4. Lynn

45 2 0
                                    


'Look at the pretty water.' Cherry, het kleine Engelse meisje, trok aan Lynns hand. 'Can we go in? Please, Lynn, can we?' Cherry deed haar naam eer aan, met haar rossige haar en bijpassende sproetjes. Lynn schudde haar hoofd. 'No, you can't swim there, honey. It's too deep.' Teleurgesteld trok Cherry haar mee naar de ligstoelen. De kinderen hadden daar van stoelen en handdoeken een tent gemaakt. Cherry rende naar Ernesto, het Duitse kereltje. Ook Jip en Pleun, de twee Nederlandse kindjes die vandaag voor het laatst waren, begroetten haar. Cherry kroop de tent binnen, waar ze samen met andere kinderen gierend van het lachen hun pas gehaalde ijsjes opaten.

Lynn keek rond. Stef lag in het zwembad en speelde een spelletje waterpolo met de groep tieners. Hun gejoel joeg door tot ver over het hek van het hotel. Met een explosie van druppels schoot Stef de bal uit het water. Het ding rolde langs haar heen en bleef een paar meter verderop liggen.

'Gast! Gooi even terug!'

Lynn volgde Stefs blik. De bal was voor twee in slippers gehulde voeten gerold. Ze keek omhoog, langs de knielange broek die losjes om zijn middel hing, langs het shirt met lange mouwen naar het norse gezicht, half verborgen in de schaduw die de klep van zijn pet erover wierp. De jongen stapte zonder hen een blik waardig te gunnen over de bal heen en liep door, naar een van de weinige strandstoelen die in de schaduw stonden.

'Eikel.' Stefs fluisteren was allesbehalve zacht.

Lynn keek om, zag de schouders van de jongen verstrakken. Even leek het erop of hij zou stoppen, maar toch liep hij door, plofte op een stoel neer en haalde zijn telefoon uit zijn broekzak. Een koptelefoontje volgde. Ze wist dat ze naar hem staarde, maar schrok toch toen de jongen opkeek. Zijn bruine ogen boorden zich dwars door haar heen. Toen hij spottend zijn wenkbrauw optrok, voelde Lynn haar wangen kleuren. Snel wendde ze haar blik af, zich ervoor schamend dat ze hem zo had aangekeken.

Stef was inmiddels uit het zwembad gekomen, had de bal gepakt en stond naast haar. 'Gezellige knakker. Not.' Hij gooide de bal omhoog, ving hem soepel weer op en knalde het ding het zwembad in, midden tussen het groepje luid schreeuwende pubers. Lynn fronste, keek opnieuw naar de jongen, die nu de dopjes van zijn koptelefoon in zijn oren had gedaan en met zijn armen gevouwen voor zich, ogen gesloten, op de strandstoel hing. Ondanks de warmte had hij niet eens de moeite genomen zijn shirt uit te doen. Bij haarzelf plakte de polo irritant aan haar rug, het liefst wilde ze het ding van haar verhitte huid afstropen en de rest van de dag in haar bikinitop in het zwembad hangen.

'Je gaat vanavond maar mooi een keer met Marina en mij mee naar de Loco. Ze zenden voetbal uit, het Nederlands elftal speelt.' Stef schudde het water uit zijn haar, de druppels vielen op Lynns polo. Voor ze antwoord kon geven, lag hij alweer in het water. Stef zwom met krachtige slagen naar een van de meisjes uit zijn team, Lynn herkende de zus van Cherry. Ellis had hetzelfde rode haar als Cherry, maar daar hield de gelijkenis mee op. De kleine bikini spande strak om Ellis bovenlichaam, een lijf dat sowieso niet paste bij een zestienjarige. Stef scheen zich er niet van bewust te zijn hoe het meisje om hem heen kronkelde. Lynn schudde haar hoofd en draaide zich om. Opnieuw kruiste haar blik die van de jongen. Snel keek ze weg.

Dit is een hoofdstuk uit 'Hitte' van Lis Lucassen. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Je kunt het boek aanschaffen via onze webshop www.youngadultshop.com. Oh, en je hebt geen verzendkosten ;)

p.s. je kunt het boek natuurlijk ook via de (online) boekhandel bestellen!

Hitte - Lis LucassenWhere stories live. Discover now