KUMA-12

73.1K 2.1K 237
                                    

Multimedya/BERZAN.

Sabah ezanıyla yeni bir güne gözlerini açan Asmin yatağında doğruldu.O kadar yorgun olmasına rağmen neden bu kadar erken kalktığını anlayamamıştı.Hala halsizlik vardı üzerinde.Kafasını biraz yana çevirip kocasına baktı.Bakmak istemiyordu aslında.Baktıkça içindeki buz dağı eriyor,yerini yakıp kavuran bir ateşe bırakıyordu.

Sevmek istemiyordu.Kendinden delice nefret eden bu adamı sevmek istemiyordu.Ama elinde değildi.Ne yapsa,ne etse unutamayacağını da biliyordu.

Yeniden gözlerini odaya çevirdi.Güzel bir odası vardı.Yani odaları.Tabii bu kocası yanına geldiği süreçte odaları oluyordu.Bu da sanırım iki gündü.Evet kocası beş ya da altı gün gerçek karısının,kalan günlerde de Asmin'in yanında yatıyordu.Parçalıyordu bu Asmin'i.Her sabah gülüşerek odalarından çıkan çifti görmek minik kalbine ağır geliyordu.Yorulmuştu.Daha geleli iki ay olmamasına rağmen çok yorulmuştu.Bu adam yormuştu onu..

Berzan saat sekize gelirken uyandı.Hala kendini yorgun hissediyordu ve fazlasıyla da uykusu vardı.Dönüp yanına baktığında karısının boş boş etrafı izlediğini gördü.Merak ediyordu.Bebeğini.

"İyi misin?"dedi soğukça.Asmin ise ne dönmüş ne de cevap vermişti.Nefesini verip "Asmin,"dedi."Sana diyorum,"diye de ekledi.Yine cevap yoktu.Sabır çekti."Lan kime diyorum ben?!"diye de kükredi.Çok fazla bağırmıştı ve bu Asmin'i fazlasıyla korkutmuştu.Ama Berzan'a hiçbir şekilde belli etmemiş,yataktan kalkmak için yeltenmişti.Tabii kalkamamıştı.Berzan demir gibi elleriyle kolunu sarmış,hızla ayağa kaldırmıştı.

Kolunu sıkıyordu.Ve canı fazlasıyla acıyordu.Ama ses çıkarmıyordu.Dilini yutmuş gibiydi.Bu Berzan'ı çileden çıkarıyordu.Koluna biraz daha bastırıp"Cevap versene lan!"dedi.Biraz önceki sesinden hiçbir şey kaybetmemişti.Deli gibi korkuyordu Asmin.Lakin dün gece aldığı kararla bunu evdeki kimseye belli etmeyecekti.Kocasına da..

Halise Hanım oğlunun bağrış seslerini duymuş,kocası uyanmadan hızla odaya çıkmıştı.Girdiğinde gördüğü görüntü ise gözlerinin büyümesine sebep olmuştu.Daha yeni hastaneden çıkmış kadını oğlu sıkıştırıyordu.Gidip hemen oğlunu çekti."Gel kızım sen,"deyip diğer tarafına aldı Asmin'i.Oğlu böyle değildi.Biliyordu.Sinirliydi,sertti ama hiç bu kadar vicdansız olduğunu görmemişti.İçi burkuldu yaşlı kadının.Hem güzel gelini için,hem de oğlunu düzgün yetiştiremediği yıllar için..

Asmin'e kıyafetlerini verip banyoya sokmuştu Halise Hanım.Oğlunun sinirden öldüğünü biliyordu ama kendisine hiçbir şey yapamazdı.Yapmıyordu da zaten.Yatağa oturmuş,sinirle ellerini saçlarından geçiriyordu.

Asmin banyodan çıktığında annesi hızla koluna girip gelinini aşağı indirdi.Halise Hanım da artık korkuyordu.Her an tetikte gibiydi.Bir şeyler yapabilirdi oğlu gelinine.

Berzan artık sinirden kudurmuştu.Hızla kalkıp hemen aşağı indi.Karısı köşedeki sedirde kafası eğik bir şekilde oturuyordu.Annesi ise onun sırtını sıvazlıyordu.Hemen annesinin karşısına geçti."Sakın bir daha karışma!Bununla aramıza girme ana!Buna terbiye verilmesi lazım,"deyip sertçe kolunu kavradı Asmin'in.

Peşinden sürükleyerek odadan çıkardığında Asmin korkusundan titremeye başlamıştı.Her şeyi yapabilirdi bu adam.Biliyordu.Berzan kapıyı kitleyip iyice dibine girdi.Çenesinden tutup kafasını kaldırdı."Bana bak lan!"dedi.Gözlerinden ateş fışkıracaktı neredeyse.Asmin ise yine cevap vermemişti.Tir tir titriyordu korkudan."Eğer anamla babam senin yüzünden beni karşılarına alırlarsa yaşatmam seni!Duydun mu?,"İyice sıktı çenesini."Eğer annem bir daha senin yüzünden göz yaşı dökerse çocuk mocuk dinlemem sıkarım kafana.Anladın mı?!"deyip çekildi.Asmin ise yatağa oturmuş boş boş duvarı izliyordu.Sinirle bakıp çıktı odadan.

Aşağı indiğinde herkes kahvaltı sofrasına oturmuştu.Selam verip oturdu o da.Miran boğazını temizleyip baktı."Bebek düşebilirmiş,"dedi sakince.Mahmut Ağa hemen kaldırdı kafasını.Berzan'a en ölümcül bakışlarını atıyordu.O ise hiç bakmamış yemeye devam etmişti.Sınırlarını aşıyordu artık.Birden Mahmut Ağa'nın masaya vurduğu yumrukla tüm tabaklar titredi."Bana bak lan.O kıza iyi davranacaksın.Yeter lan artık!Diğerine de aynısını yaptın buna da.Kimi getirelim biz sana?!Ha?"

Hiç cevap vermemiş ağzını silip masadan kalkmıştı.Babası iyice delirmiş,annesi zar zor dizginliyordu.Biraz daha böyle yapmaya devam ederse bu yaşında babasından dayak yiyecekti.

Çardağa çıkıp sigarasını yaktı.Ayaklarını uzatıp zehir gibi olan dumanı içine çekti.Seviyordu bu tadı.İyi geliyordu her şeyden önce.Acılarını alıyordu sanki.

Dilşan Asmin'e yemek götürmüştü.Bilmiyordu ki yemeye hali olmadığını.İçindeki savaş onu sanki bilinmezliğe sürüklüyordu.Yavaş yavaş eriyordu.Ruhu,kalbi,düşüncüleri iyice bitiyordu.İçine kapanıyordu ve bu haline gülümsüyordu.Herkesten soyutlanmak ona iyi gelecekti.Farkındaydı.

Berzan sigarasını bitirmiş hiç istemese de o kadının odasına çıkmıştı.Sadece bebeğini merak ediyordu.Yemek yemesi lazımdı.Duyduğuna göre bebeği düşebilirdi.Ki yıllar sonra gelen mutluluğunu kaybetmek istemiyordu.

Karısı yatmış hareketsizce duvarı izliyordu.Yatıp baktı."En ufak bir saygısızlığında sana yapacaklarımı tahmin bile edemezsin,"dedi sessizce ve o da yatıp arkasını döndü.Komodinde ki tepsiden bir şeyler yediğini anlamıştı.Asmin de yavaşça Berzan'a dönmüştü.Biraz sırtını izleyip yeniden arkasını dönüp yorganla oynamaya başladı.

"Öldürecek bu kadın beni,"dedi sessizce ve döndü."Dön bana,"dedi sakince.Sanırım bugün ilk defa bu kadar sakin konuşmuştu.Yavaşça döndü Asmin.İfadesizce bakıyordu.Tıpkı Berzan gibi.Duygularını kontrol edebilmeyi öğrenmişti.Yaklaştı Berzan."Bak sinirliyim tamam mı?Çok sinirliyim.Damarıma basıyorsun,canını yakıyorum,"Ofladı.Asmin ise cevap vermeyip kafa sallamakla yetindi."Zaten sevmiyoruz birbirimizi.Sabredeceğiz biraz.Bu süre zarfında sana iyi davranmaya çalışacağım,sen de beni sinirlendirmemeye çalış.Olur mu?"Yine kafa salladı.

"Şimdi uyu,"deyip göğsüne çekti.Neredeyse iki gün sonra bu şekilde uyumanın verdiği rahatlıkla hemen uykuya daldı Asmin.

Berzan uyumamış,karısının düzenli nefes alış verişlerinden uyuduğunu anlamıştı.Çekilip baktı.Çok güzeldi.Yüz hatları masum bir bebek gibi duruyordu.Aynı zamanda da her erkeği etkileyecek bir şekildeydi.Gülümseyip yanağını okşadı.Geri hemen çekti elini.Etkilenmişti."Aptal kadın,"dedi sessizce.Biraz kıpırdanıp nefesini verdi Asmin.

Hissedince biraz daha yaklaştı.Karnını tutup gülümsedi.Neden bu kadına kötü davrandığını bilmiyordu.İçinden bir ses onu yönlendiriyordu ve o yapıyordu.Eğilip çok minikçe dudağını öptü.Elini elinin üstüne koydu.Böyle yaparak karısına ihanet ettiğini düşünüyordu ama bu kadında kendini ona çeken bir şeyler vardı.

Berzan'ın hareketlerini hisseden Asmin gözlerini araladı.Hemen uzaklaştı.O ise biraz daha yaklaşıp yeniden sarılmıştı.Berzan'ın sarmış olduğu kolunu çekip yeniden uzaklaştı.Nefesini verdi sinirle."Asmin sinirleniyorum,"deyip o da yeniden çekti.Bu sefer sesini çıkarmamış öylece yatmıştı.Sarılmaması Berzan'ı çok sinirlendirmişti.Çekilip arkasını döndü.Asmin şaşırmış öylece izliyordu.

Berzan'ın gözleri yavaş yavaş kapanmış,ardından güzel bir uykuya dalmıştı.Sırtının üstünden kocasına bakıp uyuduğunu anladığında kalktı.Aşağı inmek için eşarbını takıp kapıya yöneldiğinde birden kapı açıldı.

"Hasta numarası yapıp kocamı kendine mi çekmeye çalışıyorsun?"

Selam!Normalde bölümler pazar günü gelecekti ama yorumdaki ısrarlarınıza dayanamayıp yazdık.Yine bol Berzan'lı Asmin'li bir bölüm oldu ama umarım beğenirsiniz.Her açıklamada belirttiğimiz gibi yorumlarınızı tek tek okuyor,cevap vermeye çalışıyoruz.Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.Oy ve yorum oranı artarsa bölümler haftada iki defa gelecektir.Sizleri çok seviyoruz...

Sude T.&Ayşe T.

KUMAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin