2. Lynn

67 3 0
                                    


De zon weerspiegelde diamanten in het gladde oppervlak van het zwembad. Lynn genoot van de rust. Het was na zessen en het terras rondom het zwembad was verlaten. Nog even en de ontbijtzaal ging open, nog even en de hotelgasten zouden hun buik rond eten om vervolgens een handdoek uit te spreiden over een strandstoel. De hele dag loom hangen in de zon. Vakantie. Ongehaast. Ongedwongen.

Lynn dronk haar thee op en wreef over het embleem op haar blauwe polo.'Animation Team'. Het was haar vierde week in hotel Tropical Beach, niet ver verwijderd van het daadwerkelijke tropische strand. Nog twee weken en het werk zat erop. Ze wilde niet denken aan haar terugkeer naar Nederland. Aan het eerste jaar pabo. Aan Esmee, die niet naast haar in de collegebanken zou zitten. Haar gedachten dreigden af te dwalen en dus concentreerde ze zich opnieuw op het blauwe water. Niet zo blauw als de zee, maar genoeg om de opkomende onrust tot kalmte te dwingen.

'Ben je klaar?' Stef plofte naast haar op de tuinstoel. Zijn blonde haar piekte nonchalant rond zijn gezicht, onder zijn blauwe ogen zag ze de bruinige wallen.

'Laat geworden?'

Stef grinnikte, trok zijn knappe gezicht in de plooi en haalde zijn schouders op. 'Eerder vroeg. Hoe laat is het?' Hij wachtte niet tot ze op haar horloge keek, maar pakte haar pols vast en tuurde zelf naar de wijzers van het klokje. 'Shit. Het is gewoon te vroeg.' Hij zakte onderuit in de stoel en vouwde zijn armen voor zijn borst. Vanonder zijn lange wimpers keek hij haar aan. 'Ik hoop maar dat Emmanuel rustig rijdt, dan kan ik nog net tien minuten slaap pakken.'

Buschauffeur Emmanuel bleek allesbehalve rustig te hebben gereden. Stef had net zijn ogen gesloten, toen ze het getoeter hoorden. Met een kreun kwam hij overeind, pakte Lynns hand en trok haar omhoog. Iets te ruw, waardoor ze tegen hem aan viel. Stef lachte en sloot zijn armen om haar heen. 'Sjonge, als ik had geweten hoe goed dit voelt, had ik vannacht niet ...'

Lynn tikte hem tegen zijn schouder en ontsnapte uit zijn omhelzing. Ze voelde haar gezicht gloeien en dat kwam niet van de vroege ochtendzon. Ze zocht naar een passend antwoord, een manier om hem luchtig van repliek te dienen, maar zoals altijd miste ze het moment. Stef was alweer vooruitgelopen.

Stef was aantrekkelijk. Dat was een onomstotelijk feit. Het probleem was dat hij dat zelf dondersgoed wist en er handig gebruik van maakte. Zijn kamer kon bijna iedere avond rekenen op vrouwelijk bezoek. Hij was charmant en grappig maar ook bij vlagen arrogant en gemakkelijk. In meerdere betekenissen van het woord. Thuis zou ze gillend van hem zijn weggerend. Dat soort jongens zorgden ervoor dat ze zich onwijs ongemakkelijk voelde. Maar op dit zonovergoten eiland was het lastig wegrennen. En daarbij, ze had zich voorgenomen anders te worden. Zeker nu ze straks ging studeren, in haar eentje naar een onbekende stad. De oude Lynn kon ze daar niet gebruiken.

'Goedemorgen allemaal!' Stef spreidde zijn armen in een schijnomhelzing. Emmanuel kon nog net onder zijn uitgestrekte arm doorlopen, terwijl hij de laatste koffer de lobby in sleepte en bij de anderen zette. Lynn onderdrukte een glimlach bij het zien van de chauffeur met zijn grote snor en kale hoofd. Hij begroette haar met een klein knikje, telde hardop de koffers, zwaaide kort naar de vakantiegangers die hij net had afgezet en snelde naar buiten. Waarschijnlijk naar het vliegveld, bedacht Lynn zich, om een nieuwe horde reizigers op te pikken en naar hun hotels te vervoeren.

'Welkom in Tropical Beach! Ik ben Stef Boot en dit is Lynn Stevens en wij heten u natuurlijk van harte welkom! Uw all inclusive-bandjes en keycard haalt u straks op bij de receptie en uw koffers worden door Pepito naar uw kamers gebracht.' Stef haalde adem en Lynn keek naar de nieuwe gasten. Een stelletje van ongeveer haar eigen leeftijd, een oudere heer en dame en een gezin. Vader, moeder, een jochie van een jaar of dertien en ...

Lynn keek omhoog want de jongen was lang. Makkelijk een kop groter dan zijzelf en zelfs langer dan Stef. Hij droeg een loshangende broek die net tot over zijn knieën viel en een zwart shirt met lange mouwen. Onder de klep van zijn pet glansden twee bruine ogen. Hij keek haar kort aan, draaide toen zijn gezicht weg.

'... Of niet, Lynn?'

Lynn herstelde zich en keek net iets te lang naar Stef. Ze had de rest van zijn welkomstspeech gemist. Hoe ging het ook alweer? Welkom, sleutels en bandjes halen bij receptie, animatieprogramma en dagtochten, hostess is er vanavond ... Ja, dat was het. Ze dwong een glimlach op haar gezicht. 'Ja en zoals Stef al zei, geniet van het mooie weer en de prachtige omgeving. Als u vragen hebt, wij zijn er niet alleen voor de jongste gasten, maar ook voor u. Een heel fijne vakantie gewenst!'

De jongen liep als eerste van het groepje weg, trok een rode backpack uit de stapel koffers en hing deze rond zijn linkerschouder. Zonder te wachten op zijn ouders of broertje, beende hij uit het zicht.

Dit is een hoofdstuk uit 'Hitte' van Lis Lucassen. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Je kunt het boek aanschaffen via onze webshop www.youngadultshop.com. Oh, en je hebt geen verzendkosten ;)

p.s. je kunt het boek natuurlijk ook via de (online) boekhandel bestellen!

Hitte - Lis LucassenWhere stories live. Discover now