Düşünen Hayvan

34 4 1
                                    

İnsan düşünen bir hayvan mıdır?

Hayır!

İnsan insandır...

Bu kitabın amacı, bir insan olduğumuzu hatırlamak ve içimizde hayvanlaşmaya meyilli olan parçamızı susturmaktır. Kitabın çoğu yerinde, hayvan olmanın aşağılayıcı yönünden söz edeceğiz. Bütün bunları, hayvanları aşağılamak için değil, bir insanın hayvan olmasını aşağılamak için yapacağız.

Hayvanlar, doğanın muhteşem dengesini devam ettiren inanılmaz mükemmellikteki mucizevi varlıklardır. Bir hayvan nadiren dünyaya zarar verir. En tiksindiğimiz, korktuğumuz hayvanların bile ekosistemde müthiş görevleri vardır.

Ama insan hayvanlaşmaya başladığında bırakın dengeyi devam ettirmeyi, var olan dengeyi de alt üst eder ve bütün oyunu bozar. İnsan, insan olarak kalmalıdır. Hem de "Gerçek İnsan" olarak.

Bizim hayvanlaşmamız, hayvanlar için de ciddi bir tehlikedir. Dünyada yaşanan hemen her türlü sorunun kökeninde hayvanlaşmış bir insan vardır.

Bu yüzden hayvan olmak günahtır. İnsan bu yüzden insan olarak kalmalıdır.

"Hayvan Olmak Günahtır" önermesini, hayvanlar için düşünmek kadar saçma bir şey olamaz. Çünkü hayvanların seçim hakkı yoktur. Onlar seçim yapamazlar ama bizler seçim yapma hakkımızı kullanabiliriz. Bu seçimle dünyayı çok daha yaşanabilir güzel bir gezegene dönüştürebilir ya da onu felaketlere sürükleyebiliriz.

İnsan, insan olarak kalmalıdır ve hayvanlaşması günahtır.

Hem de büyük bir günah. 

Hayvan Olmak Günahtır (Raflarda)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin