Yasama

52 3 0
                                    

Yasama kanun koyucudur. Sosyal hayatın düzenlenmesi, diğer devletlerle ilişkiler, ekonomi, güvenlik, sağlık ve diğer pek çok önemli konuda, kanunlar hazırlar ve bunları yazılı hale getirir.

Bu kanunlar, ihtiyaçlardan doğmuşlardır. Zamanla koşullar değişir, hayat standartları farklılaşır ve kanunlar da bu değişime ayak uydurmak zorunda kalır. Örneğin; doksanlı yıllarda yasalarımızda "Bilişim Suçları" adlı bir kanun maddesi yoktu. Birisi size elektronik ortamda hakaret ettiği zaman ya da sizin dijital ortamdaki bilgilerinizi deşifre ettiği zaman şikâyetçi olamıyordunuz. İki binli yıllara gelindiğinde böyle bir ihtiyaç ortaya çıktı ve yasama, bu yönde bir adım atarak kanun çıkardı.

Kendi devletimizi yönetirken, biz de kanunlar çıkaracağız. Kendimize kurallar koyacak ve sonra da bu kuralları sıkı bir biçimde uygulayacağız. Eğer uygulamada sorun çıkarsa, bunu da içimizdeki yargı mekanizmasıyla cezalandıracağız.

Kanunlar hayatımızın neredeyse her alanını kapsıyor olacak. Bu kitapta sizinle birlikte; sosyal hayatımızdan parasal yönetimimize, sağlığımızdan hobilerimize kadar nerdeyse tüm konulara değineceğiz.

Kanunlar koyacak, bunları zaman içinde güncelleyecek ve onları hayatımızın merkezi haline getireceğiz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Telif hakları gereği kitabın buraya kadar olan kısmını paylaşabiliyoruz. 

Kitabın devamını, basılı kitabı temin ederek okuyabilirsiniz. 

Kitabı tüm kitapçılarda, D&R, Remzi, Arkadaş gibi zincir mağazalarda ve tüm internet satış mağazalarında bulabilirsiniz. 

Kitaba ulaşamazsanız, 0312 419 67 87 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. 


Ben (Raflarda)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz