·Islak Kek·

1.2K 34 2
                                    

Merhaba yemek severler! Bugün çok bildiğimiz ama tarifini bir türlü aklınızda tutamadigimiz Islak kek tarifi vericem. Son derece lezzetli ve basit. Hemen tarife geçelim.!!

Bu bölüm GulcanYunus a ithaf edildi! Desteği için teşekkürler ☺☺☺

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı☺

Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.

Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.

Hazırladığıniz karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.

Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Üstüne fındık veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın. Afiyet olsun!!😊😊

Hepinizi bol bol öpüyorum 😘😘 2,40 bin okunma oldu! Eğer okuyup yazdıklarım hoşunuza gidiyorsa lütfen oy verin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hepinizi bol bol öpüyorum 😘😘 2,40 bin okunma oldu! Eğer okuyup yazdıklarım hoşunuza gidiyorsa lütfen oy verin. Birlikte bu kitabı daha da büyütürüz ☺☺☺☺☺☺☺☺

-hatsiqerline💕

YEMEK TARİFLERİWhere stories live. Discover now