HEDİYE ARABA

27 2 0
                                    

Bir tanıdıgım olan ahmet'e kardeşi doğum günü hediyesi olarak bir araba almıştır.ahmet o akşam çalıştıgı yerden çıktıgında,yepyeni arabasının yanında yoksul bir çocugun dursugunu görmüş. Çocuk ona dönüp "Bu araba sizin mi efendim" diye sormuş.
"Evet kardeşim dogum günü hediyesi olarak aldı" diyerek başıyla onaylamış ahmet. Çocugun agzı şaşkınlıkla açık kalmış."Yani kardeşiniz bunu size hediye etti. siz hiç bir şey ödemediniz,öyle mi? Vay canına!Umarım bende..."diye devam etmeye çalışmış ama sözcükler bogazında düğümlenmiş. Ahmet çocugun nasıl devam edecegini az çok tahmin ediyormuş.'muhtemelen umarım bende böyle bir kardeş sahip olurum diyecekti.'diye düşünmüş. Tam o sırada çocuk "umarım bende böyle bi kardeş olurum" diye tamamlamış cümlesini.
Ahmet yanıldıgını fark etmiş.Şaşkınlıkla çocuga bakarken birden"arabama binip bir kaç tur atmak ister misin?"diye sormuş."Evet tabiki "demiş çocuk.
Kısa bir gezinin ardından çocuk parlayan gözleriyle ahmete dönüp "Benim evimim önündende gecebilir miyiz?" diye sormuş. Ahmet bu çocugun mahalledekilere arabayı göstermek istedigini düşünmüş. ahmet yine yanlış düşünmüş.Çocuk "şu önü merdivenli evde durabilir misiniz?" demiş.
Çocuk eve gitmiş gelmiş ama kuçagında sakat kardeşini getirmis. son basamaga otutturmus."Bak işte burada max aynı sana anlattığım gibi kardeşi bu arabayı ona dogum günü hediyesi olarak vermis.
bir gun bende sana böyle bir araba alacagım.Böylece sende sana anlattigim her yeri görebileceksin."Ahmet bunları duyduktan sonra aravadan inmiş iki cocugu ön koltuga otutturmus.ve hic unutamayacak bir gezi yapmıs.

ÇOK ÖZLEDİM BE.Kde žijí příběhy. Začni objevovat