Değişim Bu mudur?

558 12 2
                                    

Toprak İstediklerinizi Değil,

Ektiklerinizi Verir.

Mustafa Çay

Değişimle ilgili yüzlerce şey duymuş olmalısınız. Değişimin ne kadar kolay olabileceği, değiştiğinizde neleri elde edebileceğiniz ve kim olabileceğinizle ilgili pek çok şey duymuşsunuzdur.

Bütün okuduklarımız, duyduklarımız ve gördüklerimiz, bizde değişime dair güçlü bir istek uyandırır. İmkânsıza ulaşan insanların hikâyelerini dinlediğinizde siz de onlardan biri olmak istersiniz.

Bütün kişisel gelişim kitapları size değişimin ne kadar kolay olabileceğini, isterseniz neleri başarabileceğinizi söyler.

Bütün değişim teknolojileri, size değişimle ilgili, kişisel güçle ilgili bir takım ipuçları verirler. Başarılı insanların neler yaptıklarını, nasıl düşündüklerini öğrenirsiniz. Onların temel inançlarını, değerlerini, davranışlarını ve diğer pek çok bilgiyi bu kitaplardan edinebilirsiniz.

Kişisel gelişim kitapları ve bu konudaki eğitimler gerçekten faydalıdır. Ancak size bir itirafta bulunmak istiyorum ki, bütün bunlar hiçbir işe yaramazlar; eğer değişimin gerçekten ne demek olduğunu bilmiyorsanız?

Eğer İçinizdeki Dinamitleri Ateşleyecek

Kıvılcıma Sahip Değilseniz,

Ne Kadar Çok Dinamitinizin Olduğu Önemli Değildir.

Mustafa Çay

Kendi değişiminizi gerçekleştirmenizi sağlayacak o kıvılcımı bulamadıysanız, bütün o kitaplar ve seminerler, hoşça vakit geçirmek dışında bir işe yaramazlar. Zamanla siz de, nerede hata yaptığınızı düşünüp durmaya ve aynı bozuk plakları defalarca dinlemeye başlarsınız.

Hepimizin içinde keşfedilmeyi bekleyen bir hazine vardır. Eğer o hazineye ulaşabilirsek, yaşamda istediğimiz pek çok şeyi, elde edebiliriz. Hepimiz bir takım özel beceriler ve yeteneklerle geldik bu dünyaya. Eğer sahip olduklarınızın farkında değilseniz, sahip olabileceklerinizin de farkında olamazsınız. Bir hazineye sahipsek ve bu hazineye ulaştığımızda hayatımızda gerçekten büyük bir değişim olacaksa, neden bu hazineye ulaşamıyoruz?

Bugün dünya üzerinde binlerce kişisel gelişim kitabı var. İstediğimiz her yerde, bizi değiştireceğini iddia eden insanlar var. Herhangi bir gazetenin sayfalarında, sizi değiştireceğini iddia eden insanların ilanlarını bulabilirsiniz. İstediğiniz değişimi elde edebilmek için başvuracağınız sayısız seçenek var karşınızda.

Peki, bütün bunlara rağmen insanlar neden değişmiyorlar? Neden pek çok insan, aldığı profesyonel yardımlara rağmen aynı acıları yaşamak zorunda kalıyor? Neden okuduğunuz bir kitaptan sonra dünyayı değiştirebileceğinize inandıktan kısa bir süre sonra, kendinizi yine çaresizliğin ve pişmanlığın kollarında buluyorsunuz?

Madem bu değişim teknolojileri bu kadar iyi, neden pek çok insan aynı cümleleri bir kez daha duymak istiyor, aynı eğitimlere defalarca gitmek zorunda hissediyor kendisini? İşin kötü yanı, bu kitaplardan ve eğitimlerden istediğini elde edemeyen insanlar, zamanla kendi zekâlarından da şüphe eder duruma geliyorlar.

Güneşi Karanlıkta Göremezsiniz,

Güneş de Sizi Göremez.

Mustafa Çay

Eğer işe yaramıyorlarsa, bütün bunların anlamı nedir? Gerçek şu ki, bütün bu kitaplar, seminerler ve eğitimler son derece değerli çalışmalardır. Hemen hepsi de, insanların yaşamlarında bir fark yaratabilmek amacıyla hazırlanmıştır. Burada amaç; insanlara yol göstermektir, onları daha mutlu ve daha güçlü bireyler olmaları konusunda motive etmektir. Ancak bütün bunlar, sonucu çok fazla değiştirmezler. Eğer toprağa doğru tohumu ekmezseniz, doğru ürünü alamazsınız.

Pek çok çalışma size doğru tohumu verir ve bu tohumları toprağa ekersiniz. Fakat yine sonuç değişmez. Bu defa toprağın bakımını yapmamışsınızdır.

Eğer elinizde gerçekten güçlü bir araç varsa, onu istediğiniz yerde ve istediğiniz zamanda kullanabilmelisiniz. Ancak elinizdeki balon söndüğü zaman, çoğunlukla o balonu tekrar şişiremezsiniz. Çünkü o sizin balonunuz değildir ve balonunuz söndüğü zaman da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.

Eğer karanlıktaysanız ve sizin yolunuzu birileri aydınlatıyorsa, onların ışığı tükendiğinde, kendinizi bir anda karanlığın ortasında bulursunuz.

Bütün gelişim ekolleri, içinizdeki ışığı yakmanızı söyler. Ancak o ışığın nerede olduğunu bilmiyorsanız, onu asla yakamazsınız.

İşte bu kitap, o ışığın nerede olduğunu göstermek amacıyla yazılmıştır.

Değişim, olduğunuz yerde durarak ilerlemeye çalışmak mıdır? Değişim, kendiniz olarak kalmaya devam ederek, başka birisi olmak mıdır? Değişim, acı çekmeye devam ederken, mutlu olmak mıdır? Değişim, birilerine bağımlı olmak mıdır? Korkularla yaşamaya devam etmek midir değişim? Ya da değiştiğini sanmak mıdır?

Dünyanın zirvesini hedefleyip, yüz üstü yere çakılmak mıdır değişim? Bilinçsizce bir meydan okuma mıdır? Karşınıza çıkan her şeyi çiğneyip geçmek midir? Her şeyi yapabilmeyi düşünürken, hiçbir şey yapmamak mıdır?

Değişim nedir?

Değişim bu mudur? 

Değişim Budur (Raflarda)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant