2. BöLüM

6K 135 0
                                    

Multimedia Merve'nin giydiği elbise

Yeni bir güne başındaki korkunç ağrı ile uyandı Merve. Beline sarılı kollar ile şaşırdı. Acaba babası mı gelmişti? Ama babası böyle ağır ve odunsu kokmazdı ki. Babası daha hafif baharatlı kokardı tıpkı annesinin kokusu gibi. Yavaşça başını kaldırdı. Tanımadığı bir adam karşısındaydı. Evinde ve yatağında ne arıyordu? Yatağında! Önce o kollardan sıyrıldı.
"Senin ne işin var benim yatağımda?" diye bağırdı.
Doğu kulağının dibindeki sesi duyduğunda uyandı. Ama tepkisiz kaldı. 'Bakalım aklıma taht kuran cennet güzeli ne yapacak' dedi içinden.
Merve yanındaki adamın uyanmadığını görünce iyice çıldırdı. Doğu'yu dürtmeye başladı. "Kalksana ya" diye yeniden bağırdı.
Doğu artık kalkması gerektiğini hissederek yavaşça yataktan doğruldu ve yeni uyanıyor gibi davrandı. Önce olduğu yerde gerindi. Yavaş yavaş gözlerini açtı. Cennet güzelinin sabah haliyle karşılaşınca yüzündeki gülümseme ile bir süre onun yüzüne baktı.
Merve karşısındaki adamdan etkilendi. Hele o gözleri yetmişti. Ama karşısındaki adamın güldüğüne inanmıyordu. "Neye gülüyorsun?" diye sordu.
Doğu karşısındaki kızın sesi ile kendine geldi. Yüzündeki gülümsemeyi sildi ve her zaman ki o sert ifadeyi yerleştirdi. "Dün geceyi hatırlamıyor musun?" diye sordu.
Merve panikledi. Acaba ne olmuştu? Yoksa aklına gelen şey mi? Hayır bu adamla yatmış olamazdı değil mi? Hemen yorganı kaldırdı. 'Çok şükür' diye geçirdi içinden. Böyle bir şey olsaydı babasının yüzüne nasıl bakardı bilmiyordu. 'İyi ki olmamış' diyerek rahatlattı kendini.
"Ne oldu? En son arkadaşlarımla içtiğimi hatırlıyorum sonrası yok" söylendi mırıldanır gibi.

"Normaldi. O kadar çok içmiştin ki hatırlamaman doğal" dedi Doğu.
"O bardan nasıl çıktık Anlatırmısın? Anladığım kadarıyla beni sen çıkardın. Evime nasıl getirdin" diye sertçe sordu Merve.

Doğu sakince anlatmaya başladı. Eve gelene kadar yaşadıklarını , Merve'nin sızmadan önce 'Gitme' dediğini anlattı. Kendisi anlattıkça karşısındaki güzelin mavi gözleri şaşkınlıkla açıldı. 'O gözlerde ömür boyu boğulabilirim' derken buldu kendini.
Merve neler yaptığını duyunca şok oldu. "Kusura bakma içince böyle oluyor. Bu arada ben Merve" dedi. Merve karşısındaki adamın kara gözlerinde ömrü boyunca yaşamak istediğini fark etti. Kendine 'Daha dur! İlk dakikadan adama bu kadar çabuk mu tutuldun?' diye sorarken buldu.

Doğu elini uzattı. "Ben Doğu SÖZOĞLU" dedi. Merve inanamadı. Adamın elini sıktı ve yataktan kalktı.

"Teşekkür ederim bana dün akşam yardım ettiniz ben bir doktorum. Hastanede hastalarım var izninizle hazırlanıp çıkmam lazım" dedi Merve.
Doğu "Tabi bende gideyim. Ama teşekkürünüzü bir akşam yemeğinde almayı tercih ederim." diye söyledi gözlerindeki pırıltılar ile.
Merve şaşırdı. Bugün fazlaca şaşkınlık yaşadığını fark etti. Adama heyecanla "Tamam" dedi. Doğu kızın komedinin üzerindeki telefonunu aldı, kendi numarasını yazdı. "Ararsın" dedi. Elindeki telefonu karşısındaki kıza uzattı ve odadan çıkarak evin kapısına doğru yürüdü, arkasından kızın geldiğini bilerek.

Tam evden çıkarken Merve'yi kendine çekti. Yanağına uzun bir öpücük bıraktı. Kapıyı açarak evden çıktı.
Merve inanamıyordu. Elini yanağına koydu , salona doğru gitti. Koltuğa çökercesine oturdu. Hala inanamıyordu. Bir saat sonra telefonun çalması ile kendine geldi, elini yanağından indirdi. Telefonuna baktı. 'Özgün arıyor' yazısı çıkınca gülümsedi. Özgün çocukluk arkadaşıydı. Şimdi aynı hastanede çalışıyorlardı. Aradığına göre kesin çıldırmıştı. Telefonu bekletmeden açtı.
"Nerdesin sen? Çabuk kalk yatağından ve hastaneye gel hemen" diye bağırıyordu. Merve telefonu kulağından çekti. Özgün'ün bağırması bitince telefona yaklaştı.
"Özgün inanamayacağın şeyler oldu" dedi ve sustu. Emindi ki arkadaşı mutlaka soracaktı. Beklediği soru gecikmeden geldi.
"Ne oldu hemen anlatıyorsun" dedi. Merve güldü arkadaşının sorusuna. "Şuan hazırlanmam lazım hastanede görüşürüz" dedi ve telefonu kapattı.

Hemen odasına koştu. Banyoya girdi, hızlı bir duş aldı. Gardırobunun başına geçti. Mavi bir elbise giydi. Bir yandan makyajını yaparken bir yandanda saçına şekil verdi, çantasını aldı. Evden çıkarak caddeye yürüdü. Taksi durdurdu. Taksiye bindikten sonra hastanenin adını söyleyince arkasına yaslandı. Yolu izlerken düşünceleri yavaş yavaş Doğu'ya ve gözlerine kaydı. 'Acaba neleri seviyor' düşündü. Hemen silkelendi. Taksi hastanenin önünde durunca ücreti ödeyerek indi. Hastaneden içeri girdi. Odasına doğru giderken gördüklerine selam verdi.Özgün'e yakalanmamak için hızla odasına girdi. Üstünü çıkarıp dolabına astı, önlüğünü giydi. Masasına oturdu. Masasının üstündeki anne ve babası ile olan fotoğrafına gülümseyerek baktı. O masanın üstüne daha güzel fotoğraflar yerleşeceğini bilmeden gülümsemeye devam etti.

Arkadaşlar KPSS hazırlanıyorum bölüm atmaya çalışacağım kusura bakmayın bölüm biraz gecikti...

Cennet GÜZELİMWhere stories live. Discover now