8. Kto sa ma chce zbaviť ?

177 13 0
                                    

Keď som prišiel ku dverám svojej ,cely' na chvíľu som zaváhal. Nie preto, že by som sa bál alebo voľačo také. Prekvapili ma zvuky z izby. Vtrhol som dnu a keď som ich uvidel bolo mi do popuku. Dave spal s hlavou v lone a chrápal ako najatý. Vedľa neho schúlená sedela Sára upierala vystrašené oči na Dava. Vzal som Sáru do náručia a odniesol do kúpeľne. Tam som si sadol na zavretú záchodovú misu a Sáru som položil na zem nech si sadne na stoličku na ktorú  si dávame uteráky. Keď si sadla spustil som:,,Dobre teraz sa tu dejú naozaj zvláštne veci."Prikývla a ja som pokračoval, ,,najprv to,že si objavila ten žltý papierik a vyzerala si jak nafetovaná a poslala si ma do väzenia. Potom sa o mňa zaujíma nejaký týpek ktorý sa ma chce pravdepodobne úplne zbaviť lebo ma chce poslať do laboratória lebo..."(Ten pocit keď sa preriekneš <-|->)
Spýtavo na mňa pozrela. ,,No, lebo som blázon,"vzdychol som.
Sára sa na mňa pobavene pozrela:,,Ty a blázon?"
Prikývol som.

#Spomienky#

Vyrozprával som jej všetko o sebe.(pokiaľ si na ne niekto nepamätá nájde ich v štvrtej kapitole) Zo záujmom ma počúvala. Keď som dorozprával pokývala hlavou a napokon povedala: ,, Naozaj mohlo by byť, že v tom má prsty ten Horváth či kto, ale tak prečo by sa nechal tak rýchlo prezradiť ?"
,,Tak odkiaľ vedel o žltom papieri ktorý som ukázal na policajnej stanici ? I keď je pravda,že je zvláštny veď na začiatku sa na nás hneval... no presnejšie na mňa a potom zrazu chce byť veľký kamoš..."
,,Ale v niečom ide. Vsadím sa, že prvé dni vo väzení sa na teba hneval, že si vybrali práve teba, a potom sa už snažil byť priateľský."
,,A možno keby som bol prijal to, že do mňa budú špárať ako do králika, ktorý je na pokusy tak by ma zadržali za vlasti zradu alebo začo a už by ma z väzenia nikdy nepustili. To mi pripomína. Nemá v tom Mikula prsty ?"
,,Hľadala som o ňom v novinách a, aj na internete. A pokiaľ mám správne údaje tak je vzdialený tisícky kilometrov odtiaľ to a zavretý v nejakej base."
,,Čo budem robiť ? Nepriatelia ma majú pod palcom. Stačí dať palec dole a je zo mňa mastný fľak."
,,Neviem, asi by si mal tú hru hrať s nimi. Nič nevieš nič netušíš. A hlavne tomu spolubývajúcemu by som neverila. Ako sa sem vôbec dostal ?"
Začervenal som sa až po uši.
,,Takže ty si ho sem pozval,"
Prikývol som:,,Lebo mu na izbe robil zle."
,,Dobrá duša,"zasmiala sa.
,,Aký bol pohreb?"nadhodil som.
,,Taký ako býva,"odpálila.
,,Čiže ?"nechytil som.
,,Ty si ešte na nijakom nebol ?"
,,Nein,keď mi zomrel otec zakázala mi mama ísť na pohreb, lebo, že budem plakať.Ja som samozrejme vedel prečo. Nechcela, aby som niekoho nakazil." ,,A, keď mama bol som u strýka a ten mamu nemal rád."
Sára sa postavila. ,,Už musíš ?"
,,Áno,mama je z toho psychicky nanič, že otec je mŕtvy a ešte k tomu tuším vie, že poznám toho kto vystrelil."pokrútila hlavou a nasadila svoj príťažlivý úsmev, ,, aby si nemyslel, že sme preberali niečo smutné." Aj ja som sa usmial a vyšiel spolu so Sárou von.
Dave bol už hore tak Sáre na rozlúčku zakýval. Keď odišla spýtal sa:,,Čo ste tam robili ?"
,,Nič,"mykol som plecami.
,,Hádam je ešte panna,"prehodil.
,,Čo ti ? Vyzerám tak ?"vyvalil som oči, ,,jasné,že sme to nerobili."
,,Ja som sa len pýtal,"bránil sa Dave. ,,A keby aj tak si posledný človek ktorému to poviem,"zavrčal som.
,,Takže Horváth bude prvý,"uškrnul sa.
Mal som sto chutí mu vraziť ale potom som si predstavil situáciu,
že on by tu mal frajerku. Aj ja by som bol zvedavý. Tak som sa len hodil na postel a pravdepodobne zaspal.

*****
Keď som sa zobudil neviem koľko bolo hodín ale bola dosť tma som si všimol, že Dave nie je v posteli. Rýchlo som stal a od šuchtal sa ku kúpeľni kde som zabúchal na dvere. Žiadna odpoveď. Snažil som sa otvoriť dvere von z cely ale bez výsledne. Opäť som si ľahol do postele a zababušil sa do paplónu. Napadlo ma,že možno sa nepriatelia rozhodli získať opačným spôsobom. Nie, že dobrovoľne prídem ku ním ale vydieraním. Keď si predstavím, že pred niekoľkými hodinami som sa s ním bavil ako starý priateľ. Bolo mi z toho nanič. Keď sa ráno Frfloš dozvie, že tu nie je Dave tak mi neuverí, ani pól slova.
A, keď ma dostanú tam kam chcú dajú mojim kamošom pokoj. Nie na to hneď zabudni. Keď budú odo mňa niečo chcieť a ja im to nedám, alebo nepoviem budú týrať ich. A, čo keď uniesli, aj Sáru ? Jej mama to neprežije a ja tiež nie a oni to vedia. Vedia,že je moja slabosť. Každý geniálny zločinec má svoje slabosti. Ja v láske. Tieto myšlienky mi vírili v hlave jedna za druhou až som nakoniec neviem, ako zaspal.

Toho Voldemorta som si neodpustil, sorry ale strašne sa mi to hodilo ako sa chcel Voldemort :D zbaviť HP.

Zamilovaný Vrah [#Vrah Navždy#1]Where stories live. Discover now