Pandora

1.6K 71 15
                                    

L-am servit  cu ceva dulce ca sa mai indulcesc atmosfera, apoi dupa aproape o ora ploaia s-a oprit iar Lucas a hotarat ca e timpul sa plece. Se facuse tarziu iar pana la metrou e ceva de mers. Dupa ce a plecat imi priveam mana, tot bratul drept ma ustura enorm de tare de parca imi scapasem accidental fierul de calcat  peste brat. Si forma de spirala care urca de la incheietura pana la cot este ciudata, de parca am fost stransa cu o funie de jur imprejurul bratului. Oftez in speranta ca nu imi vor mai aparea si alte semne in genul si ma intind in pat ca sa adorm . 

>A doua zi la sectie <

-Si pe cine avem azi? Imi intreb eu un coleg.

-Un barbat la 46 de ani acuzat ca si-a ucis sotia din motive de gelozie . Raspunde el.

-Gelozie deci, spun eu in timp ce imi priveam bratul bandajat, numele?

-Hektor Krupnic. Neaga acuzatia spunand ca el nu ar fi putut face asa ceva.

-Probe?

-Amprente, fotografii si urme de ADN. Aveti totul aici. Spune in timp ce imi intinde un dosar plin cu foi.

-Bine, multumesc.

Intram impreuna in sala de interogatii, colegul meu politist se aseaza pe scaun langa usa  asteptand sa vina inculpatul. Atunci cand intra in sala  nu am putut sa nu-i remarc expresia extrem de sobra pe care o avea si faptul ca putea ocupa doua scaune fara probleme avand un gabarit destul de mare. Totusi nu asta ma intereseaza pe mine, ceea ce urmaresc eu este sa pot avea un dialog cu dumnealui in liniste. Se aseaza pe scaun in fata mea, ii sunt scoase catusele iar apoi ma priveste la fel de serios ca si pana acum. 

-Bun, acum ca ...

O bataie se aude in usa iar Lucas intra in sala, ma priveste zanbind in timp ce ii sosoteste ceva la ureche colegului nostru care ma supraveghea. Acesta da aprobator din cap, se ridica de pe scaun si paraseste sala in timp ce Lucas ii ia locul.

-Astazi asi dori sa fiu eu cel care va supravegheaza sper ca nu va deranjeaza. Spune el.

-Nu, deloc, zic eu. Asa unde am ramas, Dm. Hektor eu ma numesc Maia, sunt psihologul acestui institut si asi dori sa discutam astazi despre problema care va priveste.

Acesta incepe sa isi stranga pumnii si sa ofteze sonor, la inceput m-a privit cateva momente apoi a lasat capul in jos incruntat.

-Avem probe care dovedesc faptul ca dumneavoastra Dm. Hektor v-ati ucis sotia. Este adevarat?

-Aveti probe pe naiba, toate sunt facaturi, vrea sa ma bage la inchisoare, din cauza lui se intampla tot .

-El fiind?

-Amantul sotiei mele, se intalnea cu unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, el ar trebui sa fie inchis nu eu. Am iubit-o, am iubit-o mult si ea...atunci incepe sa ii tremure glasul si sa planga ... ea m-a inselat cu nenorocitul asta.

-Hmm  de ce credeti ca v-a inselat ?

-Nu stiu, nu inteleg. Imi spunea uneori ca sunt prea poseziv si ca nu am incrdere in ea dar nu e asa, aveam toata increderea in ea si uite ce mi-a facut.

-Credeti ca si-a meritat soarta?

-Atunci ma fixeaza cu privirea si imi spune:

-Da.

Era clar ce se intamplase, nu numai ca probele au dovedit asta dar si vorbele lui au facut-o. Omul era bolnav de gelozie dar nu ar fi recunoscut niciodata. Incep sa imi notez cateva lucruri, dar in timp ce scriam imi mai aruncam din cand in cand  privirea  spre el. Era agitat, dadea din picoare si ii tremurau mainile. Lucas se ridica de pe scaun si se apropie de mine.

Why me ?Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum