvedla jsem jedno obočí.

"Jak o něm víš?" Měla jsem chuť vraždit, klidně ji teď hned uškrtím, v tom ten problém nevidím. Jen se zahihňala, proč vypadala všude tak roztomile, i když je to už stará koza?

"To je teď jedno. Poslouchej, vím, že nejsi sama ze sebe nadšená. V tom je ta chyba, pokud chceš milovat někoho jiného, nejdřív musíš začít milovat sebe, začni se respektovat. Theo ti nespadne jen tak do náruče." Najednou jsem začala nad slovy, které jí vyšly z pusy, přemýšlet, a to bylo už tak špatné, nerada jsem přemýšlela, když jsem nemusela. To neznamená, že i když jsem puberťák, nesmím se mít ráda. Její slova mi najednou začala dávat smysl.

"Ale kde mám začít?" Usmála se.

"U zrcadla, sestřičko. Pak už to půjde samo, slibuji."

Nazdárek! Chtěla jsem říct, že tohle bude trošku motivační příběh, abych se přiznala, bude mi hodně pomáhat, abych se začala mít ráda, protože se nemám, snad se to na konci změní

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Nazdárek! Chtěla jsem říct, že tohle bude trošku motivační příběh, abych se přiznala, bude mi hodně pomáhat, abych se začala mít ráda, protože se nemám, snad se to na konci změní. A jednoduše jsem se chtěla podělit, takže to znamená, že toto je pro vás, jak se naučit mít se ráda! (Doufám, že to nezní pitomě.😄)

Love MyselfKde žijí příběhy. Začni objevovat