Η Κοκκινοσκουφίτσα... αλλιώς 2ο μέρος

187 10 0
                                    

"Θα με λένε ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ" είπε η Κοκκινοσκουφίτσα... εε η Μαυροσκουφίτσα ήθελα να πω. Εκείνη τη στιγμή η καρδιά της Μαυροσκουφίτσας από κόκκινη έγινε μαύρη και άρχισε να σκέφτεται σκοτεινά και άσχημα πράγματα... Σε λίγη ώρα η μητέρα της Μαυροσκουφίτσας την φώναξε να βγει από το δωμάτιό της και να πάει στο σαλόνι. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με την μαμά της, η Μαυροσκουφίτσα βγήκε από το δωμάτιό της και με βαριά νευριασμένα βήματα προχώρησε προς το σαλόνι. Εκεί βρήκε την μαμά της να κρατάει ένα καλαθάκι και να της το δίνει λέγοντας: " Πήγαινέ το στη γιαγιά σου που είναι άρρωστη, αλλά πρόσεχε μην χαθείς στο δάσος!" Αδιαφορώντας η Μαυροσκουφίτσα, πάντα φορώντας τη καινούρια της μαύρη κάπα, άρπαξε άγαρμπα το καλάθι και σκεπτόμενη για το τι φάρσα θα έκανε στη γιαγιά της και σε όποιον θα συναντούσε μπροστά της, έφυγε. Προχωρώντας στο δάσος έπεσε πάνω στον λύκο όλων των παραμυθιών, που από τα προηγούμενά του παθήματα είχε γίνει καλός, και αποφάσισε κάτι να του κάνει. Έτσι λοιπόν είδε κάτι μανιτάρια και αποφάσισε να δει αν ήταν δηλητηριώδη και που θα τα δοκίμαζε; Που αλλού, στον λύκο! Ο λύκος θέλοντας και μη πήρε τα μανιτάρια και για κακή του τύχη βγήκαν δηλητηριώδη... (Αυτή η αυτοθυσία του λύκου γιορτάζεται ακόμη από τα ζώα κάθε 23/4 για να τιμούν και να θυμόνται την ανδρεία του.) Η Μαυροσκουφίτσα όμως δεν πτοήθηκε καθόλου από το θάνατο του λύκου και είπε: '' Τελικά δηλητηριώδη ήταν" και έσκασε στα γέλια!

Σε όλο το δρόμο η Μαυροσκουφίτσα σκεφτόταν τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, αυτή τη φορά στη γιαγιά της, και τελικά το βρήκε! Θα έσκαβε μπροστά από το σπίτι της γιαγιάς της και θα κάλυπτε τη βαθιά λακκούβα με φύλλα για να μη φαίνεται το κενό, κι έτσι η γιαγιά της θα έπεφτε μέσα! Ευτυχώς όμως η γιαγιά δεν ήταν στο σπίτι, γιατί είχε πάει στο φαρμακείο για να αγοράσει τα φάρμακα που της είχε πει ο γιατρός. Έτσι χάνοντας την υπομονή της, η Μαυροσκουφίτσα έπεσε η ίδια στην παγίδα που είχε στήσει στη γιαγιά της. Κι εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει "όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα''!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έτσι τελειώνει και αυτή η ιστορία ελπίζω να σας άρεσε! Ψηφίστε με και γράψτε στα σχόλια καινούριες ιδέες!!!  

Παραμύθια αλά MarinaGrWhere stories live. Discover now