Mona Lisa

651 17 26
                                    

Ama herkesin onu tanıdığı öyle bir eseri vardır ki, dünyada [Leo da Vinci] 'den daha çok tanınır. Evet siz de biliyorsunuz ki [Mona Lisa] 'yı Leo da Vinci resmetmiştir.

Günümüzde hâlâ, acaba gülüyor mu, ağlıyor mu tartışması yapılan eser bu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Günümüzde hâlâ, acaba gülüyor mu, ağlıyor mu tartışması yapılan eser bu.

Bence üzgün, sizce ?

[Mona Lisa] İtalya, Floransa'daki [Rönesans] sırasında [Leonardo da Vinci] tarafından kavak bir pano üzerine [Sfumato] tekniği ile resmedilmiş 16. yy yağlıboya portresidir.

[Sfumato tekniği nedir?]
Mona Lisa 'nın özellikle göz çevresindeki [gölgeleme] işlemi, bu resimde sfumato tekniğinin kullanıldığını göstermektedir

Bu dev eserin orijinali
[Paris] 'deki [Louvre Müzesi] 'nde sergilenmektedir.

Gelelim tabloyu incelemeye...

Tabloya baktığımız zaman [Leo da Vinci] bu eserinde oturmuş bir kadını resmettiğini görüyoruz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Tabloya baktığımız zaman [Leo da Vinci] bu eserinde oturmuş bir kadını resmettiğini görüyoruz.

Tablodaki kadının kim olduğu ise bugün hâlâ bilinmiyor. Gerçekte var olmadığı tartışılsa da gerçek bir karakter de olabileceği unutulmamalı...

Tablodaki kadının yüz ifadesindeki [belirsizlik], kompozisyonundaki [anıtsallık], portre arka planındaki atmosferdeki [ilginçlikler], tablo hakkındaki çalışmaları devam ettirmektedir.

Bu eserin dikkat çeken bir özelliği de portredeki kadının [kaşlarının] olmamasıdır. [Da Vinci] eseri öyle ustalıkla resmetmiştir ki ilk bakışta kimse kadının kaşları olmadığını anlayamıyor.

Leonardo da VinciHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin