Balonlar uçar gökyüzünde hayallerim gibi

3.4K 518 23
                                    


Beraber yaşadıkları evde ayrı odalarda kalıyorlardı. Duru bu konuda tedirginliğini dile getirmeye başlamıştı bile yapılacak tek çare vardı o da evlenmek. Kadir aslında zamana yaymayı ve her şeyin en güzelini en doğru zamanda yaşamak istiyordu. Duru konuyu açık açık söylemese de bu birlikteliğin adını evlilik koymak istiyordu. İstanbul'a geldiği günde evliydi aslında uzak bir kelimeydi bu onun için fakat şu anda işin içine birde mecburiyetde girmişti. Genç bayan bu konuda hassas davranıyordu. Baş başa kaldıkları zaman Kadir'in yaklaşımından kaçıyordu bahanelerle. Daha sevdiğini bile öpmemişti.

Bu işin artık isminin konulması ve Duru'nun hayalleri gibi bir düğün hazırları için Kadir harekete geçmişti. En sevdiği şeyleri listelemekle başladı işe. Teklifi yapacağı yer kesinlikle sahil yada denizle ilgili olmalıydı Duru aşıktı denize çünkü. Ve sınır olmayacak kadar büyük işlere kalkıştı. Teklifi yapacağı günü belirledi sıradan bir gün geçiriyor gibi davranışları ile hiç belli etmedi. Mesai günü dışında bir hafta sonu tercih etti. Çevresinin de yardımı ile Duru'yu oyalamalarını ve kendiside hazırlık için sahile gitti. Bir tekne kiraladı organizasyon şirketi ile anlaşıp dekor etmeleri için ayrıntılı halde tavsiyelerde bulunuyordu her yer beyaz güllerle ve papatyalarla donatılıyordu, tüllerin uçuşları da ayrı bir güzellik katıyordu. Ama yeterli değildi tekne ile gidilecek güzergah belirlenip varılacak olan sahile bir masa hazırlanıyordu beyaz dört yanı açık çatısı kapalı tüller konumlandırıldı sahilin en güzel yerine. Gelecek olan servis tabaklarının içerine notlar hazırladı Kadir her birine ayrı ayrı sevgi sözcükleri ile süslenmiş yazılar yazıyordu. Görünen her şey şu anda yolundaydı. Duru'yu Yaren'e bırakmıştı o da kendisini hazırlıyordu evde aslında bir şeyler olduğunu tahmin etmişti genç bayan ama bunun evlilik teklifi olacağına hiç ihtimal vermemişti. Kadir Duru'yu almaya gittiğinde kapıyı çalmadan cebindeki yüzüğe baktı umut doluydu bu kez ikinci teklifi olacaktı ve kabul edeceğine emindi.

Kapıyı çaldı sevdiğinin elinden tuttu hiç konuşmadan yola çıktılar. Duru anlamsız sessizliğin cevabını arıyordu yol boyunca neredeyse hiç susmadan sorular sordu ama Kadir iradesine yenik düşmeden sessizliğini koruyordu. Yüzündeki ifade bile sabitti gülmemek için zor tutuyordu kendisini. Tekneye doğru yürüdüler Duru'nun elinden tutuyordu. Genç bayan bir sürpriz olduğunu teknenin süslü halini görünce anlamıştı. Arka tarafına doğru geçtiler sevdiğine sarıldı ve tekne hareket etti güzel bir akşamüstü gezisi olduğunu zanneden Duru anın keyfini çıkartıyordu. Kadir hala konuşmamasına sinir oldu bir ara sesini bile yükseltti ama nafile sadece sarılıyordu ve gözlerine bakıyordu. Gidecekleri sahile ulaşmak üzere iken denize bakıyorlardı bir dalgıç çıktığında Duru korkudan ölebilirdi o anda geri çekilmişti ama dalgıç kostümlü adam elinde bir taç tutuyordu yapay papatyalardan olan tacı uzattığında Duru gidip aldı elinden gülümserek bakarken Kadir elinden alıp tacı başına taktı. Duru gülüyordu bir yandanda kalbinin hem heyecandan hemde korkudan çarpmasına engel olamıyordu.

Sahile geldiklerinde tekne durdu ve Kadir elinden tutarak hazırladığı masaya doğru götürdü onu. Masanın başında bekleyen görevliler vardı oturur oturmaz kapalı bir servis tepsisi koydular önüne, içinde bir not vardı ''Şu anda bir meleğe benziyorsun'' Duru Kadiri'n artık konuşmayacağına emin olduğu için oyununa o da katılmıştı sadece ifadeleri ile anlaşıyorlardı. Yemekleri hazırdı servisi yapılırken bir küçük tabak içerinde not daha geldi ''Dünyanın en güzel kızı sensin'' . Duru'nun mutluktan gözleri doluyordu, gülümsemesi ile sevincini de belli ediyordu. Masadaki her şeyin altında, yanında yada içinde notlar gizliydi. Bardağı kaldırdığında bir yazı daha vardı altında ''Güzelliğin beni dilsiz yaptı'' ardı ardına notları keşfetmekten yemeğini yiyemiyordu bile bir ayrıntıda masanın etrafındaki yıldız şekliydi. Yukarıdan bakıldığında büyük bir yıldızın ortasında beyaz çiçeklerle donatılmış bir masa vardı. Kadir ayağa kalktı güzel bayanın elinden tutup dansa kaldırdı bir kemancı gelmişti yanlarına müziğin ve aşkın kollarında bir akşam geçiriyorlardı. Ve olması gereken an sonuda Kadir tüm günkü sessizliğini bozmuştu. Cebinden yüzüğü çıkarttı;

-Bir ömür boyu nefes alamam sensiz, bu ana kadar konuşmadım çünkü sana bakmanın tadını çıkartıyordum, benimle bir ömür boyu olur musun kıymetlim,benimle evlenir misin...

8,}g

Sil BaştanWhere stories live. Discover now