P-2

76 6 2
                                    

Alarmın çalmasıyla yataktan sıçradım.Saate baktığımda saatin 7.30 olduğunu gördüm.Ve bir kez daha sıçradım ve yataktan kalktım.Okulun ilk günü geç kaldım böyle bişey olamaz.
Yürüyerek hatta koşarak okula gittim.Bir araca binmeye gerek yok çünkü evle okulun arası 5 dakika felan sürüyor.Vardıgımda merdivenleri jet hızıyla çıktım ve sınıf kapısının önünde durdum.Hem üstüme bir çeki düzen verdim hemde nefesimi düzene soktum.
Kapıyı tıkladım.

"Gelebilirsin"

Hocanın sesiyle içeriye girdim.Keşke girmez olsaydımda ikinci ders gelseydim.Herkesin gözleri pür dikkat üzerimdeyken konuşmaya çalıştım.

"Geç kaldığım için özür dilerim hocam"
Diyebildim sadece hocada beklenmiycek şekilde hoşgörü ile karşıladı.Ve ben dondum kaldım çünkü ilk defa bir hocadan azar işitmedim.
Ben hocaya öylece bakarken hoca "otur istersen artık"demesiyle yanını boş bulduğum bir kızın yanına oturdum.Ama yüzümün kıpkırmızı olduğuna eminin.

Tenefüs zili çaldığında yanımdaki kız elini uzattı ve
"Merhaba ben Beyza.Senin adın ne?"dedi.

"Adım Bade.Memnun oldum"dedim.

"Bende memnun oldum.Biraz dışarıya çıkalımmı istersen"

Gülümsedim ve "olur"dedim.

Dışarıda biraz dolaştıktan sonra sınıfa çıktık...
Dersler bittiğinde çantamı topladım ve eve doğru ilerledim.Evin içine girmeden hava güzel olduğu için salıncakta sallanmaya karar verdim.Bugün beklediğim kadar yorucu geçmed-

"Ahh!Kafam kırıldı"

Kafam gerçekten kırıldı ama.Kafama düşen şeyi yerden aldım ve sizce ne olsa beğenirsiniz.Bir ayakkabı.Yukarıya baktığımda bir çoçuğun ağacıma tırmanmıs olduğunu gördüm.

"Çok özür dilerim"dedi.

"Çabuk in ağacımdan!"

"Tamam sakin iniyorum"dedi yavaş yavaş inerken.

"Neden bu kadar sinirlendin.Altı üstü ağaca tırmandım kesmedim ya.Önemsiz bir ağac için bu kadar sinirlenmene gerek yok"

"Senin sandığın kadar önemsiz bir ağaç değil bu"

"Herneyse ben Ege.Sen burdamı yaşıyosun"dedi evi göstererek.

Kafamı olumlu anlamda salladım."Bende Bade.Burda yaşıyorum.Peki senin ne işin var burda daha doğrusu ağacin tepesinde"dedim gülerek.

Onunda yüzünde küçük bir tebessüm oluştu."Sanırım ben senin kuzeninim"

"Nasıl yani??"

AĞACIMWhere stories live. Discover now